вверх  обратно

Джои Клайберн - MVP недели женской УБЛ

16.03.2009
 Американка Джоі Клайберн стала другою після Оксани Ющенко баскетболісткою жіночої УБЛ, яку вдруге визнано найкориснішим гравцем ліги останнього тижня.

У 27-28 турах регулярного чемпіонату київське «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова, кольори якого захищає Клайберн, здобуло дві надважливі перемоги. Спочатку вперше в сезоні було обіграно дніпропетровське «Дніпро» (85:82), а потім динамівки розгромили запорізький КПУ (91:47). Таким чином команда Володимира Рижова-молодшого завдала поразок двом основним конкурентам у турнірній таблиці – лідеру чемпіоната та своєму головному переслідувачу.

Джоі Клайберн чудово проявила себе в обох зустрічах. У матчі з «Дніпром» вона відіграла майже без замін і набрала 26 очок, реалізувавши 6 з 13 двоочкових і 3 з 3 триочкових кидків. Внесок американки у перемогу над КПУ був ще вагомішим – 29 очок (11 з 14 двоочкових і 1 з 1 триочкових). І це лише за 22 хвилини, проведених на майданчику!

Безумовно, для перемог над основними конкурентами зусиль однієї Клайберн було б недостатньо. На відмінно зіграла вся команда, і окремої відзнаки заслуговує чи не кожна динамівка. Але за матч з лідером особливо хочеться відмітити Олену Легостаєву, яка проявила залізні нерви у вирішальні моменти гри, реалізувавши 6 з 8 триочкових спроб. Всього в активі російської легіонерки 24 очки і 11 підборів. На жаль, поєдинок проти КПУ Олена провела не так вдало (7 очок), тому звання MVP дісталося Клайберн, а не їй.

Окрім «Динамо», дві перемоги в останніх двох турах здобула «Южна Пальміра». У переможних матчах проти БК «Донбас» (94:89) і «Луганських ластівок» (95:61) на високому рівні зіграли лідери одеситок Ірина Краснощок і Вікторія Шолохова, які записали до власного активу по два дабл-дабла. Незвично високу результативність продемонструвала Ірина Гра ненко, яка у двох зустрічах набрала 41 очко.

Як і минулого тижня, дуже пристойно виглядала новачок сімферопольського «ТНУ-Орлан» Марінела Агаларева. Кримчанки спочатку несподівано поступилися «Луганським ластівкам» (65:67), а за два дні так само несподівано переграли «Донбас» (84:71). Перша болгарка у жіночій УБЛ в обох поєдинках відіграла надзвичайно корисно, набравши у сумі 46 очок та зробивши 13 підборів, 14 результативних передач і 9 перехоплень.

Відзначаємо 29 очок Валентини Воронової у матчі «Політехніка-Галичина» - «Галицька академія» (74:84). Також звертаємо увагу на високі індивідуальні показники, які в окремих матчах показали Юлія Яхіна з «Дніпра», Ольга Ляшкова з «Донбасу», а також Джоана Бенкс і Олена Стащук з «Марелі». Шкода тільки, що чудова статистика не допомогла цим командам здобути перемоги. В іншому разі перелічені баскетболістки також могли б претендувати на звання MVP тижня.

womenbasket.com.ua
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.