вверх  обратно

Директора чемпионата УБЛ отправляют в отставку

18.02.2009

Заява президента Української баскетбольної Ліги Михайла Бродського з приводу непорозумінь в топ-менеджменті УБЛ
 
Я здивований і водночас занепокоєний конфліктом між директором чемпіонату УБЛ Сергієм Мельниковим і топ-менеджерами БК "Будівельник". Конфлікт, що виник  довкола  суддівства під час матчу БК "Черкаські Мавпи" та  БК "Будівельник", є свідченням зародження кризи взаємин.

У зв’язку з цим хочу ще раз наголосити, що Українська баскетбольна ліга створювалася як громадська організація, як клуб однодумців та рівноправних партнерів. Це означає, що в цьому колективі ніхто не може поводитися зверхньо та нетактовно  відносно своїх колег. Це стосується як функціонерів УБЛ, так і керівництва клубів, зокрема їх директорів та президентів. Оскільки турнірне становище клубів протягом чемпіонату постійно змінюються, і "під завісу" чемпіонату моральне та психологічне напруження дедалі зростає, випадки неспортивної поведінки стають непоодинокими, особливо з боку вищого менеджменту клубів. Зокрема, президенти нерідко дозволяють собі публічні критичні оцінки діяльності суддів, висловлюючи у далеко не дружній та коректній формі своє ставлення щодо певних епізодів суддівства буквально під час матчів. Були випадки, коли суддям доводилося приносити вибачення перед керівництвом клубів за призначені фоли буквально на паркеті.

Як наслідок таких негативних тенденцій ми маємо випадки взаємного неповажного ставлення людей, які повинні працювати разом задля реалізації спільних завдань. І як конкретний прояв цієї ситуації ми маємо конфлікт між директором чемпіонату УБЛ і керівництвом клубу "Будівельник".

Хочу з усією відповідальністю заявити, що ми категорично незгодні з таким станом речей і маємо намір жорстко присікати будь-які спроби особистісних конфліктів в Лізі. Якщо будь-хто к керівництва клубів має нарікання на якість суддівства чи інші організаційні питання чемпіонату, він має право подати скарги тільки у письмовій формі  та сплативши 5000 грн. в рахунок УБЛ за її розгляд (як це передбачено директивою №147 від 12 лютого 2009 року).

У ситуації, що склалася, вважаю за доцільне ввести для президентів клубів систему штрафів за неспортивну поведінку в розмірі від 8000 до 100000 гривень.

Окрім того, як президент УБЛ я пропоную директорові чемпіонату Сергію Мельникову добровільно розірвати контракт з УБЛ, аби надалі не провокувати конфлікти всередині Ліги.

Переконаний, що в нашому чемпіонаті перемогу може здобути лише той клуб, який  є об’єктивно найсильнішим у спортивному плані. Жодні компроміси щодо справедливості та чесності змагань, які є і завжди будуть головною цінністю УБЛ, не можуть бути прийнятними.

З повагою, Президент УБЛ, Бродський М.Ю.

Официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.