вверх  обратно

Ольга Ляшкова и Оксана Ющенко - MVP недели женской УБЛ

9.02.2009
Цього разу редакція сайту жіночої УБЛ номінувала на звання MVP тижня відразу двох баскетболісток. І форвард БК «Донбас» Ольга Ляшкова, і беззаперечний лідер БК КПУ Оксана Ющенко провели матчі 17-18 турів на найвищому рівні, зробивши вирішальний внесок у перемоги своїх команд.

Ольга Ляшкова останнім часом відзначається неабиякою стабільністю. Саме вона стала тим гравцем, який повів за собою донецьку команду, коли її граючий тренер Інеса Ходова зазнала травми. Цього тижня «Донбас» несподівано переграв на виїзді «Южну Пальміру» (114:97), а за два дні вирвав перемогу у Сімферополі над «ТНУ-Орлан» (67:63). Ольга Ляшкова в Одесі здобула 21 очко, а в кримській столиці – 25, відігравши в обох зустрічах майже без замін.

Оксана Ющенко одного разу вже визнавалася найкориснішим гравцем тижня, тепер знову підтвердила свій клас. Підопічні Тараса Артеменка у Черкасах здолали «Марель» (75:68), а потім у Києві завдали сенсаційної поразки столичному «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова (73:69). Завдяки цим здобуткам запоріжанки наздогнали киянок у турнірній таблиці. Оксана Ющенко відіграла впевнено та стабільно і записала до власного активу два традиційних дабл-дабла. У першій грі вона набрала 19 очок і зробила 14 підбирань, у другій – 17 очок і 10 підбирань.

Переможці нашої номінації синхронно вийшли на друге місце серед бомбардирів жіночої УБЛ. У середньому Ольга і Оксана набирають по 17,9 очок за гру, поступаючись за цим показником лише Валентині Вороновій із «Галицької академії» (19,9 очок).

Також відзначаємо впевнені дії Юлії Яхіної з дніпропетровського «Дніпра». Вона була однією з найкращих у переможних для дніпропетровок матчах проти «Динамо» і «Марелі», набравши в них по 20 очок. Ірина Краснощок з «Южної Пальміри» набрала 50 очок і зробила 19 підбирань у зустрічах проти «Донбасу» та «Луганських ластівок». Щоправда, першу гру одеситки програли.

Наталія Коновалова з «ТНУ-Орлан» у двох матчах набрала 47 очок і зробила 22 підбирання, а Олена Стащук з «Марелі» – 26 очок і 30 підбирань. Шкода, що чудові індивідуальні показники цих дівчат не допомогли їхнім командам здобути принаймні одну перемогу.

Звертає на себе увагу унікальне досягнення гравця «ТНУ-Орлан» Рузани Кенджикаєвої. У поєдинку з «Донбасом» на її рахунку 9 підбирань, 11 результативних передач і 11 перехоплень. Але при цьому Рузана не набрала жодного очка. Прикро, що тріпл-дабл не відбувся, проте результат, погодьтеся, неймовірний.

womenbasket.com.ua
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.