вверх  обратно

УБЛ дисквалифицировала Хитова и Сабутского

6.02.2009

На засіданні ради УБЛ обговорювалася ситуація з экс-гравцями БК "Одеса", які нині виступають за БК "Грифони": Артема Хітова і Сергія Сабутського.

Артем Хітов був відданий баскетбольним клубом "Одеса" в оренду до БК "Грифони" перед стартом сезону 2008/2009. Згідно договору він повинен був виступати у Сімферополі до 31.05.2009.
 
А Сергій Сабутський знаходився в оренді в БК "Одеса". Одначе, не очікувано для одеситів він був відкликаний з оренди і опинився в БК "Грифони". Після цього БК "Одеса" вимагала повернути з аренди Хітова. Але "Грифони" відмовились повернути баскетболіста, що належав одеситам. Таким чином, "Одеса" опинилась одразу без двох українських гравців, що явно не входило у плани клубу.
 
Це стало причиною конфлікту між БК "Одеса" і БК "Грифони". Сімферопольський клуб, повівши себе негідно, порушив не тільки юридичні аспекти співпраці, але й принципи "fairplay".
 
Одначе БК "Одеса" проявив добру волю, і, йдучи на зустріч побажанням гравців, не став загострювати ситуацію. БК "Грифони" ж повів себе непрофесійно, що потягнуло за собою певні кадрові зміни. Зокрема, були звільнені генеральний директор Мамалига В.С. і адміністратор клубу.
 
УБЛ також уважно слідкувала за цією ситуацією. І на раді Ліги, що пройшла 04.02.2009, був прийнятий ряд рішень відносно даної ситуації:
 
1. Попередити БК "Грифони" (президент Сенченко А.В.), що у випадку повторного порушення положень "Статусу гравця в УБЛ", порушення принципів "fairplay" при переході гравців у Лізі до клубу, окрім грошового штрафу, можуть бути використані більш суворі санкції аж до виключення з Чемпіонату УБЛ.
 
2. За порушення положень "Статусу гравця в УБЛ" умовно дискваліфікувати баскетболістів А. Хітова та С. Сабутського до кінця сезону 2008/2009.
 
3. Департаменту з проведення Чемпіонату УБЛ за згоди БК "Одеса" допустити А. Хітова до ігор за БК "Грифони" з 06.02.2009 до закінчення сезону 2008/2009.

Официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.