вверх  обратно

Женская УБЛ. "Галицкая Академия" подписывает бронзовых призерок чемпионата Европы

5.02.2009
 У матчі 17-го туру проти БК «Донбас» у складі «Галицької академії» дебютувала баскетболістка молодіжної збірної Білорусії 20-річна Тетяна Сінкевич (165 см). Тетяна провела на майданчику майже 26 хвилин і набрала 3 очки.

Як виявилося, Сінкевич буде не єдиною представницею Білорусії у заявці івано-франківського клубу. Днями «Галицька академія» дозаявила ще чотирьох її співвітчизниць. Цікаво, що всі запрошені білоруски захищали кольори одного з лідерів білоруського чемпіонату «Олімпії» з Гродно, яка крім того виступає в Балтійській лізі. Двоє запрошених – 20-річна Наталія Ануфрієнко (172 см) та її ровесниця Тетяна Ліхтарович (180 см) – є основними гравцями національної збірної і брали участь в Олімпійських іграх-2008 у Пекіні. 17-річна Марія Філончик (188 см) один з лідерів білоруської молодіжки. Також до Івно-Франківська переїде 20-річна Наталія Козун (189 см). Таким чином «Галицьку академію» поповнить уся стартова п’ятірка «Олімпії». Усі, крім Сінкевич, приєднаються до команди пізніше. За словами Юрія Процюка, у четвертому колі та плей-офф вони гратимуть точно. А за певних обставин дебютують в жіночій УБЛ раніше.

Юрій Процюк (головний тренер «Галицької академії»):

– Ми залишилися задоволені діями Тетяни Сінкевич у матчі проти БК «Донбас». Справа в тому, що на позицію першого номера ми шукали розігруючого гравця у прямому розумінні цього слова. Нам була потрібна виконавиця, яка вміє своєчасно віддати передачу і якісно відпрацювати у захисті. У особі Сінкевич ми знайшли те, що шукали. Раніше цю позицію займала Валентина Воронова, але вона постійно націлена на кидок, а захищається не так ефективно. Сінкевич не лише зміцнила позицію першого номера, а й зробила її, так би мовити, різноманітнішою.

Щодо чотирьох інших білорусок, то у них діючі контракти з «Олімпією». Щойно дівчата звільняться у своєму клубі, відразу приєднаються до нас. Крім того, у нас є попередня домовленість з гравцем національної збірної України. Наразі не буду називати її ім’я, але якщо все буде гаразд, вона зіграє у нашому складі на початку квітня.

Таким чином ми плануємо серйозно зміцнити склад. Зараз у нас не більше 7-8 чоловік, лава запасних дуже коротка. Якщо наші плани здійсняться, поборемося за місце в четвірці. Саме така задача стоїть перед командою.

womenbasket.com.ua
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.