вверх  обратно

Ирина Краснощек - MVP недели женской УБЛ

2.02.2009
Редакція сайту жіночої УБЛ визначає найкориснішого гравця останнього тижня втретє. Але вперше жодних суперечок щодо переможця номінації не виникло. Одностайно MVP тижня було обрано новачка «Южної Пальміри» Ірину Краснощок.

Форвард збірної Молдавії з’явилася в розташуванні одеситок лише в понеділок, а вже наступного дня вийшла на майданчик в офіційній зустрічі проти «Марелі». Поєдинок вийшов надзвичайно складним для підопічних Світлани Колядюк, та саме молдавська легіонерка зробила вирішальний внесок у перемогу своєї нової команди (85:81). За майже 38 хвилин Ірина записала до свого активу 28 очок, 9 підбирань і 5 результативних передач.

Справжнім бенефісом Ірини стала наступна гра одеситок проти київського «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова. Краснощок відіграла без замін, набрала 41 очко, зробила 11 підбирань і 6 передач. У цій грі Ірина реалізувала 11 з 20 двоочкових, 3 з 3 триочкових і 10 з 11 штрафних кидків. Багато в чому завдяки блискучій грі молдавської легіонерки «Южна Пальміра» святкувала сенсаційну перемогу (94:84).

Цікаво, що у цих матчах Ірина перебувала в Одесі на перегляді. Тепер сумнівів у її високій майстерності не залишилося ні у кого. За словами президента одеського клубу Олександра Тихого, днями з 27-річною баскетболісткою буде підписано контракт до завершення сезону.

Зрозуміло, що конкурентів в Ірини Краснощок цього тижня бути не могло. Але про гравців, які зустрічі 15-16 турів провели на високому рівні, згадати варто. Вони того заслуговують.

Насамперед відзначаємо Валентину Воронову. Лідер «Галицької академії» допомогла своїй команді перемогти «Луганських ластівок» (23 очки + 6 підбирань + 7 передач + 6 перехоплень). Ще кращі показники Валентини у програному поєдинку з БК «Донбас» (29 очок + 9 підбирань + 8 передач).

Колишній гравець «Галицької академії» Наталія Кондратенко швидко стала провідним виконавцем черкаської «Марелі». В Одесі та Сімферополі білоруска відіграла майже без замін і набрала в цих зустрічах 54 очки. Шкода тільки, що черкащанки зазнали двох поразок.

Один з лідерів «ТНУ-Орлан» Наталія Коновалова у матчі проти «Марелі» ледь не дотягнулася до тріпл-дабла (35 очок + 14 підбирань + 8 передач). У наступній грі з «Динамо» її статистика була дещо гіршою (19 очок + 10 підбирань + 5 передач).

womenbasket.com.ua
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.