вверх  обратно

Оксана Ющенко – MVP недели женской УБЛ

26.01.2009
 Офіційний сайт жіночої УБЛ продовжує визначати найкориснішого гравця ліги останнього тижня. Цього разу лауреатом редакція сайту обрала форварда запорізького БК КПУ Оксану Ющенко, яка зробила вирішальний внесок у гостьові перемоги своєї команди над львівською «Політехнікою» (85:65) та івано-франківською «Галицькою академією» (70:62). У першій зустрічі на рахунку беззаперечного лідера команди Тараса Артеменка 19 очок і 16 підбирань, у другій – 16 очок і 10 підбирань.

Слід зазначити, що статистичні показники Оксани Ющенко далеко не найліпші у 13-14 турах. Деякі баскетболістки значно перевищили її досягнення. Але на користь Оксани зіграли декілька факторів. По-перше, БК КПУ повернувся з турне Західною Україною з максимальним результатом, завдавши поразок досить непростим суперникам. По-друге, внесок 35-річної баскетболістки у ці перемоги важко переоцінити. Причому важливі не тільки «голі» цифри, але й лідерські здібності Оксани, її вплив на партнерок та упевненість, якою вона заряджає команду.

Оксана Ющенко входить до десятки найкращих гравців ліги одразу по чотирьом показникам. Проводячи на майданчику по 32 з половиною хвилини, у середньому за гру вона набирає 17,9 очок (3 місце в жіночій УБЛ), робить 9,7 підбирань (2 місце), 3,2 результативні передачі (9 місце) і 2,5 перехоплень (7 місце). Крім того, у 9-ти з 12-ти зустрічей Оксана записала до власного активу дабл-дабл.

Звання MVP тижня Оксана Ющенко виборола у гострій боротьбі з іншими баскетболістками, серед яких особливо відзначаємо Ольгу Ляшкову. В той час, коли граючий тренер БК «Донбас» Інеса Ходова через травму майже не з’являлася на майданчику, Ольга стала справжнім лідером донецької команди. Втім, аби зупинити «Динамо»-НПУ ім. Драгоманова, її бійцівських якостей та чудових статистичних здобутків (24 очки, 8 підбирань і 6 передач) не вистачило (70:82). А от черкаській «Марель» підопічні Ходової завдали поразки (78:71), у чому неабияка заслуга Ольги Ляшкової (15 очок, 9 підбирань і 6 передач).

А от у складі «Марелі» роль лідера взяла на себе 23-річна центрова Олена Стащук. У матчах проти «Луганських ластівок» (78:63) і БК «Донбас» (71:78) її сумарний доробок склав 36 очок і 37 підбирань, завдяки чому Олена вийшла на перше місце в лізі за кількістю підбирань.

На «відмінно» зустрічі двох останніх турів провели гравці «Дніпра» Марина Сазоненко, Юлія Яхіна і наш минулотижневий лауреат Анна Покойова, форвард БК КПУ Яна Стрілько і лідер «Галицької академії» Валентина Воронова. Остання, зокрема, у зустрічах проти «Дніпра» і БК КПУ набрала 48 очок, завдяки чому очолила список бомбардирів жіночої УБЛ. Але баскетбол – гра командна, де будь-які індивідуальні досягнення втрачають свою цінність у тому разі, якщо твоя команда програє. Нагадаємо, команда Юрія Процюка зазнала двох домашніх поразок від «Дніпра» (78:109) і БК КПУ (62:70).

womenbasket.com.ua
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.