вверх  обратно

Состоялась жеребьевка 1/8 кубка УБЛ

21.01.2009

21 січня у Києві, в офісі УБЛ пройшло жеребкування 1/8 Кубку Ліги. Принцип сліпого жеребу, згідно котрого команди не розподілялися по корзинам, вже на стадії однієї восьмої фіналу змусив зійтися в протистоянні фаворитів Дивізіону "А".
  
На процедурі сліпого жеребкування були присутні президент УБЛ Михайло Бродський, президент "Дніпра" Валерій Кондратьєв, Президент клубу "Орлан" Микола Колюка, посадові особи Ліги і спостерігачі з клубу "Будівельник". На їх очах жереб звів між собою такі команди:
 
"Черкаські Мавпи" - "Грифони"
"Кривбасбаскет-Люкс" - "Політехніка-Галичина"
"Говерла" - КПУ
"Одеса" - ДУЕП
"ДніпроАЗОТ" - "Полтавабаскет"
"Дніпро" - "Ферро-ЗНТУ"
КДПУ – "Севастополь"
"Будівельник" - "Сарни"
(на своєму майданчику першими грають команди, вказані в парах першими)

Матчі 1/8 пройдуть 12 і 14 лютого за системою "два матчі, як один", тобто переможця пари визначатиме загальна різниця очок за підсумком двох ігор. Згідно Регламенту проведення Кубку Ліги, перед жеребкуванням команди було розподілено по умовному рейтингу, і згідно нього, клуб, котрий має більш низький рейтинг в парі, матиме перевагу свого майданчику, тобто другий матч проводитиме вдома. 
 
Ось як прокоментував результати жеребкування президент УБЛ Михайло Бродський:
- На мою думку, система сліпого жеребу виправдала себе. По-перше, вже на цій стадії ми маємо таку сильну пару як "Кривбасбаскет-Люкс" - "Політехніка-Галичина", що, безумовно, підвищить інтерес до раунду 1/8 фіналу. А по-друге, глядачі з міст, котрі представлені командами Дивізіону "Б", мають шанс побачити на своїх майданчиках дійсно серйозні колективи – тут як приклад наведемо "Будівельник" і "Сарни".

Валерій Кондратьєв, президент БК "Дніпро":
- Оцінити практику такого жеребкування можна буде, коли ми пройдемо цей етап, адже ми робимо тільки перші кроки. Хоча, звісно, все нове – завжди цікаве. Не бачу нічого негативного в тому, що вже на цій стадії між собою зустрічаються сильні клуби – Кубок виграє лише найсильніший з них, а раніше чи пізніше це станеться – значення не має. Крім того, ми надали законний шанс пройти в наступний раунд і командам Дивізіону "Б".

Официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.