вверх  обратно

Томас Делининкайтис – MVP недели

20.01.2009

 Два минулих тури відзначилися великою кількістю нових індивідуальних рекордів і досягнень гравців. Але найвизначнішим серед них є, безумовно, звитяга захисника "Будівельника" Томаса Делінінкайтіса, - литовець зміг підняти планку індивідуальної результативності гравця до нового, ще більш важко досяжного рівня.
 
36 очок Томаса в матчі з "Одесою" не тільки поновили рекорд Ліги, але й стали вирішальним фактором в надважливій перемозі "Будівельника" над прямим конкурентом в боротьбі за "золото" УБЛ. Відзначимо, що в тому ж матчі Томас заставив суперника 12 разів зфолити на собі. За два дні, в Сімферополі, Делінінкайтіс зіграв не так результативно, набравши 14 очок, але показав, що вміє працювати на команду не тільки набираючи очки – в матчі з "Грифонами" він зробив 7 результативних передач. Тому, підсумовуючи перипетії минулого ігрового тижня, ми цілком логічно віддаємо Делінінкайтісу звання найціннішого гравця уїк-енду.
Гру литовця нам прокоментував генеральний директор "Будівельника" В’ячеслав Євстратенко.
 
- В’ячеславе, чи можна сказати, що з приходом Томаса в команду, саме він став новим обличчям клубу?
- Насправді, в нас кожен гравець – обличчя команди. Але те, що Делінінкайтіс робить величезний внесок в успіх команди, в його результат – це видно і спеціалістам, і неспеціалістам. В ігровій манері Томаса потрібно виділити його настійливість, цілеспрямованість, ця людина хоче й вміє працювати з м’ячем, добре атакую як у проході, так і здаля. Тай майданчик бачить добре.
 
- Як на вас, в його діях немає авантюризму?
- Взагалі-то в кожного гравця є доля авантюризму, від цього нікуди не дітися. Головне, щоб, авантюризм був в помірній кількості – й іноді це може навіть допомогти. 

- Як пояснити те, що в команді, котра комплектувалася вже з середини сезону, кожен новий гравець так швидко знаходить своє місце – Делінінкайтіс, Чукінас, Яковлєв…
- Справа в тренері, котрий може достукатися до кожного гравця команди і переконати його, що перемога – це наша спільна справа, і результат потрібен всім нам.

Официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.