вверх  обратно

Рейтинг арбитров и комиссаров УБЛ

18.12.2008

15 грудня в Одесі на базі "Технікуму нафти та газу" відбувся семінар комісарів та арбітрів Української баскетбольної Ліги.

На заході були присутні 24 комісари (4 не з’явилися з поважних причин), та всі 45 рефері УБЛ. Також семінар відвідали генеральний директор УБЛ Кирило Погостинський та директор департаменту з проведення Чемпіонату Сергій Мельников. В своїй доповіді останній відмітив тенденцію до підвищення рівня команд УБЛ і видовищності чемпіонату, а також наголосив на тому, що головна ціль Ліги виконується – а саме, як і раніше українські гравці отримують більше половини ігрового часу на майданчику – 52%.
 
Далі арбітри Андрій Бостан і Олександр Нагорний представили присутнім нарізку моментів з матчів чемпіонату, де арбітри припускалися типових помилок, котрі на місці були обговорені й проаналізовані за принципом "В суперечці народжується істина", -  одразу ж вироблявся й механізм недопущення подібних помилок в майбутньому.
 
Велику практичну допомогу в проведенні семінару надав БК "Одеса", причому не тільки в організаційній частині. Так, до прикладу, тренер клубу Віталій Лебединцев запропонував до перегляду нарізку спірних моментів за участю власне його команди, при цьому виділившись живим динамічним коментарем всього, що відбувалося на екрані.
Серед інших було докладно розглянуто момент з нашумілим фолом на останніх секундах в матчі "Одеса" - "Політехніка". Хоча рішення судді Сергія Ніколащенко загалом було визнано вірним, надалі судді прийняли негласну рекомендацію, згідно котрої за рівного рахунку в останні 10 секунд матчу арбітри будуть "свистіти" лише явні фоли, не дати котрі просто неможливо. Фоли ж, що мають місце в результаті зштовхувань, боротьби в повітрі, рекомендовано "не помічати" - з ціллю визначення переможця лише в спортивній боротьбі.
 
Після доповідей арбітр ФІБА А.Бостан провів з колегами теоретичні заняття, а далі арбітри перейшли до здачі теоретичних і практичних тестів. Його результати будуть оголошені в четвер. Ті арбітри, котрі не склали іспити, матимуть шанс "перездачі" - 20 грудня в Дніпропетровську. Якщо ж і повторна здача тестів не закінчиться вдало – такі арбітри будуть відсторонені від обслуговування матчів  під егідою УБЛ.
 
На цьому ж засіданні було затверджено і рейтинг арбітрів та комісарів УБЛ. 

Рейтинг арбітрів УБЛ:
1. А. Бостан
2. С. Ніколащенко
3. В.Зозуля
4. О.Нагорний
5. В.Винокуров
6. В.Сліпуха
7. О.Усс
8. А.Тихонов
9. І.Калугін
10. О.Закревський
11. І.Кравченко
12. А.Чилікін
13. П.Каплун
14. В.Радов
15. М.Шкепу 

Рейтинг комісарів УБЛ:
1. В.Поляков
2. І.Хошаба
3. В.Дубчак
4. В.Пустогаров
5. А.Бухов

Официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.