вверх  обратно

Результаты первого круга чемпионата УБЛ: герои, явления, события

5.11.2008

Рівно місяць пішов на те, щоб команди відіграли перше коло УБЛ, - цей час вмістив в собі стільки подій, скільки іноді не вміщає цілий регулярний чемпіонат. Сьогодні ми пропонуємо вам рейтинг найвизначніших подій і явищ першого кола за версією офіційного сайту УБЛ.

Гравець місяця. Владіслав Драгойлович («Черкаські мавпи»)

Свою кар`єру в Україні він почав з «дабл-даблу» в матчі проти «Ферро», одразу заявивши про себе, як про одного з найпотужніших виконавців Ліги. Звичайно, яскрава гра одного баскетболіста не завжди є гарантією успіху всієї команди, одначе в цьому плані до Драгойловича претезій бути не може – його результативність сповна компенсувала черкащанам втрату Роберта Діксона, а надійна гра у захисті показала відданість Владіслава командним інтересам.
Зрештою за все перше коло 29-річний балканець лише в одному матчі набрав менше 15 очок і в жодній грі не збирав менше 5 підбирань, що дозволило йому закріпитися на другій сходинці рейтингу бомбардирів, а «Мавпам» завершити перше коло впевнено посідаючи вищу сходинку чемпіонату.

В цілому ж збірна місяця виглядає так: Джейсон Фонтенет ("Ферро-ЗНТУ"), Джастін Лав ("Одеса"), Деніс Яковлєв ("Ферро-ЗНТУ"), Владіслав Драгойлович ("Черкаські мавпи"), Тейт Деккер ("Говерла")

Матч місяця. «Черкаські мавпи» - «Ферро-ЗНТУ» - 95:94

Перший же тур чемпіонату подарував глядачам справжню виставу. На той момент мало хто очікував, що запоріжський «Ферро-ЗНТУ» вже скоро будуть називати серед претендентів на медалі, тому супротив, которий чинили підопічні Кирила Большакова фавориту, викликав подив у глядачів і спеціалистів. Під кінець першої половини господарі майданчику все ж здобули деяку перевагу, і здавалося, що на цьому казка «Ферро» може скінчитися, але в третій чверті запоріжці повністю вирівняли становище, і остання хвилина почалася за рахунку 90:90. А вже за кілька секунд до сирени гості вели 92:94. Тут і відбувся магічний кидок Фелікса Коядіновича – рівно з сиреною боснієць влучив з-за периметру, змусивши вибухнути СК «Будівельник».

Сенсація місяця. «Говерла» - «Політехніка-Галичина» - 92:80

Як відомо, дербі – це найзагадковіший різновид матчів, на них не росповсюджуються закони логіки. Хай навіть клуби, що мусять зустрітися, знаходяться на діаметрально протилежних позиціях в турнірній таблиці, та вгадати перебіг подій будь-якого дербі буде не під силу жодому прогнозисту. Ну хто б міг подумати, що команда, котра перебуває на найглибшому дні чемпіонату буде здатна легко й без зайвого напруження переграти фаворита сезону? Поразка «Політехники» від «Говерли» тим неочікуваніша, що напередодні львів`яни як катком проїхалися по «Дніпру» і «Ферро», «Говерла» ж до того часу не здобула у сезоні жодної перемоги.

Подія місяця. Призначення Рімантаса Грігаса тренером «Будівельника»

На протязі всього часу, що існує Українська баскетбольна Ліга, вистачало критичних вигуків, ніби то в УБЛ немає тренерів з великим ім`ям, або навіть, що спеціалісти високого рівня ніколи не приїдуть до України. Розвіяти ці гіпотези довелося київському «Будівельнику» і його новому тренеру, адже наставником киян став дворазовий чемпіон Литви на чолі «Жальгірісу» Рімантас Грігас. Литовець - лише другий на теренах України тренер, що має досвід гри в Євролізі.

Відкриття місяця. «Ферро-ЗНТУ»

Останнього разу ми бачили «Ферро» на найвищому рівні 7 років тому, і тепер вкрай важко було сподіватися на те, що, ледь потрапивши в еліту, запорізький клуб зможе показати щось визначне. Проте, непогано укомплектувавши команду в міжсезоння, Кирило Большаков зміг знайти найбільш вдале застосування кожному виконавцеві – саме тут свою найкращу гру почали демонструвати Балашов, Рибалко і Яковлєв, добре ввійшов у командні побудови кращий гравець білоруської першості Георгій Кондрусевич. Ну а найбільшим сюрпризом став мініатюрний розігруючий Джейсон Фонтенет, що маючи зріст лише 178 см, зміг стати справжнім диригентом всього колективу. Як наслідок, «Ферро» вже встиг здобути кілька яскравих перемог і зараз тримається впритул до групи лідерів.

«Реаніматор» місяця. Патрік Беверлі («Дніпро»)

На початку сезону «Дніпро» впав у дивну лихоманку. Команду трясло як у припадку, а нищівні поразки від «Черкаських мавп» і «Політехніки» здавалися глядачам жахливим сном, проте виявлялися гіркою реальністю. «Дніпру» було необхідне термінове «крововливання». Й провести цю операцію довірили заокеанському доктору – рятівником «дніпрян» виявився 19-річний американський захисник Патрік Беверлі. Лише з його приходом в команду «біло-сині» заграли по-справжньому. Підопічні Доневалда змістили акцент атаки з «забивали» Андерсона на свого диспетчера, а Патрік в свою чергу не тільки вражав кільце суперників з усіх дистанцій, але й встигав віддавати партнерам по кілька результативних передач. Наразі «Дніпро» йде без поразок вже п`ять матчів поспіль, і під кінець першого кола вирвався у групу лідерів.
Ще одним претендентом на роль «реаніматора» місяця можна вважати важкого форварда «Говерли» Тейта Деккера, котрий з`явившись у команді в третьому турі, майже одразу очолив рейтинг бомбардирів Ліги. Проте, на відміну від Беверлі, його дії не допомогли «Говерлі» здобути більше однієї перемоги.

Розчарування місяця. «Будівельник» Білла Магаріті

Перед стартом чемпіонату багато слів було сказано про те, що, відтепер ми побачимо інший «Будівельник», гра котрого змусить вболівальників забути провальні сезони останніх років, й нагадає всім про те, що саме «будівельники» є найтитулованішим клубом країни. Одначе змінений на 80% склад команди так і не зміг продемонструвати чогось навіть близького до чемпіонської гри. Перша перемога прийшла до киян лише в четвертому турі, та й то, над аутсайдером «Говерлою». За весь час свого перебування за кермом команди Білл Магаріті так і не змусив своїх підопічних порозумітися один з одним на майданчику, і нарешті заграти в командний баскетбол. За вісім матчів «Будівельники» не здобули жодної перемоги над кимось з фаворитів Ліги, і після болючої поразки в Одесі Магаріті був змушений піти у відставку.

Официальный сайт УБЛ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.