вверх  обратно

Віктор Кобзистий: "Доневальд змінив підхід до гри і тренувань"

2.10.2008

 На відміну від «Будівельника», склад якого суттєво змінився, у «Дніпрі» з’явилося лише декілька новачків. Утім, як і киян, дніпропетровців очолив новий керманич – американець Боб Доневальд. Про те, як готувався «Дніпро» до сезону і, зокрема, першого матчу з «Будівельником» ми запитали у одного з лідерів дніпропетровської команди Віктора Кобзистого, який, до речі, ще декілька років тому назад задавав тон гри у складі киян...

- Перший тренувальний збір традиційно проходив в Алушті. Потім ми відвідали Литву і Латвію, де зіграли декілька товариських зустрічей. Останній етап мав підготовки мав проходити у Хорватії, утім, через проблеми з отриманням віз у деяких гравців, ми залишилися в Україні. До старту чемпіонату зіграли спаринги з «Ферро» та «Хіміком», у яких досягли перемог.

- У команді лише два новачки – Люк Андерсон і Дарнелл Лазаре, але у вас змінився головний тренер. Наскільки підхід до баскетболу Боба Доневальда відрізняється від спеціалістів, з якими ви працювали раніше?

- Різниця відчувається у всьому. В першу чергу, у підході до тренувань. У Боба немає дрібниць – здається, він контролює все. Чи те, як виконується комбінація, чи те, яким чином гравець іде в прохід. Тренер вимагає від нас викладатися повністю, і якщо побачить, що хтось байдикує, може навіть відправити з тренування. Також напередодні сезону він не робив особливої ставки на «фізику», уся фізична підготовка велася через баскетбол.

- Чи важко було адаптуватися до його вимог?

- На початку звісно були проблеми з розумінням його баскетбольної філософії. Утім, зараз вже все гаразд. Усі ролі розподілені і ми готові до старту чемпіонату.

- Як охарактеризуєте новачків-легіонерів?

- Андерсон – грає на позиції атакуючого захисника. Він дуже рухливий, володіє чудовим кидком. Разом з цим він при нагоді може пройти під кошик, загострити гру або атакувати з близької дистанції. Лазаре – справжній боєць, атлетичний, завжди націлений на боротьбу під щитами. Робить багато підбирань, але кидок нестабільний.

- Як справи у Дениса Іванова, який пропустив минулий сезон через травму?

- Він повністю одужав, зараз тренується разом з усіма за максимального навантаження. Головне, Денис не втратив бомбардирського чуття.

- Перша гра сезону – проти вашої колишньої команди – «Будівельника». Гра буде принциповою для вас?

- Звичайно, в таких матчах особливо хочеться перемогти. До того ж, буде цікаво як виглядатиме «Будівельник» у новому сезоні, адже склад киян дуже змінився.

- А те, що обидві команди тренують американці, додасть пікантності протистоянню?

- Навряд чи. Тренери будуть в першу чергу прагнути, щоб їх підопічні якомога краще виконали план на матч, і були б повністю сконцентровані на грі.

- Чого взагалі очікуєте від першого чемпіонату УБЛ?

- Дуже хочеться, аби наша ліга була сильнішою за Суперлігу ФБУ. І не тільки в плані гри, а й в організаційних нюансах. Цікаво подивитись, що нового зробить керівництво УБЛ в плані шоу для глядачів. Водночас хотілося б, щоб все закінчилося мировою. Було б добре наприкінці сезону зіграти щось на зразок Суперкубку між чемпіоном УБЛ та Суперліги.

БК "Будивелник"

Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.