вверх  обратно

Денис Журавлев: "На данный момент в составе команды остались украинские баскетболисты"

14.05.2011

Головний тренер БК «Дніпро» Денис Журавльов поділився із офіційним сайтом Суперліги враженнями від сезону, а також розповів про стан справ у команді.


- Денисе Павловичу, як би Ви оцінили сезон, що минув?
- Сезон для нашої команди склався неоднозначно. Так, ми виграли Кубок Суперліги, але якою ціною! Дуже багато емоцій було витрачено на цю перемогу, тому після Фіналу чотирьох стався провал у чемпіонаті, який, гадаю, і завадив нам посісти вище місце за підсумками регулярної першості та потрапити у плей-офф на менш грізного суперника, ніж «Будівельник».

- Враховуючи, що Вам вдалося «обкатати» українських гравців, які отримували достатньо ігрового часу, награти молодь, чи можна говорити про те, що, на відміну від турнірної мети, локальні завдання було реалізовано?
- Звісно ж, ми награли наших молодих гравців, зокрема Щепкін, Тимофеєнко, Корнієнко отримали непоганий час на майданчику, а отже – ігровий досвід. Важливими були й кубкові матчі, де всі прагнули вийти майданчик, віддавалися грі на сто відсотків. Хорошим досвідом для нас став і виступ у Єдиній Лізі ВТБ.

- Зараз команда перебуває у відпустці?
- Ні, ми продовжуємо працювати, лише займаємося не ігровою, а фізичною підготовкою. Роботи вистачає. Декому із гравців потрібно «підтягнути» фізичну форму.

- Чи включає підготовка команди якісь цікаві елементи, скажімо заняття боксом, до яких Ви вдавалися серед сезону?
- Ні, боксом ми поки що не займалися, але він є у наших планах.

- Чи є вже якісь конкретні плани на майбутнє? І чи можна говорити про те, що кістяк команди збережено?
- На даний момент у складі команди залишилися українські баскетболісти. Щодо конкретних планів, то з ними визначимося згодом.

- Стівен Буртт залишиться в команді?
- Зараз я не можу сказати нічого конкретного. Поки що невідомо.

- Якими темпами відбувається відновлення Данила Козлова?
- Козлов займається за індивідуальною програмою. Щодня приходить до залу. Гадаю, до початку наступного сезону він відновиться повністю.

- А як здоров’я Миколи Вільховецького, враховуючи, що до початку підготовки збірної залишається не так багато часу?
- Відновлення йде повним ходом, він займається легкоатлетичними вправами – бігає, стрибає. Все гаразд. У збірній на нього можуть розраховувати.

- Гравці матимуть відпустку?
- Так, на кілька днів. Крім того, тижня за два до початку тренувань національної команди зберемо кандидатів до збірної.

- Як би Ви охарактеризували плей-офф, на першій стадії якого було дві досить цікавих серії – «Говерла» – «Миколаїв» і «Азовмаш» – «Ферро», та й «Дніпро» зумів дати бій «Будівельнику» в Києві?
- Ще раз повторюся, якби ми посіли вище місце в регулярній першості, ми мали б значно більше шансів на продовження боротьби за медалі. Якщо говорити, наприклад, про чвертьфінальну пару «Говерла» – «Миколаїв»,то це майже рівні за силами суперники, й миколаївці продемонстрували справжню боротьбу. А нам, все ж таки, було важко боротися з «Будівельником», тренерський штаб якого заграв усіх 12-х виконавців.

- Очікували, що чвертьфінальні серії будуть цікавішими, ніж півфінальні, де фахівці прогнозували "сухі" перемоги фаворитам?
- Чому ж ні? Кожна команда, особливо та, яку не вважають фаворитом, намагається показати себе в плей-офф з кращого боку й саме в першій серії часто демонструє свою найкращу гру. Тому подібного можна було очікувати.

- Як гадаєте, якесь логічне пояснення того, що «Азовмаш» поступився у чвертьфіналі, можна знайти? Безумовно, маріупольців у нинішньому сезоні важко було назвати непереможною командою, але, напевно, ніхто й гадки не мав, що вони не подолають перший раунд плей-офф.
- Якщо чесно, я сам гадав, що «Азовмаш» буде, як завжди, боротися за «золото». З тих чи інших причин щось не склалося, але мені про це судити важко.

- Чи могли б Ви дати прогноз на фінал?
- Враховуючи те, що серія триватиме до чотирьох перемог, віддати комусь перевагу важко. Крім того, за такого формату перевага свого поля нівелюється. Думаю, що команди зіграють по 1:1 у Донецьку та в Києві, а далі кожен матч буде чи не вирішальним. Думаю, що фінальна серія триватиме не менше шести ігор. Щодо серії за третє місце, то «Ферро» продемонстрував хорошу гру у першому раунді. Якщо всі гравці запорізької команди будуть здорові, у підопічних Кирила Большакова є шанси знову завоювати бронзові медалі. Якщо будуть проблеми зі складом, то «Говерла» зі своєю довгою лавою отримає перевагу.

 superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.