вверх  обратно

Чемпионат Украины. Обзор матчей 8-го тура

13.12.2010

В суботу, 11 грудня, та в неділю, 12 грудня, відбулися матчі восьмого туру Чемпіонату України з баскетболу.
 
У групі А відбулося протистояння лідерів – харківського «Авантажа-Політехніка» та дніпропетровського «Динамо». І знову, як і в першому колі, суперники обмінялися перемогами.
 
«Авантаж-Політехнік» – «Динамо» 84-90 (22-22, 19-20, 20-26, 23-22)
«Авантаж-Політехнік»: Рочняк – 17 очок + 7 підбирань, Стрипа – 16 очок + 8 підбирань + 3 передачі, Сайнієв – 16 очок, Арабаджи – 13 очок + 6 підбирань + 3 передачі.
«Динамо»: Щепкін – 25 очок + 8 підбирань + 6 передач, Борисенко – 16 очок + 7 підбирань + 3 передачі, Шевченко – 16 очок + 4 підбирання, Горденко – 15 очок, Дикий – 10 очок + 3 підбирання.
 
В першій грі протягом усієї першої половини на майданчику точилася рівна боротьба, на користь чого свідчить і рахунок (41:42), з яким команди пішли на велику перерву. Втім уже до середини третьої десятихвилинки гості зусиллями Олексія Борисенка, котрий поцілив кільце суперника з-за дуги, та Валерія Горденка, який набрав 6 очок за якихось півхвилини, вирвалися вперед – 57:50. Саме цей ривок «Динамо» і став вирішальним – як не намагалися господарі зрівняти рахунок чи бодай скоротити відставання, їм це не вдавалося. Більше того, за чотири хвилини до фінальної сирени перевага дніпрян сягнула 15-ти очок (69:84). І лише активність Антона Рочняка на останніх хвилинах поєдинку дозволила «Авантажу» завершити матч за рахунку 84:90. Варто відзначити й чудову гру у складі «Динамо» Артема Щепкіна, котрий відзначився 25 очками, 8 підбираннями та 6 передачами (33 РЕ).
 
«Авантаж-Політехнік» – «Динамо» 90-86 (23-17, 24-21, 22-22, 21-26)
«Авантаж-Політехнік»: Арабаджи – 20 очок + 5 передач + 4 перехоплення, Стрипа – 19 очок + 5 підбирань, Рочняк – 15 очок + 4 підбирання, Михайлов – 10 очок + 4 підбирання.
«Динамо»: Борисенко – 23 очка + 3 підбирання, Денисов – 20 очок, Щепкін – 14 очок, Євсеєвичев – 11 очок.
 
Поступившись у першому матчі із шестиочковою різницею, наступного дня харків’яни зуміли реваншуватися перед власними вболівальниками. Цього разу господарі захопили ініціативу з перших же хвилин, нарощуючи її з кожною чвертю. В заключній десятихвилинці, яку виграли баскетболісти «Динамо», гості кілька раз були близькими до того, щоб переломити хід поєдинку, але харків’яни, у складі яких варто виділити Тимура Арабаджи, витримали удар і довели матч до перемоги.
 
Запорізький «Авіастар-КПУ» здобув дві перемоги над аутсайдером групи алчевською «Коксохім-Сталлю» – 69:67 та 73:50.
 
У групі Б «Вінницькі Зубри» завдали двох поразок чернівецькій «Стрібі» – 94:76 та 91:83.
 
У Вінниці «Стріба» зіграла без травмованого Антона Рожкова, який був кращим у складі чернівчан в переможному кубковому поєдинку з «Вінницькими Зубрами». І якщо в першому матчі вінничани протягом більшої частини зустрічі володіли ініціативою, то наступного ігрового дня гості розпочали матч настільки потужно, що загальний успіх здавався вже неминучим – першу половину підопічні Тимофія Безрука і Олександра Чермака виграли з різницею в 14 очок – 60:46. Але після великої перерви «стрібівців» немов підмінили.
 
Як зауважив після гри головний тренер «Стріби» Олександр Чермак, «цього разу зовсім трішки не вистачило для перемоги. Якщо команда в першій половині закидає 60 очок, а у другій – 23, коментувати це дуже складно…».
 
Лідер групи «Черкаські Мавпи» без особливих зусиль впоралися з аутсайдером «Тернополем-ТНЕУ», продовживши без виграшну серію гостей до 14-ти матчів.
 
«Черкаські Мавпи» – «Тернопіль-ТНЕУ» 118-45 (28-6, 30-18, 34-13, 26-8)

«Черкаські Мавпи»: Коротков – 22 очка, Близнюк – 17 очок + 5 підбирань + 4 передачі, Мякінін – 16 очок + 6 підбирань + 3 блок-шоти, Панасюк- 15 очок + 5 підбирань, Насенник – 15 очок + 3 передачі, Шепіль – 11 очок + 3 підбирання.
«Тернопіль-ТНЕУ»: Мелашич – 17 очок, Козлов – 8 очок, Мроцик – 5 очок.
 
Здавалося б, матч без інтриги, в якому сильніший нещадно б’є слабшого, дивитися не особливо цікаво, та, як виявилося, звітний матч був винятковим, – зауважує офіційний сайт БК «Черкаські Мавпи». Особливо це стосується першого періоду, в якому господарі дали зрозуміти, хто господар в ПС «Будівельник», відразу шістьома слем-данками. Ледь не відірвали кільце від конструкції своїми данками через Микиту Ланге (зріст 202 см!) Близнюк і Ткаченко. Останній у цьому матчі взагалі часом виробляв нечуване, чого лише варті 7 результативних передач від важкого форварда!
 
Відразу після бенефісу Ткаченка розходився демонструвати свої можливості черкаській публіці новобранець команди – Ілля Коротков. Майже стовідсоткова реалізація протягом усього матчу дозволила екс-гравцю БК «ОДЕСА» стати найрезультативнішим виконавцем поєдинку. В його активі 22 очка. Не в останню чергу ця статистика допомогла господарям виграли стартовий відрізок матчу з неймовірною різницею в рахунку – 28:6.
 
Надалі різниця в рахунку збільшувалась з геометричною прогресією. В кожному періоді «Черкаські Мавпи» набирали близько тридцяти очок і вже на початку четвертої чверті зуміли перевалити через рубіж у сто набраних очок. В підсумку, команда з Черкас зуміла оформити перемогу з найбільшою різницею, яку «Мавпи» у своїй історії здобували в офіційних матчах, – 118:45. Востаннє стільки в атаці черкасці забивали ще в лютому 2007-го, коли в рамках Суперліги на своєму майданчику обіграли харківський «Політехнік» – 126:66.
 
Ілля Коротков, найрезультативніший гравець матчу: «Часто трапляється, коли команда виходить грати проти суперника, який ще не виграв жодного матчу, можна в дечому розслабитися, що не завжди позитивно може відобразитися на підсумку гри. Сьогодні цього не було, хлопці серйозно налаштувались на цей матч, намагалися якомога менше пропустити очок, і все майже вдалося – рахунок на табло. Щодо мого дебюту, думаю, він вийшов непоганим, просто сьогодні вдалося реалізувати майже всі кидки».
 
Ігор Білоус, головний тренер БК «Тернопіль-ТНЕУ»: «Я наголошую на тому, що в нас дуже молода команда, в якій найстарший гравець 1989-го року народження, в Черкасах навіть немає гравців такого віку. Сама атмосфера в залі та організація гри на дуже високому рівні, і це підкосило психологічно гравців, вони дуже хотіли добре зіграти, а в підсумку, це було більше схоже на «ступор», хлопці грали в невідомо що. А «Мавпи» – це потенційна команда Суперліги. Якщо додати до цього складу кілька легіонерів, то цей колектив останнім в Суперлізі однозначно не був би».
 
Володимир Холопов, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»: «Команда з Тернополя дуже молода, і ми маємо серйозну перевагу в усіх лініях, в цій грі ми лише зуміли використати цю перевагу. Загалом же, наш сьогоднішній суперник має потенціал, думаю, через кілька років цей колектив виглядатиме інакше. Щодо рекордів, то за цим я особливо не слідкую. Важливо не зупинятися і ще не раз побити цей рекорд, бажано вже в матчах з командами іншої підгрупи».
 
«Черкаські Мавпи» – «Тернопіль-ТНЕУ» 126-62 (28-9, 31-23, 36-14, 31-16)
 «Черкаські Мавпи»: Шепіль – 27 очок + 6 підбирань + 4 передачі, Ткаченко – 21 очко + 9 підбирань + 3 передачі, Пархоменко – 15 очок + 10 підбирань + 4 блок-шоти, Насенник – 15 очок, Мякінін – 15 очок + 3 підбирання, Цьопич – 14 очок.
«Тернопіль-ТНЕУ»: Козлов – 18 очок + 3 підбирання, Ляшенко – 10 очок + 6 підбирань, Мелашич – 10 очок + 3 підбирання.
 
«Пульсар» на матчі зі «СпортЛіцеєм» до Білої Церкви не прибув.
 
Турнірне становище лідерів
 
У групі А й надалі продовжує лідирувати «Динамо» (8 перемог/4 поразки). На друге місце піднявся «Авіастар-КПУ», що зрівнявся з дніпропетровцями за кількістю перемог. «Авантаж-Політехнік» – третій (7 перемог/5 поразок).
 
У групі Б лідер також не змінився – «Черкаські Мавпи» впевнено посідають першу позицію (13 перемог/1 поразка). «Вінницькі Зубри» перебувають на другій сходинці турнірної таблиці (10 перемог/4 поразки), «Волиньбаскет» – на третій (10 перемог/2 поразки).

ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.