вверх  обратно

"Динамо" наносит первое поражение в сезоне "Днепру"

13.03.2009
Женская баскетбольная лига. 27 тур.

"Динамо-НПУ им. Драгоманова" - "Днепр" 85:82 (27:25, 19:14, 22:23, 17:20)
Дин: Клайберн 26 + 8 подборов, Легостаева 24, Любарская 14
Дн: Яхина 30 + 6 подборов + 5 передач, Покойова 18, Кисильова 15

После матча:

Володимир Рижов-молодший (тренер, "Динамо"):

– На мій погляд, ключовими у грі стали дві перші десятихвилинки, коли ми реалізували всі задумки, які відпрацьовували на тренуваннях. Насамперед це стосується грі в захисті. Дніпропетровки демонстрували комбінаційну гру, але ми добре підготувалися до цього і наперед знали, я суперник гратиме сьогодні. За рахунок цього ми відірвалися приблизно на 10 очок, а моментами різниця в рахунку досягала навіть 15 пунктів. Після великої перерви дніпропетровки зробили свою гру значно простішою і почали грати через Юлію Яхіну, яка сьогодні була в ударі. У нас почалися проблеми, плюс незрозуміло звідки у нас з’явилася фізична втома. При різниці у 15 очок ми просто зупинилися і почали помилятися у захисті, а у «Дніпра» почало все виходити. Вважаю, що ми перемогли завдяки дуже вдалій першій половині зустрічі. Також хочу відзначити Олену Легостаєву, яка закинула практично всі три очкові кидки.

– Вам не здалося, що тривала безпрограшна серія дещо заспокоїла дніпропетровок?

– Не розділяю таку думку. По-перше, нещодавно «Дніпро» цілком міг поступитися і запорізькому КПУ. Я дивився цю гру. Запоріжанки майже весь час були попереду, але в кінцівці далася взнаки краща фізична готовність «Дніпра». «Южна Пальміра» також дала лідеру серйозний бій. Думаю, тепер дніпропетровки задумаються, що і їм у своїй грі потрібно щось міняти. По-друге, у «Дніпра» дуже серйозна фінансова мотивація, краща за всі інші команди жіночої УБЛ. У них кожна поразка – це штраф. Наша сьогоднішня перемога важлива не тільки для нас, а й для інших команд ліги. Ми показали, що «Дніпро» не такий страшний, який здається. Думаю, вони ще не раз зіштовхнуться з серйозними проблемами.

– Задача стати чемпіоном для «Динамо» залишається актуальною?

– Безумовно. Ми плануємо зміцнитися ще одним або двома гравцями з прицілом на плей-офф. Зараз наше завдання – зберегти друге місце. КПУ переслідує нас і залишається дуже сильним колективом. Тому наша суботня гра з ними для нас дуже важлива.

Олександр Васильєв (генеральний менеджер "Дніпра"):

– Які основні причини поразки «Дніпра»?

– Основна причина – погана гра в захисті. Крім того, у «Динамо» сьогодні був фантастичний відсоток влучань триочкових кидків. Наші гравці до цього були явно не готові і дозволяли супернику атакувати своє кільце. Плюс ми реалізували свої моменти. Тому й програли.

– У першій половині зустрічі динамівки повністю переграли дніпропетровок. Здалося навіть, що вони не очікували від господарок саме такої гри…

– У кожної команди бувають невдалі дні. Сьогодні настала наша черга. Після перерви наша команда нарешті прокинулася, але було вже пізно. Як то кажуть, поїзд пішов.

– За словами Володимира Рижова-молодшого, у другій половині гри динамівки підсіли фізично. Чому не вдалося цим скористатися?

– Особисто я не помітив, що киянки підсіли. Це наші гравці не зуміли переломити хід зустрічі. У тієї ж Юлії Яхіної були прекрасні шанси перевести матч в овертайм, але вона ними не скористалася. У кінцівці все було в наших руках, але ми не використали свої можливості.

– У третьому колі справжній бій «Дніпру» дали КПУ і «Южна Пальміра». Чому ці матчі не змусили команду готуватися до наступних ігор більш відповідально?

– Дівчата отримали сьогодні гарний урок і мають зробити з нього правильні висновки.

– Чи справді у «Дніпрі» за кожну поразку передбачені штрафи?

– У цьому сезоні ми програли вперше, тому раніше команду ніхто не штрафував. Усі мають право на помилку. Таких жорстких мір приймати не будемо.

– Усі без винятку команди жіночої УБЛ у ході чемпіонату підсилюють свої склади, лише «Дніпро» цього не робить. Вам не здається, що всі учасники ліги зробили крок уперед, тоді як дніпропетровський клуб залишився стояти на місці?

– Не потрібно забувати, що наші провідні гравці на правах оренди виступають за інші клуби. Я маю на увазі Ольгу Ляшкову з БК «Донбас» і Діану Матвєєву з черкаської «Марелі». Напередодні плей-офф ми плануємо повернути їх до Дніпропетровська. Думаю, для загальної перемоги в чемпіонаті цього буде достатньо.



womenbasket.com.ua
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.