вверх  обратно

В Черкассах завершился второй тур Евролиги U15

27.01.2014

"Черкаські Мавпи-99" розпочали свої виступи у домашньому турі з двох перемог. У першому матчі другого туру ЄЮБЛ "Черкаські Мавпи-99" зустрічалися з російською командою "Трудовые Резервы". Інтрига у цьому матчі була лише у першій половині. Російські баскетболісти добре розпочали матч, лідируючи в рахунку 7 : 2. Проте ще до кінця першої чверті підопічні Василя Івлєва вийшли вперед. За собою своїх партнерів вели лідери команди Дмитро Скапінцев та Ярослав Войтович . У другому періоді черкасці поступово почали відриватися в рахунку, забезпечивши собі 10-очкову перевагу. Втім, до кінця чверті гості дещо скоротили відставання - 28 : 20. У другій половині матчу "Черкаські Мавпи-99" почали збільшувати свою перевагу. Так, виграна третя чверть з рахунком 17 : 5 дозволила нашій команді лідирувати з 20-очковим гандикапом - 45 : 25. Тому, заключний період перетворився на формальність, господарі паркету впевнено довели цей матч до впевненої перемоги. У підсумку 62 : 36 , "Мавпи-99" добре починають.

Найрезультативнішим гравцем матчу став Дмитро Скапінцев (16 очок, 11 підбирань).

Денис Бачурін, гравець "Черкаських Мавп-99":
"Матч складався для нас не дуже добре. Ми зробили багато помилок, здійснили дуже багато втрат, не влучали прості кидки. В цілому перемогли. Результат є результат, ним задоволений".

Другий матч був значно складнішим. Гра «Черкаських Мавп-99» та польського колективу « Zubrys » мала н апружений характер до останніх секунд. Загалом, протягом зустрічі жодна з команд не відпускала одна одну в рахунку. Команди трималися щільно, борючись за кожен м’яч. На правах господарів, баскетболісти «Мавп» краще розпочали гру, однак поляки не відставали в рахунку. Перша чверть завершилася нічийно – 14 : 14. У другому періоді продовжилась рівна гра, гості трималися попереду на одне очко – 27 : 26. Після великої перерви підопічні Василя Івлєва здійснили невеличкий ривок і вийшли вперед 30 : 27, однак гості швидко відігралися, й знову повернули собі очкову перевагу. 38 : 37, перед фінальним періодом. Втім, у заключній стадії гри «Черкаські Мавпи-99» взяли матч до своїх рук. Так, зусиллями зібраної командної гри в захисті та якісних атакувальних дій від Ярослава Войтовича, й «Мавпи-99» відірвалися в рахунку 47 : 41. 6-очкова перевага за менш ніж хвилину до фінальної сирени змусила поляків фолити. Тому до кінця гри черкаські баскетболісти лише збільшили свою перевагу. У підсумку 52 : 43 , «Черкаські Мавпи-99» здобувають другу перемогу в турі.
Найрезультативнішим гравцем зустрічі став Ярослав Войтович . Форвад "Мавп-99" відзначився дабл-даблом - 13 очок, 12 підбирань .

Ярослав Войтович, гравець «Черкаських Мавп-99»:
«Сьогодні був перший день, він був дуже складним. У нас давно не було таких турів, в яких ми грали два матчі поспіль. Це було досить складно. Перша гра була набагато легша, ми її виграли без достатнього спротиву. Чого не скажеш про другий матч. Суперник дуже серйозний, що й було відчутно у грі. Проти них було дуже важко захищатися, це коштувало нам неабияких зусиль. Але, гадаю, у нас все вийшло. Завдання на тур максимальні – виграти всі матчі, тому на налаштовуємося серйозно. Будемо старатися перемогти».

Результати першого ігрового дня:
«ЦСКА» – «Красные Крылья» 65 : 35
«Школа Мещерякова» – БК «Екатеринбург» 79 : 36
«Цмокі» – BC « Zubrys » 55 : 48
«Черкаські Мавпи-99» – «Трудо вые Резервы» 62 : 36

«ЦСКА» – «Школа Мещерякова» 78 : 35
БК «Екатеринбург» – «Красные Крылья» 51 : 63
«Трудовые Резервы» – «Цмоки» 52 : 57
ВС « Zubrys » – «Черкаські Мавпи-99» 43 : 52

На другий день туру кожна з команд провела по два матчі. "Черкаські Мавпи-99" здобули ще дві перемоги над командами "Екатеринбург" (64 : 43) та "Цмокі" (57 : 47).

Після двох перемог на старті другого туру, підопічні Василя Івлєва продовжили свою виграшну ходу. Сьогодні "Черкаські Мавпи-99" зустрічалися з БК "Екатеринбург". Попри відчутну різницю в рахунку, матч був досить складним для обох команд.

Перша чверть складалася цілком сприятливо для "Мавп". Господарі паркету швидко відірвалися в рахунку, й до кінця чверті лідирували з рахунком 16 : 5 . Здавалося, після цього черкаські баскетболісти лише нарощуватимуть свою перевагу, однак у другому періоді гравці "Екатеринбургу"дещо скоротили відставання - 34 : 26.

Після великої перерви "Черкаські Мавпи-99", зусиллями Дмитра Скапінцева та Ярослава Войтовича здійснили невеличкий ривок - 42 : 28 , однак до кінця періоду гості знову повернулися в гру - 46 : 33 . У заключній чверті зустрічі "Черкаські Мавпи-99" відчували себе більш розкуто й довели матч до логічної перемоги. До кінця зустрічі перевага "Мавп" сягнула найбільшої позначки - +21 очко. У підсумку 64 : 43 , "Черкаські Мавпи-99" здобувають третю перемогу поспіль! Найрезультативнішим гравцем зустрічі став Дмитро Скапінцев . Центровий "Мавп" відзначився дабл=даблом - 18 очок, 10 підбирань, а його рейтинг ефективності становить - 26 балів

У другому матчі туру "Черкаські Мавпи-99" зіграли з білоруським "Цмокі". У складному матчі черкаські баскетболісти здобули перемогу - 57 : 47.У грі з міцним колективом з Мінська, «Цмокі», інтрига трималася до останнього. Більш міцні нерви та зібрана командна гра дозволила гравцям «Мавп» святкувати перемогу – 57 : 47.

У першій чверті гості першими відкрили рахунок, проте до середини періоду гравці «Мавп» вийшли вперед, і на першу перерву пішли за не великої переваги – 16 : 12 . Початок другого періоду ознаменувався найбільшим ривком «Мавп», у наслідок якого господарі паркету «відірвалися» на 10 очок – 22 : 12 . Однак втримати 10-очкову перевагу черкаські баскетболісти не зуміли. До кінця періоду гості скоротили відставання до чотирьох пунктів. У другій половині зустрічі продовжилася цупка та в’язка гра. «Мавпи» то збільшували свою перевагу, то втрачали її. Все-ж, третю чверть черкасці мінімально виграли – 11 : 9. Як наслідок, долю зустрічі вирішували останні хвилини матчу. Ще за дві хвилини до фінальної сирени різниця в рахунку сягала чотирьох пунктів. Але у вирішальний момент безпомилково відіграли лідери «Черкаських Мавп»: Дмитро Скапінцев та Ярослав Войтович. Завдяки якісній грі першого на щитах та агресивним діям в нападі від другого, до кінця матчу «Мавпи» не лише втримали свою перевагу, а й збільшили її. У підсумку 57 : 47 , «Черкаські Мавпи-99» здобувають четверту перемогу поспіль.
Найрезультативнішим гравцем зустрічі став Ярослав Войтович – 16 очок, 9 підбирань. Якісний матч провів Дмитро Скапінцев – 13 очок, 18 підбирань.

Дмитро Скапінцев, гравець "Черкаських Мавп-99":
"Гра була складною з перших секунд. Але ми боролися до останнього і, незважаючи на те, що відчували неабияку втому, ми перебороли це і довели, що ми кращі. Вважаю, що ми перемогли завдяки хорошій командній грі, зібраності, ми працювали як єдиний механізм. Завтра на нас чекає останній матч, ми на нього позитивно налаштовуємося. Ми за крок від п’ятої перемоги, тому докладемо максимум зусиль, щоб здобути цей результат".

Результати другого дня:
БК "Трудовые Резервы" - БК "Мещерякова" 39 : 54
БК "Красные Крылья" - BC "Zubrys" 53 : 56
"ЦСКА" - "Цмокі" 79 : 39
"Черкаські Мавпи-99" - БК "Екатеринбург" 64 : 43

БК "Мещерякова" - БК "Красные Крылья" 61 : 35
BC "Zubrys" - БК "Трудовые Резервы" 47 : 51
БК "Екатеринбург" - ЦСКА" 26 : 81
"Цмокі" - "Черкаські Мавпи-99" 47 : 57

У неділю у черкаському ПС «Будівельник» завершився третій ігровий день другого туру юнацької Євроліги U-15. Ще вранці став відомий тріумфатор цього туру, яким став московський «ЦСКА». Армійці здобули перемоги у всіх п’яти матчах черкаського турніру. Повторили це досягнення і «Черкаські Мавпи-99», задля цього в останньому матчі туру черкасцям потрібно було обігрувати школу «Мещерякова». Правда дістати у турнірній таблиці москвичів нашим юнакам невдалося, адже ті мають суттєву різницю закинутих та пропущених.
У протистоянні «Черкаських Мавп-99» та «школи «Мещерякова» вирішувалася доля срібла туру. Перемога з рахунком 55:40 забезпечила команді Василя Івлєва комплект срібних нарогод ЄЮБЛ.

Вже зі стартових хвилин матчу господарі захопили лідерство. Першу десятихвилинку господарі паркету, яких гнала вперед домашня публіка, виграли з рахунком 21:13. Надалі черкасці дисципліновано зіграли у захисті і в кожному з трьох періодів не давали можливості білоруському супернику набрати більше 10-ти очок. Цементували гру в захисті два бігмени помаранчево-чорних – Ярослав Войтович та Дмитро Скапінцев. Останній взагалі видав справжній бенефіс. У його статистичні цифри після матчу важко було повірити. Скапінцев набрав 49 балів ефективності, у які увійшло 31 очко та 22 підбирання!

«Ми грали вдома, тому мали б вигравати всі матчі, було нелегко, але нам це вдалося. Думаю, ми непогано виступали. Хочеться продовжити перемагати і в наступних матчах Євроліги», – зауважив Скапінцев.

До слова, саме Дмитро став найрезультативнішим гравцем черкаського туру ЄЮБЛ, а також отримав звання кращого центрового турніру.

Індивідуальні відзнаки туру:

– кращий розігруючий – Владислав Блезнюк (БШ Мещерякова)

– кращий атакуючий захисник – Віктор Гусєв (Красные Крылья)

– кращий легкий форвард – Євгеній Масальскій (Цмокі)

– кращий важкий форвард – Міхал Васілевскій (Zubrys)

– кращий центровий – Дмитро Скапінцев (Черкаські Мавпи-99)

– MVP – Даниїл Касаткін (ЦСКА)

Василь Івлєв, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»: "Хотів би подякувати тренерам клубу та адміністрації, адже сам тур Євроліги пройшов на неймовірно високому рівні. Щодо результату, то загалом ми задоволені, адже виграли всі п’ять матчів. Правда, не думаю, що це зараз головне, наше глобальне завдання – виховати якомога більше гравців, які виступали б за основну команду клубу. Цей турнір – лише невеличкий крок до цього у вигляді ігрової практики із сильними суперниками".


Олександр Нагорний, президент МГО «Країна Баскетболія»: «Черкаси уже четвертий раз приймають тур Євроліги і хочу відзначити, що з кожним разом ми набуваємо хорошого організаційного досвіду. Зараз це дійсно можна назвати баскетбольним святом. Зараз нашій команді потрібно буде зіграти ще один тур у Вільнюсі. Там потрібно теж вигравати всі матчі, принаймні, зараз ми ставимо завдання виграти чотири з п’яти ігор».

Результати третього ігрового дня:

"ЦСКА" – BC "Zubrys" 69:40
БК "Красные Крылья" - "Цмокі" 70:62
БК "Трудовые Резервы" – БК "Екатеринбург" 49:41
"Черкаські Мавпи" - БШ "Мещерякова" 55:40

Підсумкова таблиця третього туру:

1.ЦСКА (Москва) 5-0 (327-175)
2.Черкаські Мавпи-99 5-0 (290-209)
3.Мещерякова (Мінськ) 3-2 (269-243 )
4.Трудовые резервы (Москва) 2-3 (227-261)
5.Ред Вингс (Тольятті) 2-3 (256-295)
6.Цмокі (Мінськ) 2-3 (260-306)
7.Zubrys (Білосток) 1-4 (234-280)
8.Екатеринбург (Єкатеринбург) 0-5 (197-336)

Источник: mavpabasket.com

Добавил: ZBIG
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.