вверх  обратно

В Черкассах завершился "Рождественский кемп-2014"

16.01.2014

У 2014-ий рік молоді українські баскетболісти входять у роботі. Баскетбольний табір взимку для юнаків – новинка не лише для Черкас, а й загалом для України. «Різдвяний кемп-2014» зібрав у нашому місті близько 30-ти юнаків не лише з Черкас, а й інших міст. Більшість учасників табору – вихованці «Черкаських Мавп», проте також є юні баскетболісти з Дніпропетровська, Києва та Золотоноші.
Протягом чотирьох днів з 8-го по 11-те січня 2014 року з учасниками табору працювали провідні тренери БК «Черкаські Мавпи». Разом з головним тренером кемпу, Василем Івлєвим (тренер команди «Черкаськи Мавпи-99»)з дітьми працювали головний тренер «Черкаських мавп», Максим Міхельсон, тренер дубля «Черкаських Мавп», Микола Неухацький, тренер з фізичної підготовки, Сергій Загоруй, а також тренери з Черкас Олександр Ворона, Олександр Молчанов, Ігор Буркацький, Андрій Тімофєєв, з Київа - Костянтин Бондар, з Донецька Ірина Ніколау, тренер-психолог та Олександра Івлєва.
Василь Івлєв, головний тренер Різдявного кемпу:
«Програма кемпу була досить насичена. Протягом чотирьох днів на учасників табору було шість тренувань, тривалістю у дві години кожне. Загалом ми працювали над трьома основними принципами баскетболу: захист, напад та загальна фізична підготовка. Працювали над простими елементами захисту: основні рухи в захисній стійці, повороти, закриття кидка, робота рук по руху м’яча і вміння тримати дистанцію між гравцем з м’ячем та правильно захищатися по м’ячу, взаємодія двох гравців та трьох, правильний захист на сильній та слабкій стороні захисту, допомога партнеру. По нападу – дриблінг на місті, різноманітні варіанти дриблінгу на місті + рух з різноманітними видами кроссоверів, відкривання для отримання м’яча та різноманітне продовження атаки,взаємодія двох та трьох гравців. Все це буде закріплятися у грі 1 на 1, 2 на 2, 3 на 3. Окрім цього у блоці фізичної підготовки попрацювали над основними вправами для розвитку в баскетболі».

«Подібні баскетбольні кемпи – дуже корисна річ. Для дітей є хороша можливість за короткий проміжок часу підтягнути свій рівень, попрацювати над широким спектром баскетбольних елементів. Добре, що Василь Івлєв проводить такий захід, він досвідчений у цьому плані, наскільки я знаю, до цього він вже проводив табори. Тому, я, натрапивши в інтернеті на інформацію про цей табір, вирішив приїхати. Хочу подивитися, що тренери роблять в інших клубах, над чим працюють, перейняти досвід», – зазначив Костянтин Бондар, юнацький тренер, БК «Київ».

Також у таборі працювала тренер-психолог Іріна Ніколау :"Я займаюся спортивною психологією, нині цікавлюся баскетболом, вивчаю цей вид спорту, тому вирішила попрацювати з юними баскетболістами. На цьому кемпі я побачила як працюють тренери, як працюють хлопці на тренуваннях. І в мене лише позитивні враження, адже хлопцям цікаво. Я з ними спілкуюся й докладаю зусиль, аби вони все робили та виконували свідомо й з аналізом. Провела низку тестів, після яких можна буде сказати який стан свідомості у цих юнаків".

"Я дізнався про цей кемп на одному із український сайтів, тому вирішив приїхати. Я тренуюся у Дніпропетровську, у СДЮШОРі-5. Проте потрібно працювати над собою та вдосконалюватися. Враження від табору хороші. Тренери продемонстрували нам чимало нового. Ми працювали над технікою ведення м’яча, обіграшу один-на-один, захисту. Я дізнався багато чого нового, зокрема нові захисні техніки, які я буду використовувати у своїй грі", - ділиться враженнями Костянтин Тиховод, гравець із Дніпропетровська.

Владислав Тараненко, баскетболіст із Золотоноші:

"Такий кемп - хороша можливість для мене попрацювати з якісними тренерами, потренуватися як справжня команда та справжні професіонали. На початку табору мені було досить складно вливатися в роботу, але потім звик, і було дуже цікаво. У цьому кемпі дуже багато уваги приділяли захисту, я дізнався дуже багато нового про цей аспект. Це дуже допомогло мені, я почерпнув нові техніки захисту, сподіваюся, що це мені допоможе".
«Я вирішив взяти участь у цьому кемпі, оскільки хочу покращити свій рівень майстерності. Ми ретельно працюємо над елементами захисту, нападу та фізичною підготовкою. Стосовно останнього в мене найбільше планів. Хочу швидше бігати та покращити свій стрибок, щоб у найближчому часу забити слем-данк», – ділиться враженнями Олексій Поплавський, гравець «Черкаських Мавп-99».

Загалом, участь у цьому кемпі взяли юнаки 1998-2001-го років народження. Проте серед них був і хлопець 2002-го року народження. Тому ми вирішили поспілкуватися з наймолодшим учасником табору, Владиславом Рідьком.

– Владиславе, поділися, над чим ви сьогодні працювали?

– Ми сьогодні багато працювали над захистом, грали 1 на 1. Тренер по фізичній підготовці показав нам багато різноманітних вправ для розвитку м’язів, щоб бути сильними. А так, переважно працювали над захистом, дриблінгом та ОФП».

– Що нового ти для себе почерпнув?

– Дуже багато з захисту. Василь Миколайович (Івлєв) продемонстрував нам різноманітні вправи, які допоможуть нам у майбутньому краще захищатися, щоб вигравати у багатьох команд.

– Як ти вирішив взяти участь у цьому кемпі?

– Завжди треба брати участь у таких таборах, тим більше, він проходить у Черкасах. Це близько, рідне наше місто. Наші тренери його проводять. І взагалі, треба себе покращувати, постійно вдосконалюватися. Люди не бувають ідеальними, тому потрібно себе удосконалювати. Тому я вирішив спробувати свої сили у цьому таборі.

«Бажаємо всім учасникам «Різдвяного темпу-2014» успіхів у баскетболі, ніколи не припиняти своє навчання, постійно підвищувати спортивну майстерність, ставити перед собою тільки великі цілі і прагнути їх досягти. Тренерський штаб баскетбольного клубу «Черкаські Мавпи».

Добавил: Василий Ивлев
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.