вверх  обратно

Регулярный чемпионат Суперлиги: статистические итоги

20.04.2011
Кращим бомбардиром за його підсумками став захисник БК «Дніпро» Стівен Бьортт, який у середньому за гру в 47 матчах набирав 22.7 очка. Відзначимо й те, що лідеру дніпрян належить рекорд Ліги за кількістю очок, набраних в одній грі – у феєричному поєдинку першого кола з «Ферро-ЗНТУ», який завершився з рахунком 121-114 на користь запоріжців, Бьортт відзначився 43 очками. Більше того, шість із десяти кращих показників результативності в одному матчі належать саме плеймейкеру «Дніпра», який у восьми іграх чемпіонату набирав 30 і більше очок. Слідом за лідером розташувалася щільна група переслідувачів: Крістіан Бернс («Ферро-ЗНТУ») – 17 очок, Луїс Флорес («Донецьк») – 16.7 очка, Рамел Каррі («Азовмаш») – 16.5 очка, Ендрю Вашингтон («ОДЕСА») – 16.4 очка. До двадцятки кращих бомбардирів увійшов і снайпер «ДніпроАзоту» Максим Балашов, який посідає 16 сходинку із 13.3 очка в середньому за гру. В десятці рекордсменів також перебувають два українці: Артем Швець («ОДЕСА») – 37 очок за гру (п’яте місце), Віталій Коваленко («Київ») – 34 очка за гру (дев’яте/десяте місце).
 
Інша статистична категорія, в якій лідерство також захопив Стівен Бьортт, – результативні передачі. В активі американця 5.3 «асиста» в середньому за гру. На другому місці серед кращих асистентів чемпіонату Тодд Ебернетті («Політехніка-Галичина») – 5.1 передачі. Деррік Зіммерман («Говерла») із 5 передачами в середньому за гру посідає третю сходинку. Саша Васільєвіч («Донецьк») перебуває на четвертому місці – 4.8 передачі. Замикає чільну п’ятірку капітан БК «Хімік» Кертіс Мілледж, на рахунку якого 4.5 передачі. Саме йому належить рекорд регулярного чемпіонату – 15 передач у матчі з «Кривбасбаскетом». Відзначимо, що майже не поступається більш досвідченим і зірковим опонентам молодий розігруючий «Кривбасбаскету» Артем Сліпенчук, який у загальному заліку посів сьому сходинку, маючи в активі 4.3 передачі в середньому за гру в 45 матчах. Крім того, йому належать четвертий і п’ятий кращі показники за результативними передачами: у грі з «Ферро-ЗНТУ» Артем став автором 13 передач, у зустрічі з «Донецьком» – 13.
 
Серед кращих «ребаундерів» Ліги доволі впевнено лідирує Майк Фрейзер, який кожної гри збирав майже по 11 відскоків. Щоправда, канадський центровий провів лише 31 матч у чемпіонаті Суперліги, на відміну від Алана Віггінса («Політехніка-Галичина»), який із 9.3 підбираннями в середньому за гру в 48 матчах посідає другу сходинку. На третьому місці розташувався форвард «Ферро-ЗНТУ» Крістіан Бернс – 8.6 підбирання, на четвертому – центровий «Дніпра» Маріо Остін, який має у своєму активі 7.3 підбирання. Відзначимо, що серед десяти кращих «ребаундерів» регулярного чемпіонату й українці: Олег Салтовець («Київ»/«Донецьк») – 6.5 підбирання, а також Максим Сандул («Київ») – 6.4 підбирання. Рекорд сезону належить Майку Фрейзеру, який у грі з «Миколаєвом» зібрав 21 відскік, ледь не повторивши це досягнення у поєдинку з «Хіміком» – 20 підбирань. Гідний уваги й показник Джеремі Шаппела («Говерла») – 18 підбирань у матчі з «Миколаєвом», особливо враховуючи ігрову позицію баскетболіста, який у загальному заліку посідає шосте місце (6.7 підбирання).
 
За кількістю блок-шотів першу сходинку досить впевнено посів центровий «Миколаєва» Джеймс Х'юз2.1 «блока» за гру. Слідом розташувалися: В’ячеслав Кравцов («Донецьк») – 1.9, Вінсент Хантер («Ферро-ЗНТУ») – 1.5, Ігор Зайцев («Кривбасбаскет») – 1.4. Рекорд у цій статистичній категорії розділили Станіслав Балашов («ОДЕСА») та Джеймс Х'юз («Миколаїв»), кожен з яких записав на свій рахунок по 8 блок-шотів в одній грі. По 7 блок-шотів в одному матчі на рахунку Максима Корнієнка («Дніпро»), Андрія Агафонова («Будівельник»), Джеймса Х’юза та В’ячеслава Кравцова.
 
Найкориснішим гравцем за підсумками регулярної першості став Крістіан Бернс («Ферро-ЗНТУ») – 20.2 РЕ. Лідер «Азовмашу» Рамел Каррі розташувався на другій сходинці – 18.7 РЕ. Замикає чільну трійку кращий бомбардир й асистент Ліги Стівен Бьортт («Дніпро») – 18.2 РЕ. За ним розташувалися Алан Віггінс із «Політехніки-Галичини» (18.1 РЕ) та Майк Фрейзер із «ДніпроАзоту» (17.1 РЕ). Серед кращих баскетболістів чемпіонату й центровий «Донецька» В’ячеслав Крацов, в активі якого 14.5 середніх балів рейтингу ефективності. Рекорд сезону належить ще одному українцю – Артему Швецю, який у дербі «ОДЕСИ» з «Хіміком» відзначився 43 очками РЕ. Одним балом йому поступився Стівен Бьортт. Третє місце у списку рекордсменів посідає центровий «Кривбасбаскету» Ігор Зайцев (40 РЕ)
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.