вверх  обратно

Символическая пятерка недели (версия сайта Суперлиги)

20.04.2011

Протягом заключного тижня чемпіонату Суперліги відбулося сімнадцять матчів, за підсумками яких (включно з іграми, що відбулися в понеділок, 18 квітня)  офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

 

Захисники
 
Джастін Лав («Миколаїв») – 20.3 очка + 5.3 підбирання + 2.6 передачі + 1.3 перехоплення = 21 РЕ**.
 
«Миколаїв» завершив регулярний сезоні на п’ятій сходинці турнірної таблиці, здобувши протягом останнього ігрового тижня три перемоги над «Ферро-ЗНТУ», «Азовмашем» і «ДніпроАзотом». У всіх трьох поєдинках кращим у складі «корабелів» був лідер команди Джастін Лав, який у першій грі відзначився 24 очками, 6 підбираннями та 4 передачами. У другій найрезультативніший і найкорисніший гравець «Миколаєва» записав на свій рахунок 21 очко та 3 підбирання, і, нарешті, у третій став автором 16 очок, 7 підбирань, 4 перехоплень і 3 передач.
 
Джеремі Шаппел («Говерла») – 20.5 очка + 4 підбирання + 3 перехоплення + 1 передача = 21.5 РЕ*.
 
Незважаючи на те, що в останніх двох поєдинках регулярної першості перед «Говерлою» не стояли особливі турнірні  завдання, команда Євгена Мурзіна здобула дві виїзні перемоги – над «ДніпроАзотом» і «Дніпром». В обох матчах кращим у складі івано-франківців був Джеремі Шаппел, який за підсумками регулярної першості став кращим «ребаундером» (6.8 підбирання за гру), а також другим за набраними очками (13) і балами рейтингу ефективності (15.4) гравцем команди.
 
Форварди
 
Бранко Цветковіч («Донецьк») – 12.5 очка + 3 підбирання + 1 передача = 13 РЕ*.
 
У грі з «Будівельником», за підсумками якої «Донецьк» виборов перемогу в регулярному чемпіонаті Суперліги, форвард «тигрів» став найрезультативнішим (17 очок) і найкориснішим гравцем (19 РЕ) у складах обох команд. Бранко реалізував 4 двоочкових кидки, а також продемонстрував ідеальний відсоток влучності з-за дуги (1/1) і справжню витримку під час пробиття штрафних (6/6).
 
Крістіан Бернс («Ферро-ЗНТУ») – 16.6 очка + 9.6 підбирання + 1.6 передачі + 1.3 блок-шота = 23.3 РЕ**.
 
У трьох завершальних матчах регулярної першості Суперліги, які «Ферро» провів протягом останнього тижня, Крістіан Бернс продемонстрував чудову гру. У двох із них – проти «Миколаєва» та «Будівельника» – на його рахунку по дабл-даблу: 20 очок + 10 підбирань і 14 очок + 10 підбирань відповідно. У грі з «Хіміком» найефективнішому баскетболісту Суперліги не вистачило одного зібраного відскоку, щоб повторити це досягнення ще раз.
 
Центровий
 
Ігор Зайцев («Кривбасбаскет») – 19 очок + 5 підбирань + 3 передачі + 1 перехоплення = 19.5 РЕ*.
 
Перемога над «Дніпром», яку «Кривбасбаскет» здобув на початку минулого тижня, фактично забезпечила підопічним Володимира Чурсіна місце у вісімці учасників плей-офф. Вирішальну роль у дербі відіграв Ігор Зайцев, який у потрібний момент повів за собою команду, провівши один із кращих матчів у сезоні. На рахунку Ігоря 30 очок (10/13 двоочкових, 2/3 триочкових, 4/4 штрафних) і 33 бали рейтингу ефективності.
 
Крім того, варто відзначити наступних гравців:
 
Кертіс Мілледж («Хімік») – 14 очок + 3.6 передачі + 3.6 перехоплення + 2 підбирання = 16 РЕ**.
 
Кеддрік Мейс («Ферро-ЗНТУ») – 18.3 очка + 4 передачі + 3.6 підбирання + 1.3 перехоплення = 17 РЕ**.
 
Джеймс Х'юз («Миколаїв») – 10.3 очка + 8.3 підбирання + 1.3 блок-шота = 17.6 РЕ**.
 
* середні показники за сумою двох матчів.
** середні показники за сумою двох матчів.
Добавил: крыс 13
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.