вверх  обратно

Павел Ревзин: "Попадание в сборную месяца для меня стало сюрпризом"

13.12.2013

За підсумками місяця, що минув, "говерлянин" Павло Ревзін був обраний у символічну п’ятірку місяця Суперліги. 30-річний снайпер дав з цього приводу інтерв'ю...

- Насамперед, вітаємо тебе із обранням до п’ятірки кращих гравців листопада в чемпіонаті України з баскетболу серед команд Суперліги. Новина про це стала для тебе несподіваною?

- Для мене це був цілковитий сюрприз. Не хочу говорити про особисті заслуги, хочу сказати про нашу команду, яка в цілому провела непоганий місяць, за виключенням, мабуть, виїзних матчів у Львові та Миколаєві. Зовсім трішки нам не вистачило до перемог у поєдинках проти «Донецька» та «Азовмаша», не вистачило усього по кілька хвилин, коли ми, очевидно, втрачали концентрацію. Але загалом «Говерла» показала досить хороший баскетбол. Це, мабуть, головне і для клубу, і для вболівальників.

- І все ж минулого місяця ти показав чудовий відсоток влучань з дальньої дистанції, реалізувавши 13-ть кидків з 16-ти. Як вдалося досягти такого якісного показника?


- Мої влучні кидки – це коефіцієнт командної гри. Тобто, команда виводить на кидок і гравець зобов'язаний влучати. Ось і все. Якщо ти відчуваєш впевненість у тому, що тебе вивели на кидок і це твоя атака, то, природно, тобі краще влучати у кільце. А якщо ти шукаєш варіанти, намагаєшся вичавити атаку з нічого, то, звичайно, і відсоток реалізації буде гіршим. За рахунок командної гри вийшла така, перш за все, впевненість, яка вилилася в хороший відсоток триочкових влучань.

- Від старту сезону 2013-2014 минуло майже два місяці. Як оціниш цей ігровий період для «Говерли»?


- Поки ще зарано робити висновки, адже ще навіть не звершилося перше коло чемпіонату. Зокрема попереду в нас ще чотири поєдинки першості. І якщо з «Галичиною» та «Дніпро-Азотом» ми вже встигли зіграти в Кубку України, можливостей «Дніпра» та «Кривбасу» поки не знаємо.

- Найближчі матчі «Говерла» проведе без свого капітана і кращого снайпера Тервіса Пітерсона. Як гадаєш, наскільки його відсутність позначиться на результатах команди?

- Звісно ж це суттєва втрата для нас, адже Тревіс не тільки чудовий гравець, він також капітан нашої команди. Коли він на майданчику, партнери по команді реально відчувають впевненість не тільки у його діях, а й власних. Це надзвичайно важливо. Отже усі ми сподіваємось на його швидке повернення в гру.

- Гаразд, тоді що можеш сказати про цьогорічний Кубок України, який проходить у розширеному форматі? Як розціниш шанси нашої команди у чвертьфіналі, враховуючи «сліпий» жереб на цій стадії турніру?


- «Сліпий» жереб – це завжди цікаво (посміхається). Щодо шансів, то вони є завжди, причому у кожного з чвертьфіналістів, в тому числі і у «Говерли». Що стосується нинішнього формату Кубка України, то він, насамперед, додав більшої кількості матчів у ігровому сезоні, і це, як на мене, добре. Щоправда не дуже розумію тих кубкових учасників, які не дуже серйозно поставилися до цих змагань. Гадаю, що для кожного гравця більша кількість ігор у сезоні - це плюс.

- Нинішній ігровий склад «Говерли» дещо відрізняється від минулорічного, зокрема, маємо одразу шість нових гравців. Отже що можеш сказати про новачків?

- Загалом наш склад кардинально не змінився. На мою думку, з приходом нових гравців ми стали сильнішими, адже вони гарно влились до нашого ігрового малюнку. До того кожен вносить свої професійні якості, які допомагають показувати в цілому хороший результат. Та й мікроклімат у команді досить позитивний.

Источник: bcgoverla.if.ua

Добавил: dinero
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.