вверх  обратно

Чемпионат Европы U18 пройдет в Донецке

26.11.2013

U18 Чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловічих збірних (дивізіон B) пройде в Донецьку. Таке рішення 26 листопада оголосила ФІБА Європа за результатами засідання в Мюнхені (Німеччина).

Раніше Рада ФІБА Європа затвердила країни-господарки юнацьких чемпіонатів Європи 2014 року, серед яких була й Україна. На проведення чемпіонату претендували Харків та Донецьк - два міста з числа тих, які 2015 року прийматимуть ЄвроБаскет 2015.

«Напередодні ЄвроБаскету 2015 Україна вдруге поспіль отримала право провести юнацький чемпіонат Європи. Ми вже маємо певний досвід, адже в серпні 2013 року успішно провели U16 чемпіонат Європи. Впевнений, що і U18 чемпіонат Європи (Дивізіон В) 2014 року пройде на високому організаційному рівні», – зазначив Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков. – «Донецька область має славні спортивні традиції, саме вона дала Україні багатьох великих спортсменів. Донбас також має здобутки і в баскетболі. У Суперлізі Донецька область представлена двома клубами: БК «Азовмаш» – семиразовий чемпіон України, БК «Донецьк» є чемпіоном Суперліги 2012 року. У Вищій лізі чемпіонату України цього сезону виступають три команди з Донецької області. Важливо, що баскетбольні клуби «Донецьк» і «Азовмаш» мають також і юнацькі команди, які грають у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі. БК «Донецьк» також представляє нашу країну в Європейській юнацькій баскетбольній лізі, в якій минулого сезону здобув золоті медалі. Нагадаю, п’ятеро переможців юнацької Євроліги – Віталій Зотов, Анатолій Хітьов, Антон Мусієнко, Ігор Стародуб і Сергій Павлов – виступали за збірну України на U16 чемпіонаті Європи в Києві.

Проведення U18 чемпіонату Європи для України – це набуття досвіду, який безперечно допоможе на належному рівні провести ЄвроБаскет 2015».

Источник: ФБУ

Добавил: Любитель
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.