вверх  обратно

Тревис Питерсон: "Быть капитаном "Говерлы" - большая честь и ответственность"

10.10.2013

Американський "бігмен" Тревіс Пітерсон продовжує свої виступи за "Говерлу", де він вже другій рік поспіль є капітаном команди...

- Тревісе, ти вже другий сезон виступатимеш за «Говерлу». Поділися своїми враженнями від перебування в Івано-Франківську?


- Я відчуваю себе добре в цьому сильному та професійному клубі. Мені подобається робота менеджменту, який створює хороші умови для гравців. Я знаю усіх гравців, тренерів, керівництво,саме місто Івано-Франківськ вже досить знайоме мені. Все це стимулює мене робити краще і краще свою роботу. Тут я повністю зосереджений на баскетболі.

- Гаразд, як оціниш підготовку команди до сезону 2013-2014?

- На тренуваннях у нас все добре. Я думаю тренер знає, що робить. Ми взяли участь у турнірі в Польщі, а також провели декілька поєдинків у Литві, де знаходили спільну мову з партнерми по команді. Окрім того, перевірили свої сили у двох матчах з «Галичиною». Тепер ми дійсно готові до сезону! Головне, що нам вдвалося уникнути серйозних травм. Це дуже приємно. Ми розпочинаємо чемпіонат, як сильний і амбіційний колектив.

- Наскільки доречними стали два товариські матчі проти львівської «Галичини»?

- Обидва поєдинки були нелегкими для нас, не дивлячись на статус товариських. Львів має досить хорошу команду, але ми перемогли їх двічі. Особливо приємно було подарувати перемогу нашим вболівальникам, за якими у міжсезонні ми дуже скучили. Завдяки чому вдалося здолати «Галичину»? Насамперед, завдяки нашим злагодженим діям в захисті. Це дуже важливо перед стартом сезону, адже якщо ви добре граєте в захисті, то можете виграти у будь-якій грі.

- Що можеш сказати про новачків команди?

- Мені подобаються наші нові хлопці. В першу чергу, усі вони чудові люди, а це, насамперед, робить приємнішим виконання нашої спільної роботи - як на баскетбольному майданчику, так і у повсякденному житті. Я вважаю, що кожен з новачків внесе вагомий вклад у наш результат цього сезону. Можу запевнити вболівальників «Говерли», що ми будемо прагнути стати кращими, граючи в командний баскетбол.

- Окрім своїх ігрових функцій ти ще є капітаном «Говерли». Наскільки це важливо для тебе?

- Бути капітаном - велика честь, адже ти маєш довіру і повагу з боку тренерів клубу, які покладають на тебе завдання допомогати «коучам» у роботі з командою не тільки під час тренувань і матчів, а й у вільний час. Мені дуже подобається брати в цьому участь і надзвичайно приємно, що саме мене знову обрали капітаном «Говерли».

- Як тобі підтримка місцевої публіки під час домашніх матчів?


- Домашня атмосфера під час наших поєдинків в Івано-Франківську є, без перебільшення, однією з кращих, якщо не найкраща в Україні. Я не знаю, направду, хто має кращих і таких відданих вболівальників, як «Говерла». Наші шанувальники приходять в зал за будь-якої погоди, будь-то гаряче сонце чи сніг, що падає як божевільний, все одно вони з нами! Вболівальники створюють неймовірну підтримку, яка піднімає нашу гру на нові висоти. У свою чергу, це змушує нас виступати з величезним натхненням і бажанням перемагати у кожному матчі.

- Ти вже звик до України за рік перебування тут?

- Так, я познайомився з Україною тепер більше - після одного року перебування тут. Ця країна дещо схожа на ті місця, де я грав раніше - Болгарія, Чехія. Хоча до зими тут треба ретельно готуватися. Взимку на вулиці справді дуже холодно (посміхається).

- Чи не пробував вчити українську мову?

- Відверто кажучи, роблю певні кроки в цьому напрямку. Проте я краще розумію українську, аніж розмовляю. Але деякі слова та речення знаю. Оксана, менеджер команди, вчить нас, іноземців, щотижня нові фрази. Ми ж намагаємося їх повторювати і знати, щоб говорити з іншими без перекладу. Звісно ж важко говорити українською мовою, але я буду продовжувати працювати над цим. Дякую! (українською).

Источник: bcgoverla.if.ua

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.