вверх  обратно

"Черкаськи Мавпы-96" заняли третье место в первом туре Евролиги U-20

6.10.2013

Другий день стартового туру на престижному турнірі серед баскетболістів до 20-ти років запам’ятається дублерам «Черкаських Мавп» перемогою над «Лієпаєю». Латвійський клуб був обіграний колективом Максима Міхельсона з солідною перевагою – 66:42.

Після двох вчорашніх невдач, які молодь «Черкаських Мавп» припустилася на заключних секундах гри, помаранчево-чорні відразу взялися за справу. У першій половині гри «Черкаські Мавпи-96» (підсилені на цьому турнірі Рудаковим, Білоусом та Іскаковим) дали можливість супернику здобути лише 14 очок! Зважаючи на такий стан речей, у другій половині гри тренерський штаб нашої команди дав можливість зіграти гравцям, які менше провели часу на мінському паркеті першого ігрового дня. Як результат, очки у цьому матчі здобували аж 10 гравців нашої команди.

Найрезультативнішим гравцем цього разу став Андрій Шаламов, у активі якого 12 очок та 2 підбирання.

У другому матчі ігрового дня «Черкаські Мавпи-96» здобули ще одну перемогу. Цього разу черкасці переграли російську «Самару» - 58:43.

Як і в першому матчі ігрового дня, черкаські баскетболісти віддали своєму опоненту лише одну чверть. Мінімально поступившись у третьому періоді, черкасці протягом всього матчу контролювали хід гри. Найбільше для командного успіху постарався Святослав Михайлюк. В активі нашого форварда 21 очко та 4 підбирання. Завдяки цьому показнику Святослав вийшов на третю позицію за результативністю у Євролізі U-20. У активі Андрія Шаламова та Антона Білоуса у цій грі по 9 очок.

В останньому матчі першого туру ЄЮБЛ баскетболісти «Черкаських Мавп-96» здобули впевнену перемогу над БК «Таллін-Калев» з рахунком 86 : 51.

Гра проти естонського БК «Таллін-Калев» мала для черкасців важливе значення. Адже у разі впевненої та результативної перемоги, «Мавпи-96» зберігали за собою хороші шанси на третє місце в турі.

Власне у цій зустрічі черкаська команда з перших хвилин почала грати з максимальною віддачею. Гравці «Мавп» буквально приголомшили суперника, вигравши стартову чверть з рахунком 28 : 12. У другому періоді протрималася рівна гра, тому 16-очковий гандикап «Черкаських Мавп» зберігся.

А у другій половині зустрічі підопічні Максима Міхельсона вийшли на паркет з новими силами. Якісна перевага в рахунку дозволила керманичу команди задіяти у матчі всіх баскетболістів. У підсумку, «Черкаські Мавпи-96» здобули результативну перемогу з рахунком 86 : 51.

Максим Міхельсон, головний тренер "Черкаських Мавп-96":
"З перших хвилин захопили ініціативу й отримали перевагу в рахунку. Далі проблема полягала тільки в тому, щоб зберегти концентрацію у гравців за рахунку +20. Це не так легко зробити в юнацькому віці. Але у четвертій чверті хлопці взяли себе в руки і збільшили нашу перевагу. Вітаю хлопців з зайнятим третім місцем".

Найрезультативнішу гру на турнірі цього дня видав Святослав Михайлюк. На рахунку лідера «Мавп» 29 очок та 5 підбирань. Загалом же Святослав став найрезультативнішим гравцем цього туру. Також його було визнано кращим нападником турніру. У середньому за гру Михайлюк здобував 19.25 очка.

Источник: mavpabasket.com

Добавил: ZBIG
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.