вверх  обратно

Состоялась презентация логотипа Евробаскета-2015

23.09.2013

Логотип і візуальне оформлення ЄвроБаскету 2015 були оприлюднені сьогодні під час спеціальної церемонії та прес-конференції на арені Стожице у Любляні за кілька годин до фінального матчу ЄвроБаскету 2013.

В.о. президента ФІБА Європа Сіріель Куманс і генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак, разом з віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом, президентом Федерації баскетболу України (ФБУ) Олександром Волковим та директором турніру Маркіяном Лубківським вперше представили логотип представникам міжнародних засобів масової інформації.

 

Логотип ЄвроБаскету 2015 був натхненний традиційними українськими танками – арканом і гопаком – які відомі своїми стрибками, за аналогією зі стрибками у баскетболі. Радість святкування та вибух емоцій під час перемоги знаходять своє відображення у стрибку. Форми і обриси костюму танцюриста є відображенням різних кольорів національних прапорів і переплетіння різних культур.

AC8I9328aaa1

“Ми провели чудову подію тут, у Словенії”, сказав в.о. президента ФІБА Європа Сіріель Куманс , додавши: “Я впевнений, що Україна буде мати такі ж успіхи у підготовці ЄвроБаскету 2015 і я бажаю їм всього найкращого їхніх справах”.

“Ми вже працюємо протягом багатьох місяців над підготовкою ЄвроБаскету 2015 року”, сказав генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак . “Ми хочемо, щоб кожен наступний ЄвроБаскет, ставав краще і краще”, зазначив пан Новак.

“Український оргкомітет з успіхом організував U16 чемпіонат Європи у серпні цього року, і я впевнений, що чемпіонат Європи з баскетболу у 2015 році пройде на такому ж високому рівні.”

Виступаючи на прес-конференції віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул пообіцяв організувати найкращий ЄвроБаскет в історії та запросив баскетбольних вболівальників відвідати Україну, щоб відчути справжню українську гостинність:

“Цього року українська збірна з баскетболу показала найкращий результат за всю історію. Наші спортсмени увійшли в вісімку кращих збірних команд Європи. Козацький дух, воля до перемоги, спортивний характер та вміння працювати в команді – стали основою цього успіху. Ми додали до цих характеристик нашу українську гостинність та традиції – так був створений логотип чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, який відбудеться в Україні. Це лого має стати символом найуспішнішого з усіх європейських баскетбольних чемпіонатів”, – сказав віце-прем’єр, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу ЄвроБаскет 2015 України Олександр Вілкул.

“Запрошуємо баскетбольних уболівальників до нашої країни у вересні 2015 року. Україна чекає на гостей, щоб здивувати і порадувати. Кожен гість відчує, що таке свято по-українськи!”, – сказав віце-прем’єр.

Олімпійський чемпіон і президент ФБУ Олександр Волков у свою чергу зазначив, що турнір стане потужним імпульсом для розвитку українського баскетболу:

“У серпні цього року Україна на високому рівні провела U16 чемпіонат Європи. Зараз збірна України стала головною сенсацією ЄвроБаскету 2013, увірвавшись до еліти європейського баскетболу. Україна вже змусила говорити про себе всю баскетбольну Європу. Через два роки наша національна команда буде ще сильнішою, а матчі ЄвроБаскету відбудуться в українських містах. Я впевнений, що ця хвиля зацікавленості баскетболом в Україні, яка є нині завдяки успіхам нашої збірної, значно примножиться з проведенням у нас чемпіонату Європи. Переконаний, що ЄвроБаскет 2015 стане найкращим в історії”.

AC8I9430aaa0

Директор турніру Маркіян Лубківський розповів про історію створення візуального образу турніру:

“Після вивчення пропозицій від кількох агенцій з бренд дизайну, серед яких було 4 українських, ми врешті-решт зупинили свій вибір на португальській агенції Brandia Central , оскільки вже мали досвід успішної співпраці з ними під час розробки логотипів УЄФА ЄВРО 2012 та цьогорічного чемпіонату Європи з баскетболу U16″.

“Португальські дизайнери провели унікальну роботу з вивчення давніх українських символів, традицій, культури та мистецтва. Вони відчули глибину української традиції та зуміли представити її у сучасній інтерпретації, тісно поєднавши баскетбол зі традиційним українським танками – гопаком та арканом”, – зазначив М.Лубківський.

Для дизайнера логотипа португальця Мігеля Віани, багата історію і культура України стали нескінченним джерелом натхнення:

“Після розробки бренду УЄФА ЄВРО 2012 Польща/Україна та створення логотипа для УЄФА ЄВРО 2016 у Франції , ми з великою радістю повернулися до України для розробки бренду для нової великої міжнародної спортивної події – чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року”.

Представлення логотипа баскетбольним вболівальникам відбулося у перерві матчу ЄвроБаскету 2013 за третє місце між Іспанією і Хорватією, і завершилося офіційною церемонією передачі естафети турніру.

Під час церемонії генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак разом з послом турніру ЄвроБаскет 2013 Радославом Нестеровичем, передали символ турніру організаторам Євробаскету 2015, у особі віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула та президента ФБУ Олександра Волкова.

Всі вони підписали баскетбольний м’яч на пам’ять про цю історичну подію, що дала початок наступного турніру, який відбудеться в Україні за два роки.

“Мені дуже приємно, що завдяки ФІБА Європа існує чудова традиція передачі естафети від однієї країни, що приймає чемпіонат, до іншої. Це підкреслює правонаступність турніру, пов’язує один турнір з іншим, об’єднує велику європейську баскетбольну сім’ю”, – сказав Олександр Вілкул.

У прес-конференції з нагоди презентації логотипа взяли участь в.о. президента ФІБА Європа Сіріель Куманс, генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак, віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент ФБУ Олександр Волков, директор турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіян Лубківський.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул:


«Я пишаюся нашими спортсменами. Велика подяка тренерам, велика подяка президенту Федерації баскетболу України Олександру Волкову, котрий дуже багато зробив і робить для баскетболу, за його працю у розвитку баскетболу в Україні. Арени, які прийматимуть ЄвроБаскет 2015, буде добудовано в першому кварталі 2015 року. Стосовно всіх арен є чіткі календарні плани, йде робота».

Генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак:


«ЄвроБаскет – найбільш цікавий континентальний чемпіонат. Ми хочемо, щоб він ставав кращим і кращим.

Звісно, ми як ФІБА Європа будемо дуже щасливі, якщо Україна знову прагнутиме прийняти котрийсь з юнацьких чемпіонатів Європи. Ми розглянемо її заявку».

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:


«Ми повірили, що можемо на рівних змагатися з найкращими збірними Європи. У нас є великий шанс, який ми використали і потрапили на чемпіонат світу. Тепер там ми здобудемо неоціненний досвід для того, щоб претендувати на найвищі нагороди на ЄвроБаскеті 2015».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.