вверх  обратно

Александр Рыбалко: "Нужно работать над сыгранностью"

12.09.2013

Капітан та найдосвідченіший гравець «ФЕРРО-ЗНТУ» Олександр Рибалко готується розпочати вже свій шостий сезон у біло-зеленій майці запорізького клубу. За цей час він встиг тричі здобути бронзові нагороди вітчизняної першості, підняти над головою два Кубки Суперліги, а у лютому ще й отримати звання найкориснішого гравцю Фіналу чотирьох цього престижного турніру. Напередодні старту меморіалу В’ячеслава Гаврилова досвідчений захисник не відмовив у спілкуванні клубній прес-службі, поділившись очікуваннями від нового сезону.

- Олександре, другий рік поспіль «ФЕРРО-ЗНТУ» почне чемпіонат, не провівши передсезонних зборів. Як вважаєте, наскільки це може вплинути на результати команди?

- У нас вже є минулорічний досвід, коли ми також не змогли виїхати до тренувального табору у класичному його розумінні. Тож, я думаю, це не створить великих проблем для нас. Наш наставник Кирило Вадимович Большаков чудово знає, яке навантаження ми маємо отримати під час міжсезоння, аби впродовж чемпіонату виступати на звичному для наших вболівальників рівні.


- Головний тренер казав, що торішня відсутність зборів найбільше позначилась на Олександрові Рибалку та Річарді Гуінні. Й справді, минулий чемпіонат розпочинався для вас не найкращим чином. Пам’ятаючи про це, чи вносили ви корективи в індивідуальну роботу під час відпустки?

- Ні, ніяких корективів. Вони були внесені минулого року. Тоді я займався за іншою методикою, але вона не дала очікуваного результату. Навіть навпаки, негативно позначилася на моїй кидковій підготовці. Тож, з мене вистачило одного такого експерименту.


- Вітчизняні гравці «біло-зелених» працюють разом вже понад місяць. Як оцінюєте власні кондиції та що можете сказати про новачків-співвітчизників?

- Казати щось про новачків ще зарано. Всі старанно працюють. А чи станемо ми командою – покаже час. Щодо мене, почуваюся добре. Я в непоганій формі, а до старту сезону сподіваюся набути оптимальних кондицій. Те ж саме стосується усієї команди.

- Зовсім нещодавно до команди приєдналися четверо баскетболістів зі США. Чи зуміли вже знайти спільну мову з ними?

- Так, більш-менш познайомилися. Імена один одного вже не плутаємо (посміхається). А щодо їх рівня, то це питання скоріше до тренера. Та й не варто робити якісь висновки після двох тижнів тренувань.

- Цього року «ФЕРРО-ЗНТУ» взагалі суттєво оновився. Чи важко звикати до нових партнерів?

- Звісна річ. Коли ви граєте разом не перший рік, добре знаєте один одного, то розумієте, чого варто очікувати від партнера. Наразі нам треба більше працювати над зіграністю. Про людські якості, знов-таки, говорити зарано. Людина не може розкритися у новому колективі усього за два тижні. Хтозна, як вона поводить себе за межами майданчику. На тренуваннях поки що жодних ексцесів не було. Всі поводять себе нормально, працюють не покладаючи рук.


- На вас, як на капітана, в якомусь сенсі також покладене завдання створити затишний мікроклімат у колективі. Ви відомі як один з найбільших жартівників команди. Що це – намагання створити гарну  атмосферу чи просто весела вдача?


- (Посміхається). Мабуть, обидва твердження в якійсь мірі справедливі. Сміх подовжує життя. Позитивні емоції ще нікому не заважали.


- У команді вас називають «Риба». А як, до речі, ви ставитеся до риболовлі?

- Не можу назвати себе фанатом, але інколи посидіти з вудкою можу, на поплавок половити. Але виключно заради спортивного інтересу.

- А взагалі чи маєте якісь захоплення?

- Яких-небудь особливих хобі, на зразок нумізматики чи колекціонування марок, я не маю. Цікавлюся всім потрошку.

- Повернемося до найголовнішого хобі – баскетболу. Чи спостерігаєте за матчами Євробаскету?

- Так, звичайно. Було б дивно, якби я ігнорував це баскетбольне дійство.

  Як вважаєте, чи має українська збірна шанс вибороти путівку на чемпіонат світу (для цього синьо-жовтим необхідно посісти місце у першому секстеті, а якщо до числа найкращих команд Європи увійдуть господарі наступного мундіалю, іспанці, то не нижче сьомого  – прим. ред.)?

- Чом би й ні? Шанси й справді є. Перемога над збірною Латвії фактично на 100% гарантує потрапляння до чільної вісімки. А там можливо доведеться боротися з фінами. Вважаю, що скандинавська команда нашій збірній по зубах. Та й взагалі, на цьогорічному Євробаскеті вже траплялося чимало сенсацій і неочікуваних результатів. Кожний поєдинок непередбачуваний. Беручи до уваги гру, яку наразі демонструє збірна України, шанси непогані.

- Продовжуючи тему міжнародного баскетболу, плавно перейдемо до клубних справ. Попереду на «ФЕРРО-ЗНТУ» чекає традиційний турнір, присвячений пам’яті В’ячеслава Гаврилова. Нині ці змагання набули статус міжнародних. Чи готові до перших домашніх матчів?

- Меморіал Гаврилова традиційно входить у програму підготовки до регулярного чемпіонату. Ці матчі будуть корисними для новачків команди, аби вони відчули атмосферу, яка завжди панує в ПС «ЗАБ» на іграх  української баскетбольної Суперліги. Також це стане чудовою перевіркою рівня нашої функціональної підготовки, дозволить дізнатися, в якому ми зараз стані. Ну й, звісно, віддамо усі сили, аби головний приз залишився в Запоріжжі!

Источник: bcferro.com.ua

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.