вверх  обратно

Директор Евробаскета-2013: "Не ожидали, что на матчах будет столько хулиганов"

11.09.2013

Директор турніру ЄвроБаскет-2013 Алеш Крижнар в інтерв’ю українським журналістам розповів про особливості організації турніру в Словенії, про арени, які приймають чемпіонат, про роботу волонтерів і про вболівальників, котрі приїхали підтримати свої національні збірні.

Директор турніру ЄвроБаскет-2013 Алеш Крижнар:

«Ми, організатори турніру, дуже задоволені стартом ЄвроБаскету в Словенії. Рішення продавати квитки окремо на кожен матч чемпіонату, а не на ігрові дні, виявилося вірним. Це дозволило забезпечити кращу заповнюваність арен. Зали у Єсеніце, Копері, і звичайно, в рідному місті нашої національної збірної  Цельє більш-менш  заповнені.

Волонтерський рух у Словенії не дуже розвинутий, у нас нечасто відбуваються великі спортивні події рівня ЄвроБаскету, проте ми отримали близько 2500 заявок від волонтерів, з них 600 з-за кордону, навіть з таких країн як, наприклад, Колумбія, Китай. Десь 50-60 іноземних волонтерів працюють зараз у Словенії. Ми очікуємо їх більше на другий і фінальний раунди в Любляні на арені «Стожице». Наймолодшому волонтеру 8 років, найстаршому – 78.

Можу сказати, що організація першого раунду була успішна. Але найвідповідальніша частина чемпіонату ще попереду. Арена «Стожице» вже готова приймати 12 команд-учасниць другого раунду. Запрошуємо 11 вересня до Любляни на перші матчі.

Найбільше фанів, і це стало сюрпризом для нас, приїхало зі скандинавських країн. Понад півтори тисячі фінів, багато шведів, італійців, адже Італія зовсім поруч, зокрема, до міста Копера, де грала їхня збірна. І, звичайно, велика група фанів приїхала з країн колишньої Югославії, а також сусідніх Боснії, Македонії, Чорногорії.

Звичайно, головною проблемою в організації турніру було будівництво нових арен у непростих економічних умовах. Всі чотири арени, крім «Стожице», яку відкрито 2010 року, були готові буквально напередодні турніру, тому виникали деякі труднощі з акредитацією, входами, розміщенням зон.

Ми не чекали, що на баскетбольних матчах буде така велика кількість хуліганів. Команди і арени охоронялися дуже ретельно. Проте, ви знаєте про бійку у Єсеніце між сербами і боснійцями. Ми подвоїли охорону, підключили міжнародну поліцію, і думаю в другому раунді у нас не буде подібних інцидентів. Звичайно, є внутрішні організаційні проблеми, але ми працюємо над їхнім вирішенням. Ми професіонали і перфекціоністи, прагнемо, щоб усе було на найвищому рівні».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.