вверх  обратно

Евробаскет U16 - лучший турнир в истории

18.08.2013

U16 Чемпіонат Європи з баскетболу став найкращим чемпіонатом в історії проведення подібних змагань, він пройшов на високому організаційному та спортивному рівні, - відзначив під час підсумкової прес-конференції, присвяченої U16 Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків, Генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак.
 
У прес-конференції також взяли участь президент Федерації баскетболу України Олександр Волков та директор турніру «ЄвроБаскет 2015» Маркіян Лубківський.
 
«Цей турнір став кращим в історії чемпіонатів Європи з баскетболу U16. Місцевий організаційний комітет запровадив безліч ноу-хау, які підняли рівень проведення турніру на новий, суттєво вищий рівень», - сказав Каміл Новак.
 
Генеральний секретар ФІБА Європа висловив впевнення, що команда організаторів - це високопрофесійна команда, яка здатна проводити міжнародними першокласні спортивні заходи: «Я хочу подякувати організаторам, Федерації баскетболу України, Місцевому організаційному комітету і віце-прем'єр-міністру України пану Вілкулу за їх велику роботу і відданість справі».
 
Олександр Волков зазначив: «Це був цінний досвід для України. Турнір виправдав сподівання. Українські вболівальники вперше наживо побачили 16 найкращих кадетських збірних Старого Світу. На турнірі було багато цікавих, захоплюючих матчів, зокрема, і за участі збірної України. Наші хлопці дуже старалися, викладалися на сто відсотків, до останньої секунди боролися за вихід до чвертьфіналу. Ми вдячні українським уболівальникам за те, що вони активно підтримували нашу збірну на трибунах Палацу спорту».
 
«В організації цього чемпіонату ми використали досвід організації УЄФА ЄВРО 2012 та задали новий стандарт проведення юнацького чемпіонату з баскетболу. Мені приємно, що і учасники, і глядачі дали високу оцінку організації турніру. Матчі турніру відвідали майже 23 000 вболівальників, щодня трансляція в Інтернеті налічувала в різні дні від 10 до 51 тисяч переглядів, частка телевізійної трансляції матчів за участю збірної України на Першому національному склала 1,5% (матч Україна-Італія). Цей турнір не лише відкрив нових зірок баскетболу, а й запалив любов до баскетболу у серцях багатьох глядачів», - підкреслив Маркіян Лубківський.
 
Увечері 18 серпня відбудеться офіційна церемонія закриття турніру. О 21.30 відбудеться фінальна гра чемпіонату, після закінчення якої розпочнеться церемонія нагородження. Нагороди отримають команди, які стали бронзовими, срібними та золотими призерами чемпіонату. По завершенню церемонії відбудеться командна фотосесія учасників чемпіонату.
 
Попри те, що українська збірна припинила боротьбу за медалі, за підсумком 8 днів турніру кілька українців є лідерами за статистикою. Зокрема Святослав Михайлюк втримує першість за кількістю зароблених очок і має шанси сьогодні отримати одну зі спеціальних нагород турніру - «Найцінніший гравець турніру» (MVP), «Краща команда турніру» (All Tournament Team - збірна кращих гравців турніру) та «За чесну гру». Ці нагороди вручаються за підсумком голосування тренерів команд-учасниць.

Источник: u16men.fibaeurope.com

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.