вверх  обратно

"Ферро-ЗНТУ" начал предсезонный сбор

8.08.2013

7 серпня бронзові призери минулого чемпіонату та володарі Кубка Суперліги провели перше тренування в нинішньому міжсезонні.

На паркеті спорткомплексу «Будівельник» до сьомого поту працювали 17 гравців, із яких запорізьким уболівальникам добре знайомі лише троє – капітан команди Олександр Рибалко, Артем Буцький і Яків Змитрович. Решта – новачки, з якими вже укладені контракти, та молоді баскетболісти, що перебувають на перегляді.

Цікаво, що перше тренування співпало з Днем народження головного тренера команди Кирила БОЛЬШАКОВА, і, коментуючи цей факт, він з притаманним йому гумором, сказав:

- Якось не врахував, що заздалегідь запланований початок підготовки до сезону припаде на цей день. А якщо серйозно, не відміняти ж через це тренування.

- Кирило Вадимовичу, літо для Вас більше пов’язано з відпочинком чи роботою?

- Я поєднував приємне з корисним: відпочивав на дачі під Новомосковськом і водночас займався питаннями оновлення складу команди.

- З якими думками Ви розпочали підготовчий період? Адже від нього певною мірою залежатиме кінцевий результат.

- З прагненням зробити з нового на сьогодні добору непоганих виконавців гарну команду.

- На скільки відсотків буде оновлений «ФЕРРО-ЗНТУ»?


- Вже очевидно, що з минулого складу команди залишилися лише три гравці.

- Чи задоволені ви ходом комплектації?


- Про це можна буде казати десь наприкінці поточного року. Справа в тому, що нам не вдалося підписати кількох легіонерів, яких ми прагнули бачити у складі «ФЕРРО-ЗНТУ». І не з нашої вини, бо їхні запити перевищували наші можливості. Втім, з числа тих, кого ми запросили, я вже бачу двох майбутніх лідерів. Це два американці – 23-річний важкий форвард Маршон Пауелл і 22-річний плеймейкер Ентоні Маршалл. Останній, виступаючи за сильну команду університету Лас-Вегасу, був одним із її лідерів, партнером першого номера цьогорічного драфту NBA Ентоні Беннеттом. Маршалл надійно грає в захисті, винахідливо – в нападі. Хоча він сильний індивідуально, водночас – командний гравець, який веде гру. Стовідсотково ми впевнені й у двох наших випробуваних бійцях – Олександрі Рибалку та Артемі Буцькому. Сподіваюсь, що одним із лідерів команди в наступному сезоні стане й 30-річний форвард Андрій Малиш, останнім клубом якого був БК «Донецьк».

- Вас не бентежить, що Андрій у минулому сезоні мав обмежену ігрову практику?


- Я добре знаю можливості цього гравця. Щодо малого ігрового часу, скажу так: або ти йдеш у команду з величезними фінансовими можливостями, але перебуватимеш на майданчику лічені хвилини, або йдеш у команду з обмеженими можливостями, як наша, але матимеш всі умови, щоб проявити себе з кращого боку.

- 30-річний вік, якого досяг Малиш, не є критичним для баскетболу?


- Авжеж ні! У такому віці гравці стають, можна сказати, мудрішими. Звичайно, не останнє значення має й стан здоров’я.

- Будь ласка, кілька слів про решту новачків.


- 24-річний американський важкий форвард Джейк О’Брайєн за присутності на майданчику двох високорослих гравців має виконувати функції четвертого номера. Він володіє добре поставленим кидком, але у двох останніх сезонах йому явно не вистачало ігрового часу. У команді університету Темпл (штат Пенсільванія) Джейк знаходився у тіні двох яскравих молодих виконавців, тож йому потрібні довіра і час, аби у себе повірити. Сподіваюсь, що він зможе стати гарним гравцем у нас. Дебютуватиме у складі «ФЕРРО-ЗНТУ» і 26-річний захисник Микола Вільховецький, якого я добре знаю. У Дніпропетровську не все в нього складалося добре, тож більшу частину минулого сезону він провів у Казахстані. Я зацікавлений у здібностях та вмінні Миколи. Три американці та п’ятеро українців – це всі гравці, з якими на сьогодні ми маємо контракти.

- А для решти претендентів як довго триватиме випробування?


- Три дні. Один із приїжджих вже привернув мою увагу.

- З числа молодих запорізьких хлопців, які в минулому сезоні грали у складі дочірньої команди клубу в турнірі першої ліги, хтось має шанс бути включеними до заявочного списку?


- У сьогоднішньому тренуванні брали участь восьмеро з них. Звичайно, шанс у кожного є, інакше не було б сенсу залучати їх до підготовчого процесу. Ми бачимо, що ці хлопці фізично ще слабуваті, але хочемо, щоб, пройшовши з нами тренувальні збори, вони згодом отримали велику ігрову практику в турнірі першої ліги й набули там досвіду. Якщо ж вони потраплять до головної команди клубу, їхній ігровий час у нинішньому сезоні буде мінімальним.

- Чи можете стверджувати, що «ФЕРРО-ЗНТУ» дотримувався концепції придбань, націленої на збереження притаманного команді стилю гри?

- У більшості випадків так воно й є. Приміром, придбання Андрія Малиша і Миколи Вільховецького здійснювалося явно під нашу гру. Гадаю, їхні найкращі якості стануть у нагоді для запорізької команди.

- Як сплановано передсезонну підготовку?

- 25 серпня до роботи залучаться наші легіонери. Практично до кінця місяця ми тренуватимемося вдома з різною інтенсивністю: спочатку вона буде підвищеною, згодом – трішки нижче. 29 серпня поїдемо на турнір до Севастополя, після чого на нас чекатиме участь ще у трьох турнірах, один із яких – наш домашній традиційний Меморіал В’ячеслава Гаврилова, на який я із задоволенням запрошую наших уболівальників. Вони матимуть можливість познайомитися з оновленою командою.

- Ви, напевно, стежили за змінами у складах інших команд Суперліги? Хто з них претендуватиме на роль фаворита?


- Фаворит заздалегідь відомий – столичний «Будівельник», судячи з комплектації, завдань, націленості на досягнення. Але серйозну конкуренцію киянам можуть скласти донецька і маріупольська команди, южненський «Хімік». Це ті команди, чиї склади на сьогодні виглядають міцнішими за інші. Не зазнала суттєвих змін і львівська «Політехніка-Галичина». Наше завдання – розташуватись впритул за цим квінтетом.
 

Источник: bcferro.com.ua

Добавил: Любитель
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.