вверх  обратно

"Политехника-Галычина" подписала белоруса

15.07.2013

Дмитро Полещук з другої спроби таки потрапив до складу команди Желька Лукаїча!

Напередодні минулого сезону форвард (Дмитро грає на позиції четвертого номера, а також може діяти в якості захисника, що атакує) тренувався з "політехами" та готувався провести Чемпіонат Суперліги 2012/13 у "зелено-білій" формі. Але не склалося...

Проблема виникла тоді, коли баскетболіста не вдалося заявити як українця (Полещук має подвійне громадянство - білоруське та українське). А оскільки на той час команда вже мала п'ятьох легіонерів, то такої розкоші як ще один закордонний гравець дозволити собі не могла. Побувши ще якийсь час у таборі "Політехніки-Галичини", Дмитро врешті відправився шукати кращої баскетбольної долі до Росії. Цікаво, що так і не ставши ще одним "легом" львівського клубу, Полещук увійшов до історії барнаульського "АлтайБаскету" як... перший в його історії легіонер!

Незважаючи на те, що Дмитрові довелося вливатися до складу нової команди посеред сезону, він практично відразу став у ній своїм хлопцем та почав приносити їй користь. У 9 іграх російської Суперліги Полещук набирав у середньому 8.6 очка та робив 4.5 підбирання. Не випадково він став й одним із найкращих у матчі проти "Ревди". А та гра 1/8 фіналу плей-офф за словами керівників клубу стала ключовою в сезоні. Врешті за добру гру новобранець "Політехніки-Галичини" неодноразово отримував схвальні відгуки від тренерів, журналістів та уболівальників.

Народився Дмитро Полещук 21 травня 1985 року у Мінську (Білорусь). Зріст - 197 см, вага - 107 кг.

Грав за такі команди: "Каспій Актау" (Казахстан), "Гродно-93" (Білорусь), "Аркадія" (Австрія), "Цмокі-Мінськ" (Білорусь), "РГУОР Мінськ" (Білорусь), "АлтайБаскет" (Росія). Також виступав за збірну Білорусі.

Источник: bcpg.lviv.ua

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.