вверх  обратно

Богдан Жук: "Говерла" подтвердила статус неуступчивой команды"

6.06.2013

Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю президента "Говерли" Богдана Жука про підсумки виступу прикарпатського клубу у сезоні 2012-2013

- Завершився черговий сезон, четвертий для нас у вітчизняній Суперлізі, - розповів президент «Говерли». - Це був непростий рік, адже з кожним новим чемпіонатом конкуренція за найвищі місця тільки зростає. Із здобутків – нам вдалося в черговий раз пробитися до плей-офф, а також вперше у своїй історії змагатися у фіналі Кубка Суперліги. Це приємно. Щодо підсумкового восьмого місця, то на такий результат вплинули багато факторів. Можна згадати і про кадрові ротації, і про травми лідерів впродовж сезону. Якщо говорити об’єктивно - «Говерла» заслуговувала кращого підсумку, при всій повазі до суперників по вісімці.

- Говорячи про серію плей-офф, «Говерла» дала справжній бій переможцю регулярного чемпіонату – «Будівельнику». Особисто Вас це порадувало?


- Безумовно, чвертьфінальна серія проти «Будівельника» залишила непогане враження, незважаючи на те, що «Говерла» у підсумку поступилися майбутньому чемпіону Суперліги. Усі поєдинки, за виключенням, мабуть, другої гри, пройшли у впертій боротьбі. Зважаючи на клас нашого суперника, який цього сезону змагався у півфіналі Кубка Європи, вкотре ми підтвердили статус непоступливої команди, яка, до того ж, традиційно вдало виступає на домашній арені.

- Ви вже згадали про те, що впродовж сезону клуб провів досить суттєві кадрові ротації ігрового складу. Чи виправдали вони себе?


- Як показує досвід, команді дуже складно пройти увесь ігровий сезон стабільно і без спадів. Для нас по-різному складалася сама першість, втім, вважаю що прихід трьох українських гравців – Павла Ревзіна, Артема Чемякіна та Павла Буренка, цілком виправданим рішенням тренерського штабу. Та й добре відомий нашим вболівальникам Кевін Тіггс не зіпсував командної гри, на яку традиційно робить ставку наш головний тренер Євген Мурзін.

- Наскільки визначальними у результатах «Говерли» стали дві складні травми Юджна Лоуренса вподовж ігрового сезону?


- Лоуренс добре зарекомендував себе у першій половині сезону, будучи одним з кращих асистентів Суперліги. Фактично уся гра «Говерли» будувалася за його безпосередньої участі, як основного розігруючого. Саме тому травма коліна, одержана на початку січня, відверто поставила у дуже складне становище нашу команду. Тим паче, що сталося це незадовго до Фіналу чотирьох Кубка Суперліги. Втім, навіть без допомоги Юджина, нам вдалося переграти «Галичину» у кубковому півфіналі. Повернувшись на паркет Лоуренс намагався бути корисним команді, проте на заваді знову стала травма. Я не схильний вважати, що відсутність Юджина вплинула на наші результати наприкінці сезону. Було справді нелегко, проте зусиллями Буренка і Дайкса нам вдалося закрити проблемну позицію.

- Гаразд, які у Вас очікування від нинішнього міжсезоння, насамперед, в плані комплектації команди?


- Усім гравцям нинішнього складу було зроблено пропозиції щодо продовження контрактів. Паралельно тренерський штаб займається пошуками нових гравців. Втім, багато що буде залежати від розміру бюджету клубу на наступний сезон. Саме тоді і будемо визначатися з ігровим ростером, а також із завданнями на новий чемпіонат 2013-2014.

- Насамкінець, хотілося би поцікавитися про дитячо-юнацький напрям роботи клубу?


- Безумовно ми намагаємося приділяти увагу не тільки основаній команді, а дитячим секціям при нашому клубі, які працюють у Івано-Франківську, Богородчанах та Надвірній. З молоддю плідно займаються два тренери – Андрій Керемез та Павло Піскарьов. Незабаром наша команда вирушить на турнір до Одеси, а у найближчих планах – заявити команду для участі у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі

Источник: bcgoverla.if.ua

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.