вверх  обратно

Финал четырех Кубка Украины: тренерское превью

2.04.2011

2-3 квітня в Черкасах відбудеться Фінал чотирьох Кубка України, в якому на паркеті місцевого ПС «Будівельник» зійдуться «Волиньбаскет» (Луцьк), «Кремінь» (Кременчук), «Черкаські Мавпи» (Черкаси) та «Авантаж-Політехнік» (Харків).

 Нагадуємо, що ФБУ спільно з БК «Черкаські Мавпи» організовує відео онлайн-трансляції усіх матчів Фіналу чотирьох Кубка України.

 
До вашої уваги передматчеві коментарі головних тренерів команд-учасниць Фіналу чотирьох, які поділилися своїми очікуваннями з офіційним сайтом БК «Черкаські Мавпи».
 
«Волиньбаскет» (Луцьк) – «Кремінь» (Кременчук)
 
2 квітня. Початок матчу о 15:00
 
Сергій Смітюх, головний тренер БК «Волиньбаскет»: «Наша команда зараз в доброму стані і, звісно, на цей турнір ставимо амбітні цілі, завдання-мінімум – грати у фінальному матчі. Я вважаю, що нам це під силу. В півфіналі нашим суперником буде «Кремінь», проти якого грали в попередньому турі на виїзді, й ці матчі довели, що цього суперника маємо пройти. На жаль, фінал Кубка відбудеться не в Луцьку, хоча ми подавали заявку разом із черкаською. Та, на мою думку, все справедливо: умови в Черкасах поки що значно кращі, ніж ті, які могли запропонувати ми. Нашою головною мотивацією було привернення уваги до баскетболу в нашому регіоні з боку чиновників і потенційних спонсорів».
 
Андрій Кондрашов, головний тренер БК «Кремінь»: «Наша команда зараз перебуває на етапі зміни поколінь. Виходячи з цього, нам не важливо, з ким грати в півфіналі та в іншій стадії змагань Кубка України, головне – покращувати якість власної гри. В нас не така вже довга лава запасних, тобто, коли основним гравцям слід дати перепочинок, їм не знаходиться гідної заміни, і саме в цих епізодах ми часто провалюємося. Наразі сподіваємося на підвищення рівня гри нашої молоді. Однак у Черкаси приїхали з бажанням перемагати й водночас набиратися досвіду».
 
«Черкаські Мавпи» (Черкаси) – «Авантаж-Політехнік» (Харків)
 
2 квітня. Початок матчу о 18:00
 
Володимир Холопов, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»: «Фінал Кубка – це лише два матчі, які вирішують долю переможця, тому помилок тут не пробачають. Для того, щоб виграти матч, потрібно 7-8 гравців нормального рівня, а в кожної з команд, що гратимуть у фіналі, є така кількість виконавців. Зважаючи на цю кубкову специфіку, не слід нічого загадувати наперед. Зараз ми цілеспрямовано готуємося до зустрічі з харківською командою, а вже після цього можливо думатимемо про фінал. При цьому, «Авантаж-Політехнік» для нас відносно невідома команда. На відміну від інших суперників по фінальній частині, в офіційних матчах цього сезону з харків’янами ми ще не зустрічалися. Скажу, що ми з повагою ставимося до опонента, це непростий суперник. А з «Волиньбаскетом» і «Кремнем» ми вже відіграли цілу низку матчів у Чемпіонаті України, тому добре знаємо можливого суперника. Щодо нашого складу, то ми маємо певні проблеми. Сподіваюся, цю прогалину у складі своєю підтримкою зможуть нівелювати наші вболівальники».
 
Валентин Кулібаба, головний тренер БК «Авантаж-Політехнік»: «Я вважаю, що «Черкаські Мавпи» – це фаворит фінальної четвірки. Це добротний колектив, зібраний із професіоналів, та панікувати з цього приводу не будемо, – спорт є спорт і кожен має шанси на перемогу. А на цій стадії змагань ми в будь-якому разі потрапили б на сильного суперника. Зараз у нас доволі молода команда, середній вік якої становить дев’ятнадцять років, але, разом із тим, це не заважає нам ставити амбітні завдання в цьому турнірі – зараз це перемога, адже в іншому разі навіщо виходити у фінал? Сьогодні «Черкаські Мавпи» – не такий уже беззаперечний лідер чемпіонату, як було в минулому сезоні, і справа тут не в них, а в тому, що рівень команд Чемпіонату України дещо вирівнявся. Та й у минулому сезоні ми хоч і не вигравали у черкасців, але були дуже близькими до цього. Щоправда, з того складу велика кількість гравців у Черкасах змінилася, тож підлаштовуватися під суперника потрібно по-новому. Швидше за все, будемо робити це вже по ходу гри».
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.