вверх  обратно

"Черкаськи Мавпы" - 96 - чемпионы Украины

29.04.2013

«Черкаські Мавпи-96» оформили своє четверте чемпіонство поспіль. Цього разу чемпіонами України у віковій категорії 1996 р.н. помаранчево-чорні стали у Запорріжжі. Квінтесенцією фінальної частини ВЮБЛ цієї вікової категорії став фінальний поєдинок, в якому «Черкаські Мавпи-96» зустрілися з «Донецьком-96». У важкій боротьбі команда Максима Міхельсона оформила перемогу – 82:77!

Цікаво, що тиждень тому баскетболісти цих же команд, але на рік молодші, боролися за чемпіонство серед юнаків 1997-го р.н.. Сьогоднішній фінал видався також дуже бойовим. У першій половині гри команди не відпускали одна одну більше ніж на відстань чотирьох очок. Традиційній агресивній та швидкій грі «Черкаських Мавп-96» суперник запропонував на противагу дисциплінований зонний захист. Це допомогло Донецьку вигравати в середині третього періоду з рахунком 12:17. Після цього в нагоді стали два дальні влучання від Олександра Кобця. Один з лідерів черкасців не лише відправив свою команду, виграючи після першого періоду – 20:19, а й очолив список найрезультативніших гравців поєдинку. В активі нашого форварда вже після першої половини гри було 18 очок! Найкориснішим гравцем у ці хвилини був Віталій Зотов. Головному асистенту «Донецька» вдалося знову вивести свою команду вперед. Наприкінці першої половини гри активність Михайлюка дала свої плоди і «Мавпи» пішли на велику перерву, мінімально виграючи – 39:38.

На старті третього періоду черкасцям вдався ривок. Його авторами стали Михайлюк та Мірошніченко, перший забив триочковий, а другий вирвав перехоплення. Після всіх цих дій рахунок став 54:46. Попри перевагу в шість очок, надломити відразу суперника нашим баскетболістам не вдалося. «Донецьк» завдяки надактивності все того ж Зотова влаштував власний затяжний ривок і майже зрівняв рахунок. У важкі хвилини помаранчево-чорним допомогла їх перевага на щитах. За підбирання в цій грі хлопці Міхельсона боролися, як справжні леви. Розв’язка фінального поєдинку була відкладена на заключні хвилини і навіть секунди гри. За 40 секунд до фінальної сирени різниця в рахунку була мінімальною – 75:74. Після цього Кобець вириває важливий м’яч на чужому щиті і вдало реалізує штрафні. Завдяки тактиці фолу суперника «+3» «Черкаські Мавпи-96» збільшили ще на два бали і виграли надважливий матч – 82:77.

Статистика переможців: Кобець (29 оч., 8 пб.),Михайлюк (15 оч., 13 пб., 6 рп., 2 бш.), Бєляков (14 оч., 3 пб.), Воєвода (9 оч., 4 пб, 2 рп.), Голік (5 оч., 11 пб., 2 рп.), Потапенко (6 оч., 4 пб.), Мірошніченко (2 оч.,4 пб.), Руслов (2 оч., 3 пб.)

Таким чином «Черкаські Мавпи-96» учетверте поспіль стають чемпіонами України у своїй віковій групі! Найкориснішив гравцем фінальної частини чемпіонату України визнано нашого Олександра Кобця.
Окрім того, наші хлопці виграли і два конкурси фінальної частини ВЮБЛ. У конкурсі триочкових не було нашому тріо: Голік, Руслов, Воєвода, а конкурс слем-данків виграв Михайлюк!

Максим Міхельсон, головний тренер БК "Черкаські Мавпи-96": "Для глядачів цей фінал був дійсно дуже видовищним. «Донецьку» вдалося створити серйозний супротив. І самі хлопці після матчу відзначали, що перемога була дуже важкою. Щасливий з того, що нам це вдалося зробити! Хотів би привітати з чемпіонством свою команду, вболівальників батьків та спонсорів. Особисто Михайла Бродського, Сергія Одарича та Олександра Нагорного.
Після цієї перемоги думки лише про одне – Суперфінал Євроліги, який ми гратимемо в Черкасах (16-19 травня). Сподіваюся до нього ми підготуємось належним чином".
 

Источник: mavpabasket.com

Добавил: ZBIG
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.