вверх  обратно

Символическая пятерка марта (версия сайта Суперлиги)

4.04.2013

Офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку місяця, пропонуючи до вашої уваги збірну найкращих гравців березня.

Захисники
 
Даріус Адамс («Кривбасбаскет») – 7 матчів, 22.9 очка + 6.9 передачі + 3.6 підбирання + 2.4 перехоплення = 23.6 РЕ.
 
Даріус Адамс став найрезультативнішим і третім за передачами гравцем березня, а крім того, в матчі з «ДніпроАЗОТом» встановив новий рекорд сезону, відзначившись 49 балами РЕ. Для цього захисник реалізував 9/9 двоочкових, 4/7 триочкових і 2/2 штрафних, додавши до здобутих очок 9 передач, 7 перехоплень і 4 підбирання. У підсумку плеймейкер допоміг своїй команді завершити сезон на мажорній ноті, здобувши чотири перемоги в семи матчах.
 
Лінн Грір («Азовмаш») – 8 матчів, 18.1 очка + 7.9 передачі + 4 підбирання = 21 РЕ.
 
Найкращий «асистент» за підсумками березня на стабільно високому рівні провів усі вісім матчів, відзначаючись не менше ніж 19 балами рейтингу ефективності в кожному з них. У трьох поєдинках Лінну Гріру підкорилися дабл-дабли, а в матчі з «Кривбасбаскетом» йому вдалося повторити особистий рекорд результативності, здобувши 28 очок. Завдяки цьому лідер «Азовмашу» вдруге поспіль і втретє в сезоні потрапив до символічної п’ятірки місяця.
 
Форварди
 
Денис Яковлєв («Черкаські Мавпи») – 5 матчів, 10.6 очка + 7.8 підбирання + 4 передачі + 1.6 перехоплення = 17.2 РЕ.
 
Протягом місяця форвард «Черкаських Мавп» двічі потрапляв до символічних п’ятірок тижня, відігравши важливу роль у чотирьох перемогах своєї команди. Спершу Денис Яковлєв став найкориснішим гравцем матчу з «Політехнікою-Галичиною», відзначившись 27 балами РЕ та ведучи партнерів за собою, як справжній лідер, а потім оформив по дабл-даблу в іграх із «Дніпром» й «Азовмашем». Окремо відзначимо його 7 відскоків на чужому щиті (третій показник сезону) в матчі з «левами».
 
Артур Дроздов («Будівельник») – 5 матчів, 10.6 очка + 6.8 підбирання + 4.4 передачі + 1.4 перехоплення = 16.6 РЕ*.
 
Капітан переможця регулярного чемпіонату – «Будівельника», як завжди, корисно та надійно відіграв матчі місяця, ставши одним із найкорисніших гравців березня із 18 балами РЕ, й лише в останньому поєдинку  з «Донецьком», що відбувся у квітні, дещо погіршив середньостатистичні показники. Найкращими ж для Артура Дроздова в березні стали переможні матчі з «Азовмашем» (20 РЕ), «ДніпроАЗОТом» (19 РЕ) і «Миколаєвом» (21 РЕ).
 
Центровий
 
Владан Вукосавлевич («Політехніка-Галичина») – 6 матчів, 18.7 очка + 12.8 підбирання = 22.3 РЕ.
 
Найкращий «ребаундер» і третій бомбардир березня втретє поспіль потрапляє до символічної п’ятірки місяця, відзначившись п’ятьма дабл-даблами в шести матчах. Найкращим поєдинком для центрового «левів» стало дербі з «Говерлою», в ході якого він відзначився 20 очками, 20 підбираннями та 32 балами РЕ. Таким чином, Владану Вукосавлевичу не лише покращив рекорд сезону, який так само належав йому, а й зупинився за крок від найкращого показника всіх сезонів Суперліги (21 підбирання), що свого часу встановив Майк Фрейзер.
 
Крім того, за значний прогрес слід відзначити таких гравців передньої лінії:
 
Андрій Агафонов («ОДЕСА») – 8 матчів, 12.7 очка + 6.1 підбирання + 2.1 передачі + 1 блок-шот = 17.2  РЕ*.
Максим Корнієнко («Дніпро») – 7 матчів, 13.9 очка + 8.3 підбирання + 1.7 передачі + 1.6 блок-шота + 1.3 перехоплення = 17 РЕ.
Максим Сандул («Київ») – 6 матчів, 13.2 очка + 8 підбирань + 1.2 перехоплення = 15.7 РЕ.
 
* Середньостатистичні дані включають результати квітневих матчів.
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.