вверх  обратно

Олег Бычков на связи с болельщиками

21.03.2013

В.о. генерального директора АБКУ «Суперліга» Олег Бичков відповів на запитання вболівальників у рамках нової інтерактивної рубрики «На зв’язку».

 
1. Почему нет лимита игроков на площадке (2+3 лег, украинцы) и как скоро можно ожидать прямые трансляции на тв обычном а не на кабельном?*
 
Про ліміт. Це рішення засновників Суперліги. Цього року вже було внесено пропозицію переглянути обмеження, що стосуються легіонерів, у Регламенті наступного сезону. Щойно рішення буде прийнято, Ви зможете прочитати про це на сайті Суперліги.
 
Щодо прямих трансляцій на ефірних телеканалах. На мою думку, тут потрібне втручання на законодавчому рівні. Коли буде прийнято закон і створено умови для підприємців і телебачення, що спрямовують частину зароблених коштів на спорт, тоді в нас з'являться надійні спонсори та загальнодоступне телебачення. Наскільки я знаю, відповідний законопроект готується у Верховній Раді. А поки що ми активно співпрацюємо в групою телеканалів Поверхность-ТВ, завдяки чому Ви можете дивитися матчі Суперліги в кабельних мережах на телеканалах Спорт1 і Спорт2.
 
2. Ходят слухи, что Суперлига платит телеканалу Спорт 1 за размещение трансляций, правда ли это?
 
Це неправда. Не вірте чуткам! Ми не платимо ТБ, а заробляємо зі Спорт1 і Спорт2 рейтинг і гроші...
 
3. Когда улучшатся качества интернет-трансляций? Со многих городов это убожество без слез смотреть нельзя, слушать – тем более, где таких тупорогих комментаторов берут (особенно Днепродзержинск, Кривой Рог, Ивано-Франковск)??? Почему во время трансляций из половины городов во время матча постоянно пропадает маленькое табло внизу (название команд, счет, четверть, секунды на атаку)?
 
Технічний відділ Суперліги постійно працює над цією проблемою. Це технічні та творчі робочі питання клубів. У наступному сезоні за невиконання вимог Суперліги будемо нещадно штрафувати клуби – не слід псувати наш продукт на ТБ.
 
На жаль, кваліфікованих баскетбольних коментаторів в Україні не вистачає, це факт. Наразі наші партнери з групи каналів Поверхность-ТВ проводять конкурс баскетбольних коментаторів, але про результати поки говорити рано. Якщо Ви маєте бажання стати коментатором – не соромтеся надсилати нам свої демо, можливо, саме Ви – той алмаз, який надалі стане діамантом. Всі координати Ви можете знайти на нашому сайті.
 
4. Есть ли команды из Высшей Лиги, которые в следующем сезоне планируют заявиться в Суперлигу? И есть ли такие, которые имеют финансовые и другие проблемы и могут в нее не заявится?
 
Поки що жодної офіційної заявки ми не отримали. Ми вітаємо появу нових клубів на карті Суперліги, але тільки в тому випадку, якщо це буде серйозний проект, з відповідною інфраструктурою та фінансовими гарантіями, якщо це не клуб-одноденка.
 
5. Почему название команды из Одессы везде пишется большими буквами?
 
Клуб хотів виділиться; судячи з Ваших питань, це спрацювало :). Якщо серйозно, назва міста Одеса – це об'єкт місцевої символіки, і його використання регулюється відповідними законами. На даний час назва баскетбольного клубу  «ОДЕСА» є зареєстрованою торговою маркою.
 
6. Как вы лично относитесь к скандированию всем залом матов в сторону судей? Имеются ли наказания клубов за такое нарушение? Сколько клубов наказали в этом сезоне?
 
Особисто я – дуже негативно. Хамству й невихованості не місце в баскетбольних залах. Але подивіться відео баскетбольних матчів із чемпіонатів Туреччини, Греції, Сербії… Поведінка українських уболівальників на їхньому фоні – дитяче лепетання. Усі ми розуміємо, що баскетбол – це не опера чи балет, це контактний спорт, який викликає у глядачів шквал емоцій, у тому числі й негативних. До речі, виступ груп підтримки дуже знімає напругу в залах.
 
7. Когда в Николаеве перестанут продавать (наливать) огорячительные напитки прям в спортивном сооружении?
 
Скільки був на матчах у Миколаєві, мені ніхто не наливав :). На сьогоднішній день у «Надії» здійснюється продаж слабоалкогольних напоїв за погодженням керівництва клубу з ПС.
 
8. Где на сайте суперлиги вся информация про конкурс на должность ген.директора суперлиги? Условия подачи заявки, поданные заявки, условия трудового соглашения, порядок оплаты труда, размер зп – все это будет как минимум интересно и самим кандидатам, и рядовым болелам!
 
Приділіть більше часу вивченню нашого порталу! Там вистачає інформації про конкурс на посаду генерального директора АБКУ «Суперліга», всю додаткову інформацію бажаючі можуть отримати, надіславши офіційний запит в офіс Суперліги.
 
9. Почему статистика на сайте суперлиги ведется только с сезона 2009-2010??? Я хочу глянуть все статы с 91го, где они? Почему до сих пор не выложены? Почему не добавляются архивные игры прошлых лет, хотя б финальные серии?
 
До 2009 року чемпіонат з такою ж назвою – «Суперліга» – проводила ФБУ. Асоціація баскетбольних клубів України «Суперліга» була створена у 2009 році.
 
10. С какого перепуга отменили полноценный чемпионат дублеров? Чтоб потом ныть, что у нас украинцев нету и покупать очередных второсортных гастарбайтеров?
 
А з якого «переляку» Ви запитуєте? Ви вважаєте його цікавим? Чи самі берете в ньому участь? Рішення непопулярне, але воно мало під собою досить вагоме підґрунтя. Це рішення колективне. Для команд, яким цікаво мати дубль, ми проводимо чемпіонат дублерів. Деякі клуби мають школи, деякі відправили молодь у Вищу лігу. Не думають про майбутнє тільки обмежені керівники.
 
11. Почему календарь составляют покругово, а не на весь чемпионат сразу, как у нормальных людей?
 
Порівняно з минулим сезоном ситуація з календарем на поточний чемпіонат значно покращилася. У зв'язку з незапланованою участю команд у кількох міжнародних турнірах ми не змогли скласти повноцінний календар на сезон. Ми зробимо все від нас залежне, щоб календар на майбутній сезон був готовий до серпня.
 
12. Почему заседания учредителей абку суперлиги проходят "за закрытыми дверьми"? Почему такое игнорирование прессы и неуважение болельщиков? Если этот чемпионат хочет получить статус национального, то почему его превращают в какую-то галимую закрытую лавочку?
 
Уважніше перечитайте звіти про засідання засновників АБКУ «Суперліга» в пресі й Ви переконаєтеся, що в цьому сезоні на всі засідання засновників АБКУ «Суперліга» були запрошені журналісти. Я глибоко переконаний, що Суперліга живе та працює для вболівальників і повинна бути відкритою.
 
13. Почему на сайте суперлиги нет никакой информации по бюджетам клубов, контрактах игроков? Должно быть четко видно, какой бюджет какого клуба, какой контракт у каждого игрока (срок соглашения, сумма з\п), почему этого всего нет и когда будет сделано?
 
Ніколи. Ваш трудовий договір опублікований на сайті компанії, у якій Ви працюєте? Ось і відповідь на Ваше просте питання.
 
14. Кто автор бредовой формулы розыгрыша кубка в этом году? Почему кубок страны превратили в дурную игрушку, которая ничего не дает и половине клубов вообще не нужна? 
 
Це результат нашого колективного творіння. Так, Кубок був проведений в усіченому варіанті, зважаючи на відсутність можливості провести повноцінний розіграш. Але матчі Фіналу Чотирьох, що відбулися у Львові, підтвердили серйозність ставлення клубів до даного турніру й чималий глядацький інтерес. У наступному сезоні ми маємо намір провести повноцінний розіграш Кубка.
 
15. Почему судьи, которые фбу в вышке дало дисквал продолжают судить матчи суперлиги? Почему этих акробатов со свистками не отстранили и в суперлиге?
 
Вас невірно поінформували – арбітри Амбросов, Біда й Широбоков не обслуговують матчі Суперліги. Що стосується «акробатів» – я б утримався від грубості й образ на адресу незнайомих Вам людей.
 
16. Почему в суперлиге запрещено обсуждение судейства, работы судеек, их ошибок? Почему эти наемные рабочие получили такой привилегированный статус по сравнению с игроками и тренерами и почему руководство лиги покрывает их конторку? Почему штраф за обсуждение и критику судеек в разы выше и жестче, чем дисквалы, которые дают неграмотным судейкам за плохую работу?  Почему на сайте лиги есть инфа про игроков, команды, а раздела про судеек - нету? надо сделать!
 
У бізнесі є таке поняття, як корпоративна етика, дотримання або ж недотримання якої впливає на імідж. Кожен клуб, гравець, тренер, працівник клубу повинен розуміти, що він є частиною Суперліги, і його дії та слова впливають на імідж Суперліги.
 
17. Будет ли проходит чемпионат Европы среди юношеских команд и как будет проходить отбор в юношескую сборную?
 
Це питання Вам краще задати представникам ФБУ.
 
18. Когда будет матч все звёзд?
 
У цьому сезоні його не буде. Це неоднозначне рішення учасників Суперліги. Я вважаю його неправильним й обіцяю докласти максимум зусиль, щоб цей красивий захід був щорічним.
 
19. На сайте фбу есть документы, по которым проводятся их чемпионаты: регламенты, положения и т.п., а на сайте суперлиги – вообще ничего. Почему не размещены документы на сайте лиги, религия не позволяет?
 
Це нецікавий і нудний звід внутрішніх правил Суперліги, а релігія тут ні до чого.
 
20. Расскажите про допинг контроль который проводит Суперлига в этом сезоне.
 
Дочекаємося плей-офф...
 
21. Почему некоторые телефоны и факсы клубов указанных на сайте Суперлиги принадлежат совсем другим организациям? Например по телефону указанному первым для клуба МБК Николаев попадаем в какой то гаражный кооператив...
 
Зверніться в МБК «Миколаїв». Можливо, це помилка. В дирекції Суперліги і в мене особисто з клубом і його керівником нормальний зв'язок.
 
* Оригінальну орфографію збережено.
 

Источник: Superleague

Добавил: Любитель
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.