вверх  обратно

Символическая пятерка февраля (версия сайта Суперлиги)

1.03.2013

Офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку місяця, пропонуючи до вашої уваги збірну найкращих гравців лютого.

Захисники
 
Лінн Грір («Азовмаш») – 5 матчів, 19.4 очка + 8.2 передачі + 4.4 підбирання = 24.4 РЕ.
 
Найефективніший гравець місяця протягом лютого суттєво додав, допомігши своїй команді здобути три важливі перемоги та зберегти друге місце в турнірній таблиці. Не випадково Лінн Грір, який став найкращим бомбардиром, снайпером і асистентом «Азовмашу», двічі потрапляв до символічних п’ятірок тижня. А в матчах із «Миколаєвом» і «Галичиною» плеймейкер оформив по даббл-даблу, зокрема віддавши по 10 передач партнерам.
 
Джош Майо («Миколаїв») – 6 матчів, 20.5 очка + 4.3 підбирання + 4 передачі + 2 перехоплення = 23 РЕ.
 
Захисник «Миколаєва» на високому рівні провів лютий, ставши другим за здобутими очками й четвертим за рейтингом ефективності гравцем місяця. Часто саме холоднокровність капітана, який в останніх чотирьох матчах реалізував 34/34 штрафних кидків, надихала команду, що зберігає шанси на вихід до плей-офф. Здобуваючи не менше 20 балів РЕ у п’яти матчах із шести та повторивши особистий рекорд (31 РЕ) в зустрічі з «Азовмашем», Джош Майо двічі фігурував у символічних п’ятірках тижня.
 
Форварди
 
Артур Дроздов («Будівельник») – 6 матчів, 11.5 очка + 5.2 підбирання + 3.7 передачі + 1.5 перехоплення + 1.2 блок-шота = 16.8 РЕ.
 
Шість перемог «Будівельника» в шести матчах були б неможливими без традиційно надійної та самовідданої гри Артура Дроздова, котрий двічі протягом місяця потрапляв до символічних п’ятірок тижня. Стабільно провівши весь лютий, ключовий гравець «будівельників» особливо потужно виглядав у матчах із «Галичиною» (18 РЕ), в якому реалізував 5/7 триочкових кидків, і «Говерлою» (22 РЕ).
 
Даріус Сонгайла («Донецьк») – 6 матчів, 20.5 очка + 8 підбирань + 3.5 передачі + 1.3 перехоплення = 23.2 РЕ.
 
У рейтингу найефективніших гравців лютого «бігмен» донецьких «тигрів» поступився лише Лінну Гріру з «Азовмашу» та Деніелу Кікерту («Дніпро»/«Будівельник»). Так само Даріус Сонгайла став третім бомбардиром місяця, здобуваючи в чотирьох матчах із шести не менше 20 очок і 22 балів РЕ. Дербі з «Азовмашем» узагалі запам’яталося найкращою в сезоні грою важкого форварда, який відзначився 31 очком і 36 балами рейтингу ефективності.
 
Центровий
 
Владан Вукосавлевич («Політехніка-Галичина») – 7 матчів, 18.4 очка + 12.4 підбирання + 2 передачі = 22.4 РЕ.
 
Шість дабл-даблів у семи матчах, п’ять із яких завершилися перемогами «Політехніки-Галичини», – звична гри сербського «бігмена», котрий зміцнив своє лідерство серед найкращих ребаундерів чемпіонату. Шість разів Владан Вукосавлевич завершував гру, зібравши не менше 12 відскоків, чотири рази – здобувши не менше 20 очок. У матчі із «ДніпроАЗОТом» центровий, який уже двічі фігурував у символічних командах тижня, повторив особистий рекорд сезону, відзначившись 33 балами РЕ.
 
Крім того, слід відзначити таких гравців:
 
Деррік Лоу («Дніпро») – 6 матчів, 13.5 очка + 9.3 передачі + 2.8 підбирання + 1.8 перехоплення = 16.7 РЕ.
Денис Яковлєв («Черкаські Мавпи») – 8 матчів, 14.3 очка + 7.6 підбирання + 1.8 передачі + 1.1 блок-шота + 1 перехоплення = 19.1 РЕ.
Лео Лайонс («Будівельник») – 6 матчів, 18 очок + 6.5 підбирання + 1.7 передачі = 20.5 РЕ.
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.