вверх  обратно

Баскетбольная Европа поддерживает стремление Украины стать хозяйкой Евробаскета

23.03.2011
23 березня 2011 року у Києві відбулася прес-конференція, присвячена візиту до України Генерального секретаря Європейської федерації баскетболу Нара Заноліна.
 
У прес-конференції взяли участь:
 
Нар Занолін, генеральний секретар ФІБА-Європа.
 
Олександр Волков, президент ФБУ, олімпійський чемпіон.
 
Візит Генсека ФІБА-Європа присвячений подачі Україною заявки на проведення чоловічого Чемпіонату Європи  з баскетболу 2015 року. Пан Занолін зустрівся з головою Адміністрації Президента України Сергієм Льовочкіним, який заявив про повну державну підтримку намірів Федерації баскетболу.
 
На зустрічі із Президентом Національного Олімпійського Комітету України легендарним Сергієм Бубкою Нар Занолін також отримав запевнення у підтримці та сприянні організації Євробаскету-2015 в Україні. «Цього року ми приймаємо юніорську першість світу з хокею. 2012, крім футбольного Євро, Київ прийматиме чемпіонат світу з фехтування, а наступного, 2013, у Донецьку відбудеться юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Ми відкриваємо Україну для всього спортивного світу. В цьому контексті заявка на Євробаскет набуває особливої ваги, оскільки ми будемо будувати нові арени, які після закінчення турніру слугуватимуть не лише баскетболу, а й багатьом іншим видам спорту», – сказав головний олімпієць країни. Сергій Бубка пообіцяв особисто взяти участь у презентації України – кандидата на проведення Євробаскету-2015, як один з найвідоміших у світі українських спортсменів, а також стати одним із членів оргкомітету змагань.
 
На прес-конференції Нар Занолін розповів про процедуру подачі заявки. 19-20 березня всі федерації-члени ФІБА-Європа отримали запрошення взяти участь у конкурсі за право приймати Євробаскет.
 
Першою серед європейських країн офіційно заявила про свій намір провести Чемпіонат Європи 2015 року саме Україна. За неофіційною інформацією також на цю подію претендують Великобританія, Росія та Франція спільно з Німеччиною.
 
Протягом наступних кількох тижнів країни, які виявили таке бажання, повинні подати відповідні документи. До серпня необхідно сформувати весь пакет заявочної документації, після чого оціночний комітет ФІБА відвідуватиме країни-претенденти, вивчатиме та порівнюватиме їхні можливості.
 
18 грудня 2011 року у Мюнхені на засіданні ФІБА-Європа буде визначено господарів чоловічого і жіночого Чемпіонатів Європи 2015 року.
 
«Зверніть увагу – наступний Євробаскет відбудеться у Литві, 2013 року – у Словенії, країнах колишнього соцтабору. Ми не ділимо Європу на Схід і Захід, і Україна для нас така ж цінна, як лідери європейського баскетболу Іспанія чи Сербія. Відомим є факт, що проведення у країні турніру подібного масштабу виводить інтерес до баскетболу на значно вищий рівень. Ми усвідомлюємо, що 48 мільйонів українців – це величезний ринок для баскетболу, і ми зацікавлені в його розвитку», – заявив генеральний секретар ФІБА-Європа Нар Занолін.
 
Основною вимогою для країни-господаря Євробаскету-2015 є наявність арен. Так, для проведення групового турніру необхідно мати 4 арени місткістю від 6 до 8 тисяч глядачів, для другої групової стадії – дві арени на 9-10 тисяч місць, і матчі плей-офф мають відбуватися на 13-тисячній арені.
 
Президент ФБУ Олександр Волков повідомив, що остаточно ще не визначено кількість міст, які прийматимуть матчі Чемпіонату Європи 2015 року.     За вимогою ФІБА-Європа їх має бути 4-7. З цього приводу ведуться перемовини. Україна зацікавлена в покращенні інфраструктури власних міст, тому подача спільної заявки з якоюсь із сусідніх країн (як це зробили, наприклад, Франція та Німеччина) не розглядалася в принципі.
 
Нар Занолін запевнив присутніх, що Україна має всі шанси стати господарем Євробаскету 2015. «В іншому разі, я б сьогодні не був тут із вами», – запевнив представників ЗМІ генсек ФіБА-Європа і побажав їм більше і з позитивним настроєм розповідати про баскетбол.
 
ФБУ
Добавил: крыс 13
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.