вверх  обратно

Символическая пятерка недели (версия сайта Суперлиги)

21.03.2011
Протягом тижня відбулося дванадцять матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги традиційно визначає символічну п’ятірку.
 
Захисники
 
Луїс Флорес («Донецьк») – 24 очка + 6 передач + 3 підбирання + 2 перехоплення = 26 РЕ.
 
Луїс Флорес, котрий через травму останню гру в чемпіонаті Суперліги провів ще на початку лютого, повернувся на паркет у дербі з Азовмашем. Незважаючи на поразку в матчі із принциповим суперником, повернення американського захисника, можна вважати успішним. Більше того, ця гра стала кращою в сезоні для лідера «тигрів», який, набравши 24 очка та віддавши 6 передач, відзначився рекордним показником ефективності, що склав 26 пунктів.
 
Олександр Липовий («Київ») – 20 очок + 5 передач + 4 підбирання + 2 перехоплення = 19 РЕ.
 
Незважаючи на відсутність досвідченого Олега Салтовця, «Київ» здобув переконливу перемогу над «ОДЕСОЮ», яка бореться за місце у вісімці учасників плей-офф. Олександр Липовий у матчі з «акулами» зіграв як справжній лідер, ставши ініціатором переломного ривка у другій чверті та надихаючи партнерів на боротьбу. В загальному підсумку на рахунку капітана київської команди 20 очок (при 3/4 триочкових кидках), 5 передач і 4 підбирання.
 
Форварди
 
Максим Пустозвонов («Азовмаш») – 28 очок + 3 підбирання + 1 передача = 27 РЕ.
 
Максим Пустозвонов став кращим гравцем чергового дербі між «Азовмашем» і «Донецьком», принісши своїй команді перемогу над принциповим суперником. На рахунку форварда «левів» рекордні 28 очок (6/8 двоочкових, 4/5 триочкових і 4/5 штрафних), а також 3 підбирання та 1 передача, що дозволило йому вперше в сезоні набрати 27 балів рейтингу ефективності. Невипадково, на післяматчевій прес-конференції наставник БК «Азовмаш» Роландас Ярутіс виокремив Максима, наголосивши на тому, що він суттєво додав і у грі в захисті.
 
Майкл Фрейзер («ДніпроАзот») – 19 очок + 20 підбирань + 1 блок-шот = 29 РЕ.
 
У грі з «Хіміком» Майкл Фрейзер став автором дабл-дабла, при цьому ледь не повторивши рекорд Ліги за кількістю підбирань в одній грі, який він встановив у лютневому матчі з «Миколаєвом». Але й 20 зібраних відскоків (майже половина загальнокомандних підбирань і більш ніж половина підбирань суперника) – показник вражаючий. Відзначимо й те, що 14 з них були зібрані під своїм щитом.
 
Центровий
 
Ерік Колмен («Говерла») – 19.6 очка + 8.6 підбирання + 3.6 передачі + 1.3 блок-шота = 25.3 РЕ**.
 
На початку тижня «Говерла» зазнала прикрої поразки в Миколаєві, однак потім підопічні Євгена Мурзіна здобула дві перемоги – над «Кривбасбаскетом» і «Ферро-ЗНТУ». В усіх трьох поєдинках кращим у складі івано-франківської команди був Ерік Колмен. У грі з «корабелами» «бігмен» заніс до свого активу другий дабл-дабл у сезоні (14 очок + 11 підбирань + 4 передачі + 3 блок-шоти), в матчі із «Кривбасбаскетом» став автором 17 очок, 7 підбирань і 4 передач. І нарешті, в поєдинку проти «Ферро-ЗНТУ» кращий центровий лютого просто панував під щитом, відзначившись 28 очками, 8 підбираннями та 3 передачами, що дозволило йому в підсумку записати на свій рахунок 29 балів рейтингу ефективності. Таким чином, якщо не брати до уваги не надто виразну гру з «Політехнікою-Галичиною», Ерік Колмен порадував уболівальників «Говерли» серією з дев’яти яскравих матчів, в кожному з яких його рейтинг ефективності не падав нижче 20.
 
Крім того, варто відзначити наступних гравців:
 
Кеддрік Мейс («Ферро-ЗНТУ») – 20 очок + 3 підбирання + 2 передачі + 1 перехоплення = 16.5 РЕ*.
 
Ламейн Вілсон («Будівельник») – 14.3 очка + 5.6 підбирання + 1.3 перехоплення = 16.6 РЕ**.
 
Ігор Зайцев («Кривбасбаскет») – 17.5 очка + 7.5 підбирання + 2.5 передачі + 2 блок-шоти + 1.5 перехоплення = 22 РЕ*.
 
* середні показники за сумою двох матчів.
** середні показники за сумою трьох матчів.
Добавил: крыс 13
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.