вверх  обратно

Символическая пятерка февраля (версия сайта Суперлиги)

3.03.2011

Лютий, протягом якого команди-учасниці чемпіонату Суперліги подарували багато цікавих матчів, добіг кінця, тож офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку місяця.

Захисники

Стівен Бьортт(«Дніпро»)

Чемпіонат Суперліги: 7 матчів, 22.4 очка + 5.1 передачі + 3.1 підбирання + 1.1 перехоплення = 17 РЕ.
Кубок Суперліги: 2 матчі, 36 очок + 4 підбирання + 3 передачі + 2.5 перехоплення = 27.5 РЕ.

Найрезультативніший гравець чемпіонату Суперліги в лютому приніс своїй команді перший у її історії трофей – Кубок Суперліги. Саме Стівен Бьортт відіграв ключову роль у перемозі «Дніпра», відзначившись у півфінальній зустрічі з «Донецьком» 35-ма очками, а у фіналі з «Азовмашем» записавши на свій рахунок 37 очок, 4 підбирання, 4 передачі та 4 перехоплення. В чемпіонаті в команди Дениса Журавльова, ослабленої численними травмами, справи йшли гірше, але MVP Фіналу Чотирьох і там демонстрував яскраву та результативну гру. Чого варті лише матчі з «Донецьком» і «ДніпроАзотом», в яких Стівен Бьортт став автором 36-ти і 38-ми очок відповідно.

Фред Хаус («Азовмаш»)

Чемпіонат Суперліги: 7 матчів, 18.1 очка + 5.9 підбирання + 3.6 передачі + 2.9 перехоплення = 22.1 РЕ.
Кубок Суперліги: 2 матчі, 11 очок + 5.5 підбирання + 3 передачі + 1 перехоплення = 12.5 РЕ.

Фред Хаус протягом лютого тричі потрапляв до символічних п’ятірок тижня, ставши рекордсменом місяця за цим показником. При цьому, американець був визнаний кращим атакуючим захисником Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги, в якому його команда завоювала «срібло». В чемпіонаті ж варто відзначити шість перемог маріупольців у семи матчах (підопічні Роландаса Ярутіса поступилися лише «Будівельнику»), в яких Фред Хаус узяв безпосередню участь. Кращими для нього стали поєдинки проти «Донецька» (20 очок + 6 підбирань + 4 передачі), «Дніпра» (20 очок + 9 підбирань) і «ДніпроАзоту». В останньому з них захисник записав на свій рахунок 30 очок, 6 підбирань і 6 перехоплень, встановивши особистий рекорд сезону за рейтингом ефективності (37 РЕ).

Форварди

Дмитро Корабльов («Кривбасбаскет»)

Чемпіонат Суперліги: 6 матчів, 14.8 очка + 4 підбирання + 3 передачі = 16.5 РЕ.

Після того, як команду залишили легіонери на чолі зі Звєзданом Мітровічем, «Кривбасбаскету» знадобився певний час, щоб перебудувати свою гру. Виявилося, що у випадку із криворіжцями теза про «сплав досвіду та молодості» спрацьовує на всі сто відсотків. Протягом лютого підопічні Володимира Чурсіна добули перемоги над «ОДЕСОЮ» та «Політехнікою-Галичиною» й дали справжній бій «Будівельнику», поступившись лідеру чемпіонату з мінімальною різницею. Одним із тих, хто в команді уособлює досвід, безумовно, є Дмитро Корабльов. Форвард, який уже потрапляв до символічної п’ятірки тижня, в лютому відчутно додав, порівняно з попередніми місяцями, зокрема в домашньому матчі з «Політехнікою-Галичиною» повторивши власний кращий показник результативності (22 очка) та встановивши особистий рекорд сезону за рейтингом ефективності (26 РЕ).

Ламейн Вілсон («Будівельник»)

Чемпіонат Суперліги: 6 матчів, 12.8 очка + 6.7 підбирання + 2 передачі + 1.3 перехоплення = 17.3 РЕ.

Якщо в Єврокубку, до 1/4 фіналу якого вийшов БК «Будівельник», кращим гравцем столичного клубу став Зак Морлі, то в чемпіонаті Суперліги команду за собою веде Ламейн Вілсон – її кращий бомбардир (13.1 очка), ребаундер (5.2 підбирання) та найкорисніший гравець (15.1 РЕ). Поступившись на початку лютого «Політехніці-Галичині», в наступних 5-ти матчах «Будівельник» своїх суперників перемагав, не в останню чергу завдяки американському форварду, своєрідним бенефісом якого стала гра із принциповим суперником «Азовмашем». У ній Ламейн Вілсон став найкориснішим гравцем у складі обох команд, записавши на свій рахунок 5 влучних двоочкових кидків, 2 постріли з-за дуги та реалізувавши 1 штрафний, до яких він додав 7 підбирань і 3 передачі.

Центровий

Ерік Колмен («Говерла»)

Чемпіонат Суперліги: 6 матчів, 14.5 очка + 5.2 підбирання + 2.3 передачі + 1.7 блок-шота = 18.8 РЕ.

«Говерла», яка поступилася на початку лютого «Будівельнику» й «ОДЕСІ», поступово набрала хід і здобула чотири перемоги в чотирьох наступних матчах із «Хіміком», «Ферро-ЗНТУ», «Кривбасбаскетом» і «Києвом». Як і команда, центровий Ерік Колмен на пік форми вийшов у другій половині місяця, провівши три чудові матчі, в кожному з яких показник його рейтингу ефективності становив не менше 24-х балів. Відзначимо й те, що, порівняно з попередніми місяцями, Колмен відчутно додав не лише у стабільності, а й у результативності та корисності для команди.

Крім того, слід відзначити таких гравців:

Рамел Каррі («Азовмаш»)

Чемпіонат Суперліги: 7 матчів, 14.3 очка + 5.3 підбирання + 3.9 передачі + 0.7 перехоплення = 17.7 РЕ.
Кубок Суперліги: 2 матчі, 28 очок + 12 підбирань + 5.5 передачі = 36.5 РЕ.

Олег Салтовець («Київ»)

Чемпіонат Суперліги: 6 матчів, 10.7 очка + 7.8 підбирання + 1.7 передачі + 1.7 перехоплення + 0.8 блок-шота = 17.5 РЕ.

Маріо Остін («Дніпро»)

Чемпіонат Суперліги: 7 матчів, 13.7 очка + 8.3 підбирання + 2 передачі + 1.1 перехоплення = 17.4 РЕ.
Кубок Суперліги: 2 матчі, 15 очок + 11 підбирань + 1.5 передачі = 20 РЕ.

superleague.ua

Добавил: Pr1Me
14
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.