вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

28.02.2011
Протягом тижня відбулося одинадцять матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги традиційно визначає символічну п’ятірку.
 
Захисники
 
Стівен Бьортт («Дніпро») – 29 очок + 4.5 підбирання + 4 передачі + 2 перехоплення = 24 РЕ*.
 
Не витримавши лавини триочкових кидків (18 проти 5-ти у підопічних Дениса Журавльова), знекровлений кадровими втратами володар Кубка Суперліги поступився в першій грі тижня «ДніпроАзоту». Однак уже в суботу перервав свою триматчеву безвиграшну серію, завдавши поразки «ОДЕСІ». У Дніпродзержинську Стівен Бьортт набрав 38 очок, повторивши своє ж досягнення грудневого матчу з «акулами», а також додав до них по 5 підбирань і передач. Таким чином, лідер дніпрян вшосте в цьогорічному чемпіонаті перетнув позначку у 30 набраних очок за гру. Підкорився йому й інший особистий рекорд – 78.6 % реалізації двоочкових кидків (11/14). У грі з «ОДЕСОЮ» особиста статистика Стіва виглядає скромніше, але й цього разу плеймейкер «Дніпра» вже звично став найрезультативнішим гравцем своєї команди та не пішов з майданчика без як мінімум 20 набраних очок (22 раз у 34-х іграх чемпіонату).
 
Джеремі Шаппел («Говерла») – 19.5 очка + 5 підбирань + 4 перехоплення + 3 передачі = 23 РЕ*.
 
Протягом тижня «Говерла» здобула дві перемоги, обігравши вдома «Кривбасбаскет» і «Київ» на виїзді. В обох поєдинках кращим у складі «ведмедів» був Джеремі Шаппел, який до 18 очок, 5 підбирань, 5 передач і 4 перехоплень у грі з криворіжцями додав 21 очко, 5 підбирань і 4 перехоплення за підсумками зустрічі, що відбулася у столиці. Окремо відзначимо холоднокровність американця під час пробиття штрафних – 8/8 в сумі за два матчі.
 
Форварди
 
Георгій Кондрусевич («Ферро-ЗНТУ») – 18 очок + 3 передачі + 1 підбирання = 16 РЕ.
 
Повернення Георгія Кондрусевича на паркет після травми вийшло напрочуд вдалим – «Ферро», хоч і не без проблем, обіграв «Хімік», який відчайдушно бореться за вісімку, а форвард запоріжців став найрезультативнішим і найефективнішим гравцем своєї команди. Відзначимо, що більше 18-ти очок за гру білоруський легіонер у цьогорічному чемпіонаті набирав лише одного разу, і було це в жовтні у феєричному поєдинку з «Дніпром», який завершився з рахунком 121:114 на користь підопічних Кирила Большакова.
 
Ламейн Вілсон («Будівельник») – 17 очок + 7 підбирань + 3 передачі = 24 РЕ.
 
Перемога «Будівельника» над «Азовмашем» важлива для столичного клубу насамперед у плані психології, адже переможна серія маріупольців в іграх із принциповим суперником до останнього поєдинку двох команд нараховувала три матчі поспіль, враховуючи вирішальну гру фінального протистояння минулого сезону. Форвард «будівельників» Ламейн Вілсон став найкориснішим гравцем у складі обох команд, записавши на свій рахунок 5 влучних двоочкових кидків, 2 постріли з-за дуги та реалізувавши 1 штрафний, до яких він додав 7 підбирань і 3 передачі. Особливо продуктивно форвард відпрацював у другій половині гри, яка й вирішила долю поєдинку.
 
Центровий
 
Ігор Зайцев («Кривбасбаскет») – 17.5 очка + 4 передачі + 3 підбирання + 2 блок-шоти = 18 РЕ*.
 
Протягом тижня «Кривбасбаскет» провів два матчі, поступившись на виїзді «Говерлі» та обігравши на домашньому паркеті «Політехніку-Галичину». В обох поєдинках результативну гру продемонстрував Ігор Зайцев. І якщо 13 очок центрового, набрані ним у грі проти івано-франківців, не допомогли команді Володимира Чурсіна здобути перемогу, то 22 очка, 5 підбирань і 5 передач, які Ігор записав на свій рахунок в матчі з «Політехнікою-Галичиною», стали запорукою успіху колективу із Кривого Рогу.
 
Крім того, варто відзначити наступних гравців:
 
Вільям Кіс («Будівельник») – 12 очок + 8 передач + 3 підбирання + 3 перехоплення = 20 РЕ.
 
Дмитро Корабльов («Кривбасбаскет») – 15 очок + 3.5 підбирання + 2 передачі = 17 РЕ*.
 
Ерік Колмен («Говерла») – 17.5 очка + 5.5 підбирання + 2.5 блок-шота + 2.5 передачі + 1.5 перехоплення = 24.5 РЕ*.
 
* середні показники за сумою двох матчів.
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.