вверх  обратно

Кубок Суперлиги. Герои и ключевые моменты финала

27.01.2013

«Ферро-ЗНТУ» – дворазовий володар Кубка Суперліги 27/01/13, 14:44 Пов'язані теги: Говерла , Звіт, Кубок Суперліги, Ферро-ЗНТУ Оцініть новину
«Ферро-ЗНТУ» вдруге у своїй історії виборов Кубок Суперліги, здолавши у фіналі «Говерлу» з рахунком 87-69.

Гравець матчу

Олександр Рибалко провів одну з найкращих ігор у сезоні, зокрема реалізувавши 4/6 важливих дальніх кидків і загалом здобувши 16 очок. Капітан «Ферро-ЗНТУ» брав ініціативу на себе у вирішальні моменти та заряджав партнерів енергією. Невипадково саме Олександр, який удруге в кар’єрі виборов Кубок Суперліги, був визнаний MVP турніру та отримав почесну відзнаку з рук легенди вітчизняного баскетболу, свого тезки – Олександра Сальникова.

Ключовий фактор

Поступившись «Говерлі» за кидками з лінії та середньої дистанції, «Ферро-ЗНТУ» натомість реалізував 13/29 триочкових кидків (8/16 – в першій половині), по 4 з яких на свій рахунок записали Олександр Рибалко й Ренді Калпеппер. Ще 3-ма відзначився Артем Буцький, який загалом здобув 10 очок. Крім того, запоріжці виграли підбирання, додавши в боротьбі під щитом у другій половині (49/40).

Дуель матчу

Два з трьох найкращих бомбардирів Суперліги Ренді Калпеппер і Кінделл Дайкс виправдали передматчеві сподівання, ставши найрезультативнішими гравцями своїх команд – захисник «Ферро» здобув 27 очок, додавши до них 7 передач, його візаві – 22 очка.

Дабл-дабли матчу

Одразу троє гравців відзначилися дабл-даблами. В складі «Ферро» подібне досягнення підкорилося Річарду Гуінну (15 очок + 12 підбирань) і Кемерону Муру (10 очок + 17 підбирань), у складі «Говерли» – Райану Пірсону (20 очок + 14 підбирань).

Хід гри

Якби не ривок «Ферро-ЗНТУ», організований незадовго до великої перерви Олександром Рибалком і Ренді Калпеппером, котрі загалом протягом двох чвертей реалізували 7/10 дальніх кидків, «Говерла» мала непогані шанси завершити першу половину за рівного чи майже рівного рахунку із суперником. Принаймні вдалий старт від Павла Буренка, а також агресивна гра Кінделла Дайкса й Райана Пірсона в нападі дозволяли «ведмедям» майже двадцять хвилин грати на рівних із запоріжцями (лідер змінювався 9 разів, ще 7 разів табло фіксувало нічийний рахунок). Втім, спурт від Калпеппера, що до великої перерви здобув 20 очок, забезпечив «Ферро» шестиочкову перевагу – 47-41.

Уже в середині третьої чверті підопічні Кирила Большакова, потужно провівши п’ятихвилинний ігровий відрізок, повели +15. Надалі перевага запорізької команди трималися в межах п’ятнадцяти пунктів, незважаючи на активну гру Кінделла Дайкса. А після того, як найкращий гравець «Говерли» в супроводі партнерів залишив паркет через травму, «ведмеді» фактично втратили шанси на «камбек», і гра попрямувала до закономірної перемоги запорізького клубу.

Нагородження

По завершенні гри відбулося нагородження команд, а також MVP Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги – Олександра Рибалка. І саме капітан запоріжців здійняв над головою красень-кубок.

superleague.ua

Добавил: Max
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.