вверх  обратно

Олег Бычков: "Нам не хватило время и места, чтобы разыграть Кубок среди всех клубов"

26.01.2013

У п’ятницю, 25 січня, у львівському Палаці спорту «Галичина» відбулася прес-конференція, присвячена Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги 2013.

 
У прес-конференції взяли участь в.о. генерального директора АБКУ «Суперліга» Олег Бичков і директор клубу-господаря турніру  – «Політехніки-Галичини»  – Кирило Погостінський. Крім того, на запитання журналістів відповіли наставники команд-учасниць Фіналу Чотирьох: Желько Лукаїч («Політехніка-Галичина»), Євген Мурзін («Говерла»), Агріс Галвановскіс («Миколаїв») і Кирило Большаков («Ферро-ЗНТУ»).
 
Олег Бичков, в.о. генерального директора АБКУ «Суперліга:
 
Перш за все, хочу подякувати організаторам турніру – баскетбольному клубу «Політехніка-Галичина», який прийняв у своїх стінах, у цьому чудовому місті захід, а також Нафтопереробному комплексу «Галичина», що посприяв його проведенню. Сподіваюся, турнір пройде на високому рівні, й ми розіграємо красивий, чудовий Кубок 2013 року.
 
НПК «Галичина» виступив одним зі спонсорів проведення Фіналу Чотирьох, також у  його організації брала участь низка місцевих структур... Цьогоріч Суперліга проводить Фінал Чотирьох без внесків, які, згідно з Регламентом, мають сплачувати учасники. Крім того, думаю, що на найближчому засіданні ми проведемо питання, щоб переможець Кубка у розіграші наступного року (також) брав участь без внеску...
 
Що стосується формату Фіналу Чотирьох, який викликав чимало запитань, то через об’єктивні причини в цьому році нам не вистачило часу й місця, щоб розіграти Кубок серед усіх клубів Суперліги. Щодо учасників Фіналу Чотирьох, то це досить сильні команди, які перебувають серед лідерів чемпіонату. Як я вже казав, у нинішньому році немає ані топ-команд, ані аутсайдерів… Тому формат, який ми обрали – право розіграти Кубок отримали команди, що перебували у верхній частині турнірної таблиці за підсумками двох перших кіл, є досить цікавим і справедливим…
 
Кирило Погостінський, директор БК «Політехніка-Галичина»:
 
Вітаю наших уболівальників із тим, що ми отримали право провести Фінал Чотирьох Кубка Суперліги у Львові. Хочу подякувати за це Суперлізі, іншим клубам, які довірили нам це право. Хочу привітати наш клуб, який, перебуваючи у верхній частині турнірної таблиці, завоював право проведення Кубка. Сподіваюся, що він гарно виглядатиме в нашій гірці кубків у Львові (сміється)…
 
Желько Лукаїч, головний тренер БК «Політехніка-Галичина»:
 
Кубок – специфічний турнір, у якому немає фаворита, тому шанси кожної з команд-учасниць складають 25 відсотків. Як господарі турніру ми хочемо виявити гостинність, але водночас прагнемо завоювати трофей, у розіграші якого вперше беремо участь. На щастя, травмованих у команді немає.
 
Євген Мурзін, головний тренер БК «Говерла»:
 
Я задоволений жеребкуванням і був упевнений, що ми потрапимо на Львів. Є певні проблеми зі складом – не відновився основний розігруючий Юджин Лоуренс. Сподіваюся, бодай частково проблему вирішить орендований Павло Буренко... Думаю, буде гарячий матч, який сподобається всім.
 
Агріс Галвановскіс, головний тренер МБК «Миколаїв»:
 
Тричі ми грали проти «Ферро-ЗНТУ», враховуючи передсезонний турнір, і тричі поступилися. Суперник для нас незручний, але ми досить добре знаємо запорізьку команду й будемо готові проти неї грати. У нас травмований Олексій Онуфрієв, тому його участь у півфіналі під питанням.
 
Кирило Большаков, БК «Ферро-ЗНТУ»:
 
Я не погоджуся з тим, що інтерес до цього Фіналу Чотирьох менший у зв’язку з відмовою чотирьох флагманів українського баскетболу. Адже залишилися ті команди, які найбільше мотивовані здобути перемогу, що мої колеги підтвердили. Тому я думаю, що спортивна складова цього турніру буде досить високою.

 

superleague.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.