вверх  обратно

Александр Рыбалко: "Никто не застрахован от падений"

25.01.2013

Капітан «ФЕРРО-ЗНТУ» Олександр РИБАЛКО – єдиний гравець команди, що брав участь у трьох попередніх Фіналах Чотирьох Кубка Суперліги. У 2010 року він уже пізнав радість завоювання почесного призу. Цікаво, а чим йому запам’ятався той переможний Фінал Чотирьох?

— Кожного разу, коли наближаються кубкові двобої, я мимоволі пригадую найяскравіші моменти матчів трирічної давнини, - відповідає Олександр. - Безумовно, найбільш запам’ятався фінальний матч, у якому нам протистояв сильний на той час суперник – БК «Київ». У третій чверті ми поступалися з різницею у 9 очок, але спромоглися, врешті-решт, відсвяткувати перемогу і здобути заповітний Кубок Суперліги.

— Наступного року повторити той тріумф вам завадив «Азовмаш», торік – «Будівельник». Розчарування відчував?

— Звісна річ, адже за усіма баскетбольними розкладами ми повинні були вигравати кінцівку матчу з маріупольцями, адже вели в рахунку та мали ще два фоли в запасі. Тактичні помилки звели нанівець цю перевагу. Після того, як шлях до вирішальної сутички за Кубок був перекритий, матч з «Донецьком» за третє місце втратив для нас актуальність. Якщо у Дніпропетровську нам завадили краще виступити власні причини, то в Южному, в матчі з киянами, в нас просто не було шансів. Хоча, звичайно, прикро програвати у вирішальному матчі. Взагалі, участь у Фіналах Чотирьох є великим моральним навантаженням. І перемагає завжди той, хто вміє впоратися з ним.

— Як ти розцінюєш шанси кожного з учасників нинішнього Фіналу Чотирьох?

— Усі чотири команди – одного поля ягоди. Тож кожна з них зберігає шанс на успіх. Незначну перевагу має львівська «Політехніка-Галичина», тому що гратиме вдома. Втім, над нею тяжітиме подвійна відповідальність перед глядачами. І за цих умов може «вистрілити» будь-який із суперників львів’ян. Зокрема, це довів МБК «Миколаїв» у своєму останньому матчі в Черкасах, у якому вирішувалася доля путівки до Фіналу Чотирьох. А загалом усе залежатиме від того, в якому моральному і фізичному стані команди підійдуть до суперечок за Кубок Суперліги.

— Чи не позначиться на виступі «ФЕРРО-ЗНТУ» той спад, що мав місце в іграх чемпіонату Суперліги з «Черкаськими Мавпами», «ДніпроАЗОТом», «Кривбасбаскетом»?
— Подивимось. Між іншим, ніхто не застрахований від падінь. Головне, щоб вистачило сил піднятися. Якщо ми весь час будемо думати про згадувані вами поразки, нічого путнього з цього не вийде. Треба ретельно проаналізувати причини тих невдач і цілеспрямовано готуватися до кубкових двобоїв.

— А безпосередньо під час ігор що треба зробити, щоб виграти Кубок Суперліги?

— Перш за все, кожен гравець має бути максимально уважним у захисті. А ще потрібно забути про особисті амбіції й пройнятися величезним бажанням досягти максимального результату.

bcferro.com.ua
Добавил: alex5688
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.