вверх  обратно

Максим Ившин: "Когда ты чувствуешь доверие тренера - имеешь преимущество"

2.01.2013

2 січня гравці «Черкаських Мавп» повернуться в Черкаси після невеличкої новорічної відпустки, аби розпочати підготовку до другої частини сезону. Один із ключових гравців команди в перших двох колах Суперліги – Максим Івшин напередодні дав невеликий аналіз цієї частини сезону для себе.

– Пройшло вже пів року після твого переїзду в Черкаси, напевне вже точно можеш дати відповідь на питання: чи не жалкуєш про це?

– Так, влітку у мене було кілька пропозицій, зараз можу з упевненістю сказати, що не жалкую. Мене тут все влаштовує, тут гарна команда та місто, в нас дружня атмосфера в колективі в якому я себе комфортно почуваю.

– Окрім того ти показуєш і непогану статистику, як можеш для себе оцінити частину сезону, яка завершилася?


– Для мене головне, що в Черкасах я отримав ігровий час. Мені вже на 18 і не 20 років, мені потрібно грати і щось доводити. Останні кілька років в «Азовмаші» були не найкращими для мене, можна навіть сказати, що для свого розвитку в дечому цей час змарнував. Зараз все гаразд, я багато граю і отримую від баскетболу задоволення.

– Саме довіру тренера вважаєш ключовим фактором в тому, що ти заграв дещо на іншому рівні?


– Один з головних чинників – це впевненість у власних силах. Коли ти відчуваєш довіру тренера та підтримку партнерів ти маєш перевагу. Разом з тим тут немає такої відповідальності за результат. Тобто завдання в команди вигравати у кожному матчі, але ми не робимо великої трагедії в тому, що не обіграли лідера чи не посідаємо першого місця в чемпіонаті. Команда дійсно амбітна, але це не обмежує свободу дій і є можливість проявити себе.

– Тобі не звикати до заповнених залів, як тобі черкаська публіка?


– Вболівальники та фанати, - це невід’ємна складова баскетболу. Приємно грати коли заповнений зал, коли серйозна підтримка, як в Черкасах. Інколи вболівальники їздять з нами на виїзди. Відзначу й те, що місцеві прихильники не лише з нами коли ми перемагаємо, а й підтримують та підбадьорюють після важких поразок.

– Ще одна відмінна складова черкаського клубу в тому, що по ходу сезону тут проводять велику кількість соціальних проектів, зокрема майстер-класів чи різноманітних зустрічей з дітьми, як ти особисто до цього ставишся?


– Так тут доволі широка програма подібних заходів, я вже взяв участь в кількох таких акціях. Пам’ятаю на день міста ми грали прямо під відкритим небом таким чином популяризували баскетбол, також я вже проводив і майстер-клас в школі. Впевнений, що це дуже потрібні акції, зрозуміло, що вони відволікають дітей від неправильних речей. Думаю в цьому потрібно брати приклад решті спортивних клубів Черкас та України.

– Свою подальшу кар’єру пов’язуєш з Черкасами? Скажімо в наступному сезоні.


- Поживемо побачимо, буду грати, старатися, викладатися, а там побачимо. Чому ні, це цілком можливо.

mavpabasket.com
Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.