вверх  обратно

Символическая пятерка недели (версия сайта Суперлиги)

24.12.2012

Минулого тижня відбулися чергові матчі чемпіонату, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

Захисники
 
Юджин Лоуренс («Говерла») – 14 очок + 6.5 передачі + 6 підбирань + 1.5 перехоплення = 19 РЕ*.
 
Віддавши 9 передач партнерам у матчі з «Кривбасбаскетом» Юджин Лоуренс очолив рейтинг найкращих асистентів Суперліги. Крім того, американський плеймейкер став найбільш ефективним гравцем зустрічі в складі «Говерли», додавши до 9 «асистів» 12 очок, 6 підбирань і 3 перехоплення. Ще більш результативно, але так само корисно Лоуренс діяв і в поєдинку з «Ферро-ЗНТУ».
 
Джастін Лав («ОДЕСА») – 23.5 очка + 8 підбирань + 4 передачі + 2.5 перехоплення = 27.5 РЕ*.
 
У матчах із «Азовмашем» і «Донецьком» Джастін Лав зробив усе можливе, щоб принести своїй команді перемоги. І хоча «акули» двічі поступилися, найкращим гравцем обох поєдинків став саме досвідчений американський захисник. Особливо потужно Лав провів гру з донецькими «тиграми», реалізувавши 10/15 двоочкових і 6/6 штрафних кидків, зібравши 9 відскоків і здобувши 32 бали РЕ. Не випадково лідер «ОДЕСИ» посідає треті місця серед найкращих бомбардирів і найкорисніших гравців Суперліги.
 
Форварди
 
Річард Гуінн («Ферро-ЗНТУ») – 15.3 очка + 8.6 підбирання + 1.3 перехоплення + 1 передача = 18.6 РЕ**.
 
За підсумками трьох матчів, зіграних «Ферро-ЗНТУ» протягом тижня, Річард Гуінн став найкращим у складі запорізької команди. Здобуваючи важливі очки з різних дистанцій і при цьому не змарнувавши жодної зі штрафних спроб (8/8), американський форвард був активним у боротьбі за підбирання. Зокрема, в матчі з «Політехнікою» йому вдруге в сезоні підкорився дабл-дабл (14 очок + 10 підбирань). Крім того, саме у грі з «левами» Гуінн подолав рубіж у  2000 здобутих балів рейтингу ефективності в Суперлізі.
 
Діор Фішер («Донецьк») – 17 очок + 8.5 підбирання + 3.5 блок-шота + 3 передачі + 1 перехоплення = 26.5 РЕ*.
 
Перший дабл-дабл у сезоні (16 очок + 10 підбирань) за майже ідеальної реалізації з гри (8/9) та рекордні 30 балів РЕ зіркового «бігмена» допомогли «Донецьку» обіграти «Хімік». У грі з «ОДЕСОЮ» Фішер виглядав не менш переконливо, записавши на свій рахунок 18 очок і 7 підбирань.
 
Центровий
 
Владан Вукосавлевич («Політехніка-Галичина») –24 очка + 14.5 підбирання + 1 передача = 30 РЕ*.
 
Центровий «Політехніки-Галичини» відіграв ключову роль у перемогах львівської команди над «Кривбасбаскетом» і «Ферро-ЗНТУ», записавши на свій рахунок в обох матчах по дабл-даблу. Крім того, в першій грі, яка стала для серба найкращою зі старту чемпіонату, Вукосавлевич встановив рекорд сезону за підбираннями, зібравши 18 відскоків, а в другій – особистий рекорд результативності, здобувши 25 очок.
 
Крім того, варто відзначити таких гравців:
 
Ренді Калпеппер («Ферро-ЗНТУ») – 19 очок + 8 передач + 3 підбирання + 1.6 перехоплення = 16 РЕ**.
Денис Яковлєв («Черкаські Мавпи») – 18 очок + 8 підбирань + 2 перехоплення = 22 РЕ.
Кемерон Мур («Ферро-ЗНТУ») – 16 очок + 11.3 підбирання + 2.3 передачі + 1.6 блок-шота = 24 РЕ**.
 
* середній показник за сумою двох матчів.
** середній показник за сумою трьох матчів.
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.