вверх  обратно

Винсент Хантер: "Сейчас у "Мавп" очень сильный состав"

30.11.2012
Суперданк Вінсента Хантера в матчі проти «Кривбасбаскета» став одним з переломних емоційних моментів. В підсумку черкасці здобули важливу перемогу. Вінс запевняє, що готовий в такому ж стилі зарядити команду і в матчах проти «Хіміка» та «ОДЕСИ». Про це і не тільки ми поспілкувалися з американським «бігменом» напередодні від’їзду «Черкаських Мавп» до Южного.

– Вінсе, зараз твоя команда вирушає на Південь України, аби там відіграти два матчі. Що можеш сказати про найближчі зустрічі з «Хіміком» та «ОДЕСОЮ»?

– Якщо ми будемо грати так, як грали в останній десятихвилинці матчу проти «Кривбасбаскета», то виграємо в будь-якого суперника, в тому числі і в «Хіміка» з «ОДЕСОЮ». Тут вже головне – нам самим показати свою кращу гру, якщо це нам вдасться, то ми повернемося з двома перемогами.

– В першому колі чемпіонату в цих команд ви виграли з великим рахунком. Ти пам’ятаєш ті ігри?


– Так, звісно, були гарні матчі, навіть веселі. Нам дійсно доволі легко вдалося їх виграти. Тоді гарно зіграли в захисті і забили важливі очки в нападі, навіть не дали супернику наблизитися в рахунку по ходу гри, дуже хочеться, аби такі слова я говорив і після цих матчів.

– Як вважаєш, з того часу твоя команда почала краще грати?


– Так, я впевнений в цьому. Минуло трохи більше місяця, але з того часу багато що змінилося в нашій грі. В першу чергу, відзначу, що ми стали краще грати командно. Зараз в нас не просто підбір гравців, а команда. Є ще, звісно, до чого йти, але саме завдяки цьому ми змогли знайти свою гру.

– Разом з тим зараз команда більше матчів програла, ніж виграла, а за статистикою попередніх сезонів у плей-оф потрапляє команда, яка має приблизно рівний показник в цьому компоненті. Зараз ти бачиш «Черкаські Мавпи» в плей-оф ?


– Звісно, це завдання-мінімум для нас і я навіть не хочу думати по-іншому. Все в наших руках, у нас значно більше шансів потрапити в плей-оф, ніж навпаки. Хотілося б туди потрапити із якомога вищого місця, але ми в будь-якому разі туди пройдемо – чи з п’ятого, чи з восьмого місця.
Я думаю, що зараз у нас дуже сильний склад, який має серйозні шанси на гарний виступ в Суперлізі. Нещодавно до нас приєднався якісний виконавець і Томас вже фактично зігрався з командою. Також в нас доволі довга лавка запасних, завдяки якій можна виглядати добре протягом всього матчу.

– В цьому сезоні тобі часто доводиться грати на позиції центрового. Як себе почуваєш в цій ролі?


– Насправді я себе комфортніше почуваю на позиції «четвертого» номера, але якщо тренер хоче, щоб я грав «центра», я буду грати на цій позиції, великої різниці для мене немає.

– Ти в Черкасах вже більше трьох місяців, встиг прижитися тут?


– Мені подобається тут. Це відносно маленьке місто, але помітно, що в ньому живуть баскетболом. В Черкасах багато прихильників команди, мені подобаються тутешні фани та підтримка, яка є в залі, для баскетболіста – це ідеальне місто.

– Як проводиш вільний час?


– Насправді вільного часу не так багато. Ми чимало тренуємося, потрібно відпочити, сходити в магазин та поспілкуватися з близькими через скайп. Є ще одне захоплення – це «Sony playstation», часто проводжу час з джойстиком в руках.

– Україна – велика держава за європейськими мірками. Ти звик до далеких переїздів? Приміром, зараз на тебе чекає вояж довжиною 500 кілометрів.


– О так, ти зараз сказав про головний недолік, який мене турбує протягом виступів в Україні. Тут дійсно потрібно дуже далеко їздити. Команди, які виступають в Суперлізі знаходяться не близько одна від одної. Та й дороги не найкращі, хоча в Черкасах я бачу, що їх ремонтують, ніби їздити стало краще.

mavpabasket.com
Добавил: Любитель
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.