вверх  обратно

В Киеве состоялось заседание Президиума ФБУ

23.11.2012

22 листопада відбулося засідання Президії Федерації баскетболу України, на якому було підбито підсумки виступів збірних команд України з баскетболу на чемпіонатах Європи, затверджено дату проведення засідання Ради Федерації баскетболу та розглянуто листи-звернення, що надійшли до ФБУ.

Зі звітами виступили головні тренери кадетських, юніорських та молодіжних збірних.

Виступи збірних на чемпіонатах Європи було оцінено таким чином:
 
Жіночі збірні

Молодіжна збірна (U 20) – добре (сьоме місце за підсумками чемпіонату Європи, дивізіон А).

Юніорська збірна (U 18) – незадовільно (дванадцяте місце за підсумками чемпіонату Європи, дивізіон В).

Кадетська збірна (U 16) – незадовільно (шосте місце за підсумками чемпіонату Європи, дивізіон В).
 
Чоловічі збірні


Молодіжна збірна (U 20) – задовільно (дванадцяте місце за підсумками чемпіонату Європи, дивізіон А).

Юніорська збірна (U 18) – задовільно (дванадцяте місце за підсумками чемпіонату Європи, дивізіон А).

Кадетська збірна (U 16) – задовільно (дванадцяте місце за підсумками чемпіонату Європи, дивізіон А).
 
Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:

«Ми обговорили дуже важливі для Федерації питання – це питання підготовки всіх збірних команд України. Якість підготовки щороку покращується, однак усе одно є критерії, яким потрібно приділити увагу задля того, щоб не відставати від тенденцій розвитку дитячого, юнацького та дорослого баскетболу, які існують у Європі. Сьогодні в підготовку всіх збірних вкладаються значні кошти, створено хороші умови, виникає запитання: що ще потрібно змінювати для покращення результатів. Потрібно проводити цілорічну підготовку, особливо молодих баскетболістів – 16-річних, 18-річних. Ми ухвалили рішення, що збірна 14-річних баскетболістів буде в рамках Федерації готуватися протягом року для того, щоб до команд U16 приходили гравці з певним досвідом, з підготовкою, з розумінням, що таке національна збірна.

Ми обговорили також питання співпраці з Суперлігою, які, гадаю, протягом місяця буде відображено на папері. 

Питання призначення тренерів збірних команд України відкладено на місяць, оскільки попередньо хочемо узгодити систему підготовки всіх збірних з 14-ти до 20-ти років. Буде створено робочі групи, котрі внесуть відповідні пропозиції, і вже на базі цих пропозицій буде затверджено тренерів у всіх вікових категоріях».

Керівник відділу національних збірних команд Федерації баскетболу України Геннадій Защук:

«Ми маємо допрацювати деякі моменти, пов’язані з підготовкою збірних, у зв’язку з тим, що прагнемо брати участь у чемпіонаті Європи серед 14-річних. Враховуючи це, ми маємо вибудувати всю програму підготовки збірних, починаючи з 14-річних, завершуючи національними командами. Звісно, вирішити питання з тренерськими кадрами. Ми попрацюємо над цим питанням. І 17 грудня, коли відбудеться засідання Ради Федерації, винесемо на суд Ради всі пропозиції. Працюватимемо також над усіма пропозиціями, які прозвучали сьогодні на засіданні Президії, стосовно підготовки команд, організації навчально-тренувального процесу, організації Міжнародних турнірів. Все, що було позитивного, а його достатньо багато, потрібно залишити, зберегти та розвивати, щоб наші команди успішнішо виступали на чемпіонатах Європи».

Чергове засідання Ради ФБУ призначено на 17 грудня 2012 року.

ukrbasket.net

Добавил: Goverla IF
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.