вверх  обратно

Блог Суперлиги: рекорды и достижения

21.11.2012

Останні тури чемпіонату Суперліги подарували любителям баскетболу не лише яскраві перемоги, а й нові рекорди та статистичні досягнення.

Лідеру «ОДЕСИ» Джастіну Лаву, який наразі має у своєму активі 1968 очок і посідає третє місце серед найкращих бомбардирів Суперліги всіх сезонів, цілком до снаги вже в найближчих матчах подолати рубіж у 2000 очок.
 
Партнер Лава Андрій Кальніченко, на рахунку якого 970 очок, близький до іншого ювілейного показника – 1000 очок. Натомість після матчу з «Дніпром» подібне досягнення вже підкорилося форварду «Черкаських Мавп» Денису Яковлєву, котрий за всі роки виступів у Суперлізі здобув 1011 очок.
 
Два «бігмени» черкаської команди Чарльз Томас (853 підбирань) і Вінсент Хантер (833 підбирань), який нарешті обігнав Майка Фрейзера (екс-«Говерла» та «ДніпроАЗОТ»), очолюють список найкращих «ребаундерів» Суперліги.
 
Крім того, саме Томас (469), Хантер (430), а також Джастін Лав (441) лідирують у загальному заліку за забитими штрафними кидками.
 
У захисника «ДніпроАЗОТу» та найкращого «асистента» Суперліги Дерріка Зіммермана рівно 650 передач. До того ж незабаром він може заробити свій 2000-й бал рейтингу ефективності (наразі в його активі 1965). Ювілейної позначки в 500 передач невдовзі може досягнути й Артем Буцький («Ферро-ЗНТУ») – 473 «асисти».
 
Завдяки останнім матчам показник у 1000 балів РЕ підкорився Ростиславу Кривичу («ОДЕСА») – 1003, Артему Буцькому («Ферро-ЗНТУ») – 1017, Алану Віггінсу («ДніпроАЗОТ») – 1026.
 
Зате Максим Пустозвонов («Донецьк»), якому залишилося 11 влучних кидків із гри до показника 500, лідирує за здійсненими фолами – 445.
 
Напружена боротьба розгорнулася серед снайперів Суперліги, де в лідери вийшли Ростислав Кривич («ОДЕСА»), котрий під час виступів у Суперлізі забив 256 триочкових, і Річард Гуінн («Ферро-ЗНТУ»), на рахунку якого 240 влучних пострілів із-за дуги. Цікаво, що обидва провели по 121 грі. Слідом за ними з «діючих» баскетболістів розташувалися Рамел Каррі («Донецьк») – 236 триочкових, Олександр Рибалко («Ферро-ЗНТУ») – 222 триочкових, а також Олексій Онуфрієв («Миколаїв»), який після матчу з «ДніпроАЗОТом» перетнув позначку у 200 забитих дальніх кидків, а крім того, став автором сотого блок-шоту.
 
До речі, саме в листопаді форвард «ДніпроАЗОТу» Сем Малдроу встановив новий рекорд сезону за блок-шотами, у двох матчах поспіль записавши на свій рахунок по 7 «блоків».
 
І нарешті, Джеремі Шаппел («Ферро-ЗНТУ») подолав рубіж у 200 перехоплень, вийшовши у лідери Суперліги за цим показником (*серед баскетболістів, які нині виступають у чемпіонаті, втім до показника екс-гравця «Азовмашу» та «Дніпра» Фреда Хауса – 216 перехоплень – залишилося небагато).
 
 
Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.