вверх  обратно

Символическая пятерка Суперлиги. Версия сайта Суперлиги

14.02.2011
Протягом тижня відбулися вісім матчів чемпіонату Суперліги, а також Фінал Чотирьох Кубка Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.
 
Захисники
 
Стівен Бьортт («Дніпро») – 36 очок + 4.3 підбирання + 3.6 передачі + 2 перехоплення = 28.6 РЕ**.
 
У трьох матчах тижня лідер «Дніпра» продемонстрував надрезультативність, набираючи не менше 35-ти балів за гру. Саме 36 очок, а також 5 підбирань і 5 передач Стівена Бьортта допомогли його команді здолати «Донецьк» у чемпіонаті та піднятися на п’яту сходинку турнірної таблиці. Однак найважливіші ігри дніпрян були попереду. В суботу команда Дениса Журавльова, у складі якої Бьортт відзначився 35-ма очками, здолала «Донецьк» у півфіналі Кубка Суперліги, а в неділю американець, якого визнали кращим розігруючим і MVP Фіналу Чотирьох, приніс дніпропетровській команді перший в її історії титул, відзначившись у фінальному матчі з «Азовмашем» 37-ма очками, 4-ма підбираннями, 4-ма передачами та 4-ма перехопленнями.
 
Фред Хаус («Азовмаш») – 11 очок + 5.5 підбирання + 3 передачі + 1 перехоплення = 12.5 РЕ*.
 
Фред Хаус невипадково отримав звання кращого атакуючого захисника Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги. Перебуваючи здебільшого в тіні Рамела Каррі, американець, тим не менше, як завжди, корисно відпрацьовував у захисті, а в потрібні моменти демонстрував свої бомбардирські таланти, зокрема у фінальній проти «Дніпра», протягом чотирьох стартових хвилин якої він реалізував три поспіль дальні постріли.
 
Форварди
 
Дмитро Глєбов («Донецьк») – 13.6 очка + 5.3 підбирання + 2.3 перехоплення + 1.3 передачі = 17 РЕ**.
 
Незважаючи на те, що за підсумками Фіналу Чотирьох «Донецьк» виборов лише «бронзу», Дмитро Глєбов був одним із найпомітніших учасників свята баскетболу у Дніпропетровську, заслужено здобувши звання кращого легкого форварда. У півфіналі українець записав на свій рахунок 19 очок і 6 підбирань, ставши найефективнішим гравцем у складі своєї команди. В матчі за третє місце його 16 очок і 5 підбирань допомогли здолати минулорічного володаря Кубка «Ферро-ЗНТУ».
 
Кріс Оуенс («Азовмаш») – 14.5 очка + 7.5 підбирання + 3 блок-шоти + 2.5 передачі + 1.5 перехоплення = 18.5 РЕ*.
 
Незважаючи на поразку у фінальній грі, кращий важкий форвард Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги Кріс Оуенс може занести турнір собі в актив. Відігравши результативно та надійно під щитами у грі 1/2 фіналу (19 очок + 6 підбирань), у вирішальному матчі форвард маріупольців зупинився у кроці від дабл-дабла, записавши на свій рахунок 10 очок, 9 підбирань, 5 блок-шотів, 3 передачі та 2 перехоплення.
 
Центровий
 
Маріо Остін («Дніпро») – 15 очок + 11 підбирань + 1.5 передачі = 20 РЕ*.
 
Маріо Остін разом зі Стівеном Бьорттом став одним із героїв Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги, принісши перемогу своїй команді у півфіналі з «Донецьком», за підсумками якого він став найефективнішим гравцем у складах обох команд (варто відзначити найвищий у сезоні відсоток реалізації дальніх кидків для американського «бігмена» – 3/4). У фіналі кращий центровий турніру до дабл-дабла (22 очка + 11 підбирань), здобутого в суботу, додав 8 очок, 11 підбирань і 3 передачі.
 
Крім того, варто відзначити наступних гравців:
 
Рамел Каррі («Азовмаш») – 28 очок + 12 підбирань + 5.5 передачі = 36.5 РЕ*.
Денем Браун («Дніпро») – 13.6 очка + 7.3 підбирання + 5 передач = 13.6 РЕ**.
В’ячеслав Кравцов («Донецьк») – 8.6 очка + 5 підбирань + 2.6 блок-шота + 1.6 передачі = 14.3 РЕ**.
 
* середні показники за сумою двох матчів.
** середні показники за сумою трьох матчів.
 
Добавил: крыс 13
21
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.