вверх  обратно

Юджин Лоуренс: "Мне нравится командный баскетбол"

25.10.2012

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з розігруючим БК "Говерла" Юджином Лоуренсом. Один з кращих асистентів Суперліги розповідає про нинішній період кар’єри, життя в Україні та багато іншого…...

- Чи довго думав над тим, як прийняти пропозицію виступати за «Говерлу»? Чому обрав саме цей клуб?

- Думав приблизно два тижня, тому що були інші пропозиції, отже я повинен був зважити все. Але обрав Україну так як знав, що тут дуже хороший рівень чемпіонату Суперліги. Це хороший досвід для мене - виступати одній з найкращих першостей Європи.

- Євген Мурзін вважається одним з кращих тренерів в Україні. Як ти можеш оцінити роботу з ним?

- За всі п’ять років, які я граю в Європі, наставник «Говерли» є найкращим тренером, з яким мені доводилось працювати. Він мудрий тренер, з розумінням ставиться до нас, підтримує нас, як гравців, тому що сам був колись баскетболістом, а це дуже багато означає. У спілкуванні з нами він завжди стриманий та зважений, ніколи не кричить. Повторююсь, це найкращий тренер з тих з якими мені доводилось працювати. Сподіваюся, я його не підведу на майданчику.

- Чи був знайомий з кимось із гравців клубу, окрім Тревіса Пітерсона?

- Так, з Тревісом ми були знайомі ще по виступам у Чехії. Крім того був знайомий із Раяном Пірсоном, адже ми обидва з Ньо- Йорка, нам доводилось зустрічатися раніше.

- Ти обрав номер 7. Чому саме його?

 Коли тільки розпочинав кар’єру баскетболіста в США, грав під 4 номером, проте коли приїхав в Європу, то цей номер уже був занятий, і я обрав номер 7, який став для мене щасливим. Тому і до цього часу граю саме під номером 7.

- Вже у перших матчах ти показав себе як справжній асистент – чудові передачі та відчуття партнерів по команді. Як тобі це вдається?
- Перш за все я плеймейкер, тому я зобов’язаний це робити, тобто асистувати партнерам. Мені дуже подобається грати в командний баскетбол, тому люблю допомагати своїй команді досягати хороших результатів, подобається бачити щасливі обличчя моїх товаришів по команді, тренерів, вболівальників. Тому все стараюсь робити дуже серйозно і професійно, намагаючись віддати партнерам якомога більше результативних передач. Для мене не важлива особиста статистика, мені приносить задоволення позитивний результат команди.

- Які завдання ставиш перед собою в сезоні 2011-2012?

- Спочатку ми повинні зробити все щоб потрапити до плей-офф, потім до фіналу і звичайно здобути титул чемпіонів Суперліги. Особисто я буду робити все щоб і надалі залишитись першим за кількістю результативних передач серед гравців усієї Ліги.

- Ти виступав у провідних клубах Словаччини та Чехії, тепер граєш в Україні. Наскільки різниться рівень баскетболу в Європі та США?
- В Америці грають дуже атлетичні гравці, можуть виграти гру завдяки швидкості, надзвичайним стрибкам, тобто там грають у дуже видовищний баскетбол з інколи з неймовірними кидками. В Європі грають в більш розумний баскетбол, використовують багато тактичних схем, комбінацій і варіантів нападу і захисту. Насправді це мені подобається.

-Чи були у тебе перспективи потрапити до Національної баскетбольної асоціації (НБА)?

- Так, від команди «Нетс», що виступала у Д-лізі (другий за престижність чемпіонат в США), але я вирішив їхати в Європу. Скажу відверто, важко було залишати рідну країну. Свою кар’єру я розпочав у Словакії. Знаєте, вже після першого тижня перебування там було величезне бажання повернутися додому, адже сумував за сім’єю, рідними, своїм містом. Було важко в побуті, тому що я не знав нічого, не відчував себе комфортно. Але, знаєте, з часом звикаєш до всього.

- А як тобі Україна? Що можеш сказати про Івано-Франківськ?

- Україна дуже велика країна, порівняно з тими в яких мене доводилось побувати і жити. Натомість Івано-Франківськ - маленьке та комфортне місто для спокійного життя. Тут живуть дуже хороші та ввічливі люди. Буває, як ми з хлопцями гуляємо містом, багато людей підходить і говорять хороші слова, відчувається що нас тут знають і поважають. Це, звісно ж, додає оптимізму і відчуття того, що життя прекрасне!

- Як проводиш вільний час?

- Вільний час, як правило, провожу з партнерами по команді. Якщо ж я сам, то полюбляю добре відпочити дома, набратись сил до наступного тренування чи матчу.

- Твої побажання вболівальникам «Говерли»…

Фанати у нас класні, заряджають нас енергією та позитивом у кожній грі. Дуже добре коли ми бачимо їхні обличчя щасливими. Я вже трішки бачив фанів інших команд, тож з гордістю можу сказати що вболівальники «Говерли» - найкращі! Дуже дякую за те що ви в нас є!

bcgoverla.if.ua

Добавил: kella
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.