вверх  обратно

Геннадий Защук: "Результат финала определит игра в защите"

13.02.2011

Керівник національних збірних команд України, заслужений тренер України Геннадій Защук поділився враженнями від першого півфіналу Кубка Суперліги, в якому «Дніпро» здолав «Донецьк», а також поміркував над шансами команд у фінальній грі.
 
Нагадаємо, що незадовго до Фіналу Чотирьох Геннадій Сергійович, уже традиційно, виступив зі своїм прогнозом, в якому передбачав перемогу дніпропетровської команди.
 
"Мотивація, особливо в першій і другій десятихвилинках, була набагато вищою у «Дніпра», але потім команда заспокоїлася. Це вплинуло на результат третьої десятихвилинки. При цьому, як я й казав раніше, надзвичайно важливу роль у перемозі дніпропетровських баскетболістів зіграв той факт, що вони грали вдома. Особливо тоді, коли «Донецьк» повів чотири очка, зал уболівальників став додатковим гравцем «Дніпра».
 
Гра вийшла справді кубковою, такою, в якій ніхто не мав наміру здаватися без боротьби. Після першої половини могло здатися, що інтрига вичерпала себе, але вся інтрига була лише попереду. «Дніпро» заслуговував на перемогу, хоча, як мені здалося, Остіна можна було випускати на паркет зі старту другої половини, втім тренеру видніше. Саме те, що Остін затримався на лаві запасних, а його партнери, які перебували на паркеті, заспокоїлися, ведучи +14, і призвело до того, що гра вирівнялася. «Донецьк» продемонстрував чудову та розумну гру, здійснивши протягом двох хвилин ривок 11:0. Надалі на майданчику можна було спостерігати за «гойдалками». Але, при цьому, я ще раз наголошую, що «Дніпро», продемонструвавши більше бажання, заслужив перемогу.
 
У фіналі, як мені здається, все залежатиме від настрою та віддачі, все визначить гра в захисті. Хто краще захищатиметься, той і виграє. Якщо грати від атаки, то відчутна перевага буде в «Азовмашу», хоча і «Дніпро», у складі якого є Бьортт і Остін, теж чудово атакує. Але, при всьому при цьому, потрібно захищатися. Втім, сьогодні, особливо у другій десятихвилинці, «Дніпро» показав, що може це робити. Дніпряни дуже добре переміщувалися в захисті, добре та агресивно захищалися, і це принесло їм перемогу".

superleague.ua

Добавил: Pr1Me
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.